Vrolijk kerstfeest: Wat wil de redactie onder de kerstboom?


Kerstmis: misschien wel de gezelligste dag van het jaar. De straten zijn versierd met lichtjes en iedereen is vrolijk. Ijskoude sneeuw dwarrelt uit de hemel, maar binnen is het warm. Onder het genot van een ouderwetse kersthit en een kopje chocomel zit je met de hele familie rond de bank.

Maar eigenlijk draait Kerstmis maar om één ding: cadeautjes! De redactie van GamersNET is uiteraard het hele jaar braaf geweest, dus de kerstman zal hun huizen niet overslaan. Om te voorkomen dat de kerstman waardeloze games als Family Guy: Back to the Multiverse (“je vond die serie toch ook leuk”) of Woodcutter Simulator 2013 (“je speelde toch ook graag Flight Simulator”) onder de boom legt, hebben de redacteuren 0hun eigen verlanglijstjes samengesteld.

Richard Leurs
Van de kerstman vraag ik: in december heb ik altijd last van de gure winter- en werkstress. Gelukkig ben ik de laatste week van het jaar eindelijk eens helemaal vrij. Tijd om een goede game te spelen!. Laat de kerstman maar Far Cry 3 inpakken, dan ben ik dik tevreden. Even verhuizen naar een tropisch eiland en verdrinken in een goed verhaal. I long for it!

Ook wil ik graag: Je mag dromen toch? Graag wil ik voor het jaar 2013 meer tijd om te gamen. Zou de Kersman dat kunnen regelen? Er zijn nog zo ontzettend veel games die ik wil oppakken. Helaas zal de oude man dit de pet te boven gaan… Geef mij dus maar de boekenreeks van Games of Thrones of wat mooie comics van The Walking Dead. Kan ik mij ook prima mee vermaken.

Wouter Rens
Van de kerstman vraag ik: om de stress voor tentamens en presentaties wat te verzachten, wil ik mijn kerstvakantie afwisselen met een leuke game. Door mijn grandioze tekort aan geld heb ik zo goed als alle najaarstoppers gemist. Mijn wens voor onder de kerstboom is dus FIFA 13! Een lekker potje voetbal tussen al het studeren door zal me goed doen!

Ook wil ik graag: zoals ik hierboven al beschreef, zit ik momenteel vrij krap. Eigenlijk is dat een enorm understatement. Een extra zakcentje zou heerlijk zijn, zodat ik de prachtige games van begin 2013 niet hoef te missen. Dat zou immers een zonde zijn!

Caron Peeters
Van de kerstman vraag ik: die wintertijd, die gure wintertijd… Vanwege ons Noordzeeklimaat staat de winter in ons land veelal symbool voor overmatige regenval en, in het geval van een beetje sneeuw, totale chaos in ons normaal gesproken solide OV-netwerk. Op dit soort momenten zou ik zo graag de koffers pakken en afreizen naar een tropisch oord, ware het niet dat de financiën hier op het moment niet toereikend voor zijn. Gelukkig biedt Far Cry 3 een prima alternatief voor deze jaarlijks terugkerende behoefte. Ik hoop dat de beste man mij blij wil maken met dit “ticket to the tropics”.

Ook wil ik graag: naast een passie voor games heb ik ook een onverzadigbare behoefte als het op het maken van muziek aankomt. Om mezelf verder onder te kunnen dompelen in deze wondere wereld heb ik een betere home-setup nodig. Bovenaan de lijst staat een nieuwe pc. En als het even kan zou ik daar een goede geluidskaart bij hebben. Een kleinigheidje, toch?

Tom Gudde
Van de kerstman vraag ik: december is voor menig Nederlander vooral een maand die erg volgepland is met de ene na de andere traditie. Ikzelf heb er in ieder geval behoorlijk last van. Daarom zou ik graag Hitman: Absolution onder de kerstboom willen hebben, om even tot rust te komen en op mijn dooie gemakje doelwitten om te brengen.

