Peter Molyneux’ Godus haalt half miljoen pond op via Kickstarter

Godus is het nieuwste project van 22Cans, de studio die wordt geleid door Fable-bedenker Peter Molyneux. “Godus mengt de kracht, groei en omvang van Populous met de gedetailleerde constructie en het multiplayer-plezier van Dungeon Keeper, om daar vervolgens de intuïtieve interface en technische innovatie van Black & White aan toe te voegen,” aldus Molyneux. Volgens ontwikkelaar 22Cans kun je Godus zien als een moderne versie van de 8-bit game Populous.

Om Godus te maken had 22Cans echter een flinke som geld nodig en daarom zochten ze hulp via Kickstarter. Die hulp kregen ze massaal: 17.184 mensen brachten samen maar liefst 526.563 Britse pond (zo’n 650.000 euro) bijeen.

Toen afgelopen woensdag het streefbedrag van 450.000 pond werd gehaald, onthulde 22Cans een aantal extra doelen. De ontwikkelaar beloofde dat ze extra singleplayer- en multiplayer-modi zouden toevoegen als er in totaal 460.000 pond werd opgehaald. Bij 475.000 pond zou de game “een diep sociaal en competitief element” bevatten, dat je toestaat om je eigen religie te maken of om je er bij een aan te sluiten. Bij een totaalbedrag van 485.000 pond zou James Leach het verhaal voor Godus neerpennen. Deze Bafta Award-winnende schrijver werkte mee aan games als Black & White, Populous: The Beginning, Dungeon Keeper, Fable en Theme Hospital.

500.000 pond zou ertoe leiden dat de game multiplayer co-op een een “Possission-modus” zal bevatten, evenals de mogelijkheid om in first-person een wereld te scheppen. Tot slot beloofde Molyneux de game uit te brengen op Ouya en Linux wanneer de teller op 550.000 pond zou staan.

Enkel het laatste doel is niet gehaald. Dat neemt niet weg dat Godus met bovenstaande features een zeer interessante game lijkt te worden, die de potentie heeft om spelers urenlang te vermaken. Godus zal verschijnen voor Windows, Mac, Android en iOS.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Oh god, Peter Molyneux heeft deze beloftes gemaakt..? Dat is dan maar hopen! 😛

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    Here we go again……