Sony: stop je PlayStation 3 niet in de magnetron

Soms komen game-bedrijven met zeer nuttige adviezen. Zo adviseerde Ubisoft spelers onlangs om Assassin’s Creed III niet op te starten terwijl de Hidden Secrets DLC in de achtergrond wordt gedownload, aangezien dit ertoe kan leiden dat je savedata verwijderd wordt. Sony kwam vandaag ook met een advies.

Het Japanse bedrijf adviseert spelers hun PlayStation 3 niet in de magnetron te stoppen. “Nogal logisch,” zul je denken, maar Sony komt niet voor niets met deze opmerking. Ze hebben de afgelopen jaren namelijk meermaals defecte consoles teruggestuurd gekregen die op reis waren geweest naar de warme oorden van de magnetron:

Of the defective products received by Sony, we have detected on some rare occasions evident changes in the shape of the unit and even burn marks that can only be assumed to have been brought about by the use of an electrical appliance such as a hairdryer or microwave.
Sony wijst erop dat dit niet alleen gevaarlijk is voor je console, maar ook voor jezelf en je omgeving:
Heating up your game console leads not only to a defective unit but also creates the risk of a fire or even serious injury.
Of onderstaande mensen hun PlayStation 3 ook hebben teruggestuurd, is onduidelijk (de actie start op 2:50).

 1.   
  Tom 2.0's avatar

  Er lopen een heleboel domme mensen op deze aardkloot.

 2.   
  FioranoJC's avatar

  Gelukkig staan er geen videos op internet met voorbeelden 🙄

  Neeh, belachelijk dat ze uberhaupt moeite moeten doen om mensen hierop te waarschuwen. Dat blijkt wel uit het feit dat ze dat niet doen voor enkele gevallen.

  Bedoel, als je honger hebt, dan gooi je toch een pannekoek oid in je magnetron 😛

 3.   
  Mr Sonic's avatar

  Dan ben je echt raar als je dat doet.

 4.   
  mmx's avatar

  DOM in hoofdletters wat een idioten !

 5.   
  Goldcobra's avatar

  Oh dus dáárom is die van mij kapot. Slecht hoor, mijn PS2 zette ik altijd in de magnetron en dat gaf geen problemen. Ik ga nooit meer iets van Sony kopen.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Je ben echt een idioot als je dit doet

 7.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Dus als ik m’n PS3 een nachtje in de vriezer heb ingevroren en ‘m wil ontdooien dan kan ik ‘m niet op de defrost-stand in de magnetron leggen??? #fail

 8.   
  lassieman's avatar

  Een vriend van mij had zijn oude DS in de magnetron gedaan, dat ding meurt nu nog steeds

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Kan best zijn tot bepaalde mensen hun apparaat willen opsturen voor reparatie. In hun ogen is er iets mis met het apparaat, maar vervolgens krijgen ze het ongerepareerd terug omdat er niks aan de hand is. In hun hoofdje gaat nog altijd rond tot er wel iets mis is. Dan gaan ze stomme dingen doen om te laten lijken tot het WEL aan het apparaat ligt en niet aan hun. Zo duwen ze de PS3 in de magnetron om te laten lijken tot de PS3 over hit is geraakt.

  Of je hebt natuurlijk van die domme mensen, zoals hierboven is aangegeven. Mensen zonder hersencellen die het leuk vinden om een PS3 in een magnetron te duwen.

 10.   
  Hillianii's avatar

  lol

 11.   
  toqeer's avatar

  en voor je het weet je hem eruit heb ontploft dat ding wel kans op
  echt domme mensen

 12.   
  SFNL1984's avatar

  Of mensen hebben er water of andere vloeistof over heen laten vallen (per ongeluk) en proberen hem op deze manier te drogen. (sommige denken slim te zijn door dit met föhn te doen)
  Mocht een klein elektronisch apparaat (bijv je smartphone) water over zich heen gekregen hebben leg deze in een bak met ongekookte witte rijst (wel helemaal onderdompelen) en laat deze een paar dagen staan. De rijst trekt het vocht eruit zonder dat dit gaan condenseren (wat dus wel gebeurd als je hem op de verwarming legt of een föhn erop richt)
  Meestal zal het apparaat er met minimale schade vanaf komen. (dus weer functioneren)

 13.   
  PSPfreaky's avatar

 14.   
  RocknRolf's avatar

  Ze moeten het wel vermelden. In van die rare landen zoals de USA, krijg je meteen een rechtzaak aan je broek als je dit soort dingen niet vermeldt.

 15.   
  Breakawaywouter's avatar

  Bedankt voor de tip haal hem er gelijk uit!! 😛

 16.   
  Neolite's avatar

  Ach, is hetzelfde dat op kopjes koffie bij starbucks de waarschuwing staat dat het heet is.