Ook wil ik graag: om dan toch maar met de trend van 2012 mee te doen, zou ik graag een tablet willen. Zolang het maar niet van dat fruitmerk is, ben ik tevreden.

Michiel Brunsveld
Van de kerstman vraag ik: zoals vrijwel iedereen heb ik ook keuzes moeten maken in het overvolle najaar. Jammer genoeg staat daardoor Hitman: Absolution nog in de wacht, maar ik ga hoe dan ook met die geweldige Agent 47 op avontuur. Hopelijk helpt de kerstman mij alvast een handje.

Ook wil ik graag: een paar bioscoopbonnen, want er valt weer veel tofs te bekijken. Het eerste deel van The Hobbit is eindelijk te zien en ik ben zeer benieuwd naar de film in 48 fps HFR (high frame rate). Volgens de één levert de hogere framerate schitterende beelden op, de ander vindt dat het juist minder fraai is. Ik ga graag zelf onderzoeken of het de film echt mooier maakt. Maar ook de arcade gamefilm Wreck-It Ralph en de mooie survivalfilm Life of Pi lijken me top. Nu nog op zoek naar vrije tijd om de bioszalen te bezoeken.

Valentijn van de Lende
Van de kerstman vraag ik: als student in financiële nood wil ik ook dit jaar weer graag grote druk op uw portemonnee leggen. Mijn stoffige kastje heeft namelijk genoeg ruimte voor de komst van een Wii U. Echter, ik zou niet willen dat hij lijdt aan eenzaamheid, dus een paar bijpassende games zouden niet misstaan. Zou ik nog één gemiste game uit 2013 erbij mogen pakken, dan zou ik graag het laatste avontuur van de man met de hoge hoed nog beleven op de 3DS.

Ook wil ik graag: ook al is het spelen van een videospel op zijn tijd natuurlijk heerlijk, toch is het een stukje fijner én warmer met wat gezelschap op de bank. Dus lieve kerstman, mocht u nog een leuke dochter hebben dan zou ik graag eens gezamenlijk een leveltje New Super Mario Bros. U met haar spelen. Moet die Wii U er uiteraard wel eerst komen, hint hint.


Tom Kauwenberg
Van de kerstman vraag ik: door alle drukte van het jaar is mijn meest geanticipeerde game van 2012 mij compleet ontschoten: Hitman: Absolution! Ik stond al versteld van de game op de E3, ik sloop bij Square Enix naar binnen voor een speelsessie en op Gamescom hield ik Agent 47 onder schot met zijn eigen Silverballers. Dat ik de game nu nog niet in mijn collectie heb, is een schande!

Ook wil ik graag: een mooie, nieuwe televisie zou zeker niet verkeerd zijn onder de kerstboom. Een grote, vooral! Twee gamers in één huis die naar zo’n priegelig klein schermpje moeten turen? Dat kan natuurlijk niet. Ik wil de net doorgekomen stoppeltjes van Marcus Fenix’ baard kunnen zien en ik moet het tepelhof van Lara Croft van de rest van haar borst kunnen onderscheiden terwijl ze haar kleren nog aanheeft. Een gamer heeft nu eenmaal zijn standaard.

Wester Wagenaar
Van de kerstman vraag ik: Catherine, Dark Souls, The Last Story, Final Fantasy XIII-2: ik heb ze allemaal veelvuldig gespeeld, maar op de een of andere manier zijn ze mijn gamecollectie nog niet binnengeslopen; waarschijnlijk te wijten aan die befaamde combinatie van een gebrek aan tijd en geld. Eén van bovenstaande toppers is dus zeker welkom bij mij onder de boom.

