GN Tijdmachine: Keurmerk voor videogames in EU (2002)

In onze rubriek GN Tijdmachine blikken we terug op het verleden. Elke zondag zetten we onze tijdmachine aan en keren we een aantal jaar terug in de tijd, om te kijken wat er toen zoal gebeurde in de wereld der videogames. Deze week nemen we jullie mee naar 30 december 2002.

30 december 2002


Klik hier voor het nieuwsbericht uit 2002

30 december 2012
De PEGI-beoordeling is inmiddels niet meer uit de game-industrie weg te denken. Vrijwel iedere jonge gamer is er in zijn jeugd weleens mee geconfronteerd: de winkel wilde een bepaalde game niet meegeven, of je mocht een spel vanwege de hoge PEGI-leeftijd niet spelen van je ouders . Toch heeft PEGI ook positieve kanten. Zo vormt het een belangrijk tegenargument tijdens de debatten over het verbieden van gewelddadige games; dankzij de PEGI-beoordeling kunnen zesjarigen immers geen titels GTA of Gears of War kopen. Bovendien is het een goede indicator bij het kopen van een spelletje. Koop je een PEGI 18-titel, dan weet je: zelfs al blijkt deze game totaal waardeloos te zijn, dan zal ik in ieder geval nog wat hoofden van rompen kunnen scheiden.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Remco_MUFC's avatar

    Mensen vinden toch wel een manier om PEGI 18 Games te kopen. Ik begrijp dat ze zo moeilijk doen, maar het is toch een zinloos gevecht. ๐Ÿ˜†

  2.   
    mmx's avatar

    Dit was toen het begon al een verloren zaak ๐Ÿ˜›

  3.   
    M@tthijs's avatar

    PEGI wordt meer en meer een waardeloos systeem vanwege de toenemende online-verkopen, waardoor er geen enkele controle kan zijn over de leeftijd van de koper.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Die oude kleine blauwe leeftijd labels voor EU waren nou bepaald niet overzichtelijk, ik heb zelfs nog wat oude games waar het d’r op staat. PEGI is daar in tegen een stuk overzichtelijker, eerst zwarte en witte labels, nu met meerdere kleuren. ๐Ÿ™‚