CrewGrounds: 2012 was een geslaagd gamejaar

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

2012 was een geslaagd gamejaar

Tom Kauwenberg
Eens
Het jaar 2012 was voor ons gamers een fantastisch jaar, als je het mij vraagt. De afgelopen twaalf maanden verschenen er tientallen prachtige titels en gamers van alle soorten en maten konden aan hun trekken komen. Hitman: Absolution, Far Cry 3, Borderlands 2, Halo 4, het was allemaal te gek voor woorden. Om nog maar niet te spreken over alle gezellige evenementen die gamers bij konden wonen, zowel op GamersNET als daarbuiten. 2013 moet zowaar zijn best doen om dit jaar te kunnen overtreffen.

Valentijn van der Lende
Eens
We bevinden ons aan het einde van een consolegeneratie. Dit valt samen met een tijd van economische crisis (ja, nog steeds). In deze periode zie je dat de grote ontwikkelaars veelal op safe spelen en wij zodoende worden overspoeld met games als Ditzo 3 en Datzo 4. Hoewel er met de meeste games weinig mis is (Far Cry 3, come on!), snak ik toch naar iets nieuws, iets origineels, iets verrassends. Het afgelopen jaar hebben games als Telltale’s The Walking Dead, Journey en Dishonored gelukkig ruimschoots aan deze behoefte voldaan. Hierdoor kan ik met een goed gevoel terugkijken op het jaar 2012.

Michiel Brunsveld
Oneens
Laat ik even advocaat van de duivel spelen, want ik heb volop toffe games gespeeld dit jaar. Qua vermaak was 2012 dan ook meer dan goed met diverse knallers van titels. Toch miste ik de echte ‘wow’, de enorme verrassing. De spanning en buzz die de onthulling van de next-gen consoles teweeg kunnen brengen. De Wii U is best geinig, maar “best geinig” is een avondje bitterballen eten en Harold & Kumar kijken ook. De hele wereld wacht met smart op Microsoft en Sony om hun nieuwe, grote stappen te onthullen. Ik miste het vuurwerk dit jaar en hopelijk gaat 2013 die grote aankondigingen wel krijgen, samen natuurlijk met de langverwachte releases van GTA V en BioShock: Infinite. 2012 was lekker, maar 2013 wordt awesome!

Jaimy Kortenhoff
Eens
Terugblikkend naar 2012 zien we dat er wederom fantastische titels zijn uitgekomen. Waar sommigen deze generatie consoles afschrijven, vind ik nog steeds dat deze apparaten goed meekomen met deze tijd. Ze weten hier en daar zelfs nog te verassen en te innoveren! Bovendien hebben we met de GamersNET Clan fantastische multiplayer-titels kunnen oppakken, zoals de geweldige uitbreidingspakketten van Battlefield 3, een wederom sterk gemodificeerde, doch vermakelijke Call of Duty en natuurlijk Borderlands 2. Maar ook titels zoals Assassin’s Creed 3 en Far Cry 3 hebben een geweldige multiplayer meegekregen. Ik ben zeer benieuwd naar wat 2013 ons gaat brengen!

Leon Stougie
Eens
Hoewel het steeds duidelijker wordt dat het hoog tijd is voor een nieuwe generatie consoles, is er dit jaar toch weer ontzettend veel leuks uitgekomen. Far Cry 3, Dishonored en Hitman: Absolution, om maar wat te noemen. Met al die toffe games in het najaar zou je bijna vergeten dat bijvoorbeeld ook Max Payne 3, Mass Effect 3 en Kingdoms of Amalur: Reckoning nog in 2012 zijn uitgekomen. Daarnaast is er niet alleen een nieuwe console verschenen, 2012 bracht ons ook de PlayStation Vita. Een handheld die ik, in tegenstelling tot mijn DS destijds, vrijwel dagelijks gebruik. De lancering van Sony’s zwarte apparaatje is voor mij dan ook al reden genoeg om 2012 als een geslaagd gamejaar te betitelen.

Leon Kempers
Eens
Toegegeven: 2012 was niet het beste gamejaar tot nu toe, maar dat neemt niet weg dat we ontzettend verwend zijn! Niet alleen tijdens het najaar, met titels als Assassin’s Creed III, Dishonored, Far Cry 3 en Hitman: Absolution, maar ook aan het begin van het jaar, toen we titels als Mass Effect 3 en Max Payne 3 voorgeschoteld kregen. Gamers zaten er warmpjes bij in 2012!

 1.   
  Fox's avatar

  Voor mij heeft 2012 een slechte na smaak nagelaten… De meeste games waren in mijn mening of een slechte opvolger of waren gewoon niet vernieuwend genoeg…

 2.   
  fdennis's avatar

  Fox schreef, "Voor mij heeft 2012 een slechte na smaak nagelaten… De meeste games waren in mijn mening of een slechte opvolger of waren gewoon niet vernieuwend genoeg…"

  Volledig met je eens. Pff intijden niet zo dronken geweest -.-