Ook wil ik graag: er zijn zeker materiële zaken die op het moment nog ontbreken in mijn leven. Ik heb dan wel een aardige televisie, maar het geluid hiervan is helaas niet van een spectaculair hoog niveau, om het maar even zacht uit te drukken. Het kraakt allemaal nog nét niet. Een essentieel onderdeel bij het bekijken van films of bij het spelen van games is toch wel fatsoenlijk geluid, dus een paar nette boxjes zouden me zeker blij weten te maken.

Daniël de Zwart
Van de kerstman vraag ik: het is een heel goed jaar geweest wat betreft games, dus dan speel je graag vele machtige titels. Toch is het me niet gelukt al het goeds uit het wereldje vast te grijpen, dus onder de boom mag dit jaar of Assassin’s Creed III of Dishonored verschijnen. Vervolgens moet ik nog de tijd vinden ze ook nog te spelen, maar hier en daar een uurtje gamen moet mogelijk zijn.

Ook wil ik graag: het is wel even genoeg met de materiële zaken. Wat ik nog meer wil, is voor de kerstman een onmogelijke taak, dat zal ik vanuit mijzelf moeten doen.

Johan Lubbers
Van de kerstman vraag ik: heb je dit jaar een groot budget kerstman? Zo ja, dan zou ik graag een Wii U willen! Hoewel er nog niet veel echt goede games voor verschenen zijn, heb ik toch veel zin om aan de slag te gaan met Nintendo’s nieuwe console. Helaas is dit waarschijnlijk wat te duur. In dat geval krijg ik graag wat Microsoft Points, zodat ik Telltale’s The Walking Dead kan kopen. Ik ben benieuwd waarom dit de game van het jaar is!

Ook vraag ik: ik ben een groot fan van The Lord of the Rings: The Card Game. Hierin speel je met zijn tweeën samen tegen een scenario, erg leuk. Er verschijnt echter elke maand weer een nieuwe uitbreiding, dus wat financiële hulp om ze allemaal te kunnen kopen kan ik wel gebruiken!

Leon Stougie
Van de kerstman vraag ik: op dit moment heb ik nog zoveel games liggen die ik niet of nauwelijks gespeeld heb, dat het onverstandig is om een nieuwe game op mijn verlanglijstje te zetten. Er is echter wel een accessoire waar ik heel blij van zou worden: een 32GB geheugenkaartje voor mijn PlayStation Vita. De 16 GB die ik nu heb voor mijn Vita zit namelijk constant vol en er komen weer iedere maand nieuwe games bij…

Ook wil ik graag: van een nieuwe tv zou ik heel blij worden. Momenteel staat mijn PlayStation 3 nog beneden, dus ik moet de tv ’s avonds delen met mijn ouders; niet echt ideaal. Voor een mooie tv, bij voorkeur met Ambilight, op mijn kamer moet ik nog even sparen, dus het zou een perfect cadeau zijn. Mocht dat toch wat te prijzig zijn voor de kerstman, dan ben ik ook tevreden met een simpele boekenkast van de Ikea, zodat ik mijn boeken, games en enkele goodies weer even wat beter op kan ruimen.

Leon Kempers
Van de kerstman vraag ik: Dishonored! Als groot fan van stealth-games kan ik het uiteraard niet maken dat ik dit spelletje nog niet aan mijn collectie toegevoegd heb. Bovendien heb ik vernomen dat GamersNET sinds kort met een quote op de Nederlandse boxart van Dishonored staat, dus dat lijkt mij voor de kerstman een valide reden om dit spelletje onder de boom te leggen.

Ook vraag ik: als groot fan van The Dark Knight-trilogie denk ik regelmatig terug aan de fenomenale manier waarop Heath Ledger de rol van The Joker vertolkte. Ik zeg weleens dat de man daarvoor een standbeeld verdient en toevallig heeft hij die gekregen. Maar omdat ik de kerstman niet meteen van al zijn geld wil beroven (zo’n life size statue kost al snel 1500 euro), zou ik graag het kleinere, doch daardoor niet minder vette, Hot Toys-poppetje van The Joker willen. Zoveel awesomeheid in één poppetje, dat zou eigenlijk verboden moeten worden!

