Minecraft verkoopt bijna half miljoen exemplaren op één dag

Het succes van Minecraft is ongekend en wordt alleen maar groter en groter. De verkoopcijfers blijven maar stijgen en het spel wordt dagelijks gespeeld door miljoenen mensen. Reden dus voor een feestje. Zeker als je je bedenkt dat het spel op 24 december bijna een half miljoen keer verkocht is.

Er zijn die dag namelijk rond de 453.000 exemplaren over de digitale toonbank gegaan. Een ongekend resultaat waar menig ontwikkelaar en uitgever alleen maar van kan dromen. Zoveel jaar na release nog eens zoveel exemplaren verkopen in 24 uur tijd. Dit alles blijkt uit een bericht op Twitter van Markus Persson, de man achter Minecraft. De verkoopresultaten gelden voor de PC-, Xbox 360-, iOS- en Android-versie bij elkaar opgeteld.

 1.   
  ronineter's avatar

  Dat hebben ze goed gedaan
  😉

 2.   
  Gunrunner120's avatar

  En ze hebben het dik verdiend.

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Verbazingwekkend, en tegelijkertijd ook weer helemaal niet. Minecraft is een game die alle hedendaagse games in eenvoud overtreft, maar ook in herspeelbaarheid. Geen fancy graphics, geen brute shotguns of hittezoekende raketten: gewoon een scala aan blokjes, een grote spelwereld en een mogelijkheid om je fantasie volledig te vrije loop te laten.

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Zozo, das niet niks

 5.   
  kik421's avatar

  Best netjes

 6.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat is veel.

 7.   
  toqeer's avatar

  zo dat is best wel goed 🙂

 8.   
  GrijzeVos's avatar

  Zeer verdient.