GamersNET wenst iedereen een vrolijk kerstfeest!

 1.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Naja niet dat ik het vier ofzo maar jullie ook fijne feestdagen:).

 2.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Voor degene die nog een goedkope 3D Playstation TV/Monitor willen van de kerstman, check deze link.
  http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/SONY-PS3-3D-Monitor-%28Inclusief-2-3D-Brillen%29,10259,350947,274487.html

  Van de kerstman vraag ik: Games die dit najaar zijn verschenen en die ik nog niet heb. Zo wil ik Assassin’s Creed III Liberation nog wel op mijn PS Vita omdat ik geen genoeg kan krijgen van Assassin’s Creed en ik de voorgaande delen allemaal heb uitgespeeld. Black Ops 2 zal ook leuk zijn om van de kerstman te krijgen. Ondanks dat Call of Duty de laatste jaren is uitgemolken ben ik toch wel benieuwd wat Treyarch dit keer ervan gemaakt heeft. Ik zou het leuk vinden om CoD BO2 voor kerst te krijgen, maar niet leuk om zelf te kopen. Om de twee jaar koop ik een CoD game en het jaar dat ik die niet koop, zoals dit jaar, vraag ik die aan de kerstman.

  Ook wil ik graag: Microsoft Points, altijd leuk als je die krijgt. In 2013 komen er toch weer een tal aan arcade games en tientallen season passes uit dat Microsoft Points nooit kwaad doen. Het is altijd goed als je genoeg saldo op je account heb staan voor een vette arcade game of een season pass van een vette game. Tot slot zouden cadeaubonnen van Game Mania, Nedgame of Bol.com ook mooi zijn om als cadeau te krijgen want vanaf februari gaat het weer games regenen met Grand Theft Auto V, Splinter Cell: Blacklist, The Last of Us, Crysis 3, Dead Space 3, Bioshock Infinite en Tomb Raider vliegt zo al het geld me portemonnee uit. Als de kerstman mij cadeaubonnen geeft voor kerst, dan zal er nog wat geld overblijven in mijn portemenee i.p.v. niks meer. Dan kan ik met het overgebleven geld gaan sparen voor een Wii U die later in 2013 hopelijk voor een goed prijsje van 200 euro te koop is en daarna zit het najaar er alweer aan te komen. Het stopt vanaf nu ook echt nooit meer met het regenen van games! 🙂

  KillgaMER wenst iedereen een vrolijk kerstfeest!

  Merry Christmas to everyone! 😀

 3.   
  Cirdan's avatar

  Goede kerst iedereen 😀

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Vrolijk kerstfeest iedereen! 😀

 5.   
  Travis Moore's avatar

  Merry Christmas!

 6.   
  Intersivety's avatar

  Fijne feestdagen iedereen 🙂

 7.   
  Gunrunner120's avatar

  Een prettige kerst iedereen!

 8.   
  BartjeZ's avatar

  merry merry christmas

 9.   
  Mr Sonic's avatar

  Aan iedereen prettige feestdagen gewenst. 😀

 10.   
  ronineter's avatar

  Prettig kerstfeest!

 11.   
  toqeer's avatar

  ja vrolijk kerstfeest allemaal 🙂

 12.   
  Remco_MUFC's avatar

  Vrolijk Kerstmis iedereen, maak er wat gezelligs van. 🙂

 13.   
  Prowler's avatar

  Vrolijk kerstfeest allemaal!

 14.   
  cool ice's avatar

  fijne kerstdagen en een vette jaarwisseling iedereen! 🙂

 15.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Fijne kerstdagen!

 16.   
  marklin989's avatar

  merry X-mass

 17.   
  Danielle.k's avatar

  Fijne kerstdagen allemaal.

  Ik wil graag een game kado van Gamersnet onder me boompje.

 18.   
  -B9D7L-'s avatar

  Leuke Kerst iedereen! 😆