GN Poll: 2012 was een geslaagd gamejaar

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 10 december, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Vroeger bevatte vrijwel elke game cheats, maar tegenwoordig is dit een steeds zeldzamer verschijnsel. Welke GTA: San Andreas-speler denkt niet met weemoed terug aan cheats als Elvis is everywhere, Attacking civilians, Super Punches, Exploding cars en Maximum Sex Appeal? Wij vragen ons af of jij dit soort cheats liever kwijt dan rijk bent, of dat je het ontbreken van cheats in de videogames van tegenwoordig juist een groot gemis vindt. Eens te meer zijn jullie verdeeld over dit onderwerp: de ene helft houdt van cheats, de andere helft niet. Een greep uit jullie reacties:

fabiankok:

Hmm, hangt van de context van de cheats ten overstaande van de game af!
Als het enkel god-mode cheats zijn die alle uitdaging uit het spel zuigen, dan vind ik dat ze het eerder verpesten dan iets toevoegen. Maar dan heb ik het vooral over serieuze games zoals Splinter Cel, Skyrim en dergelijke games. Als je dan weer zulk soort cheats, samen met ‘originele’ cheats gebruikt in al niet zo serieuze spellen vind ik het weer heel goed kunnen juist! Zoals bij Saints Row en GTA (SA) het geval was. Bij bijvoorbeeld een game als Borderlands had ik het persoonlijk ook wel vet gevonden hebben om allemaal grappige cheats te hebben.

Maar bij serieuze games, zoals bij bijvoorbeeld Age of Empires, vind ik cheats vooral de spel-ervaring verslechten. Juist omdat ze de uitdaging uit het spel halen omdat je wel ff een cheat invoerd om die 1000 extra gold te krijgen, ipv te verliezen en jezelf beter te maken.

Contextueel dus.

Gunrunner120:
Ik ben het er mee eens als je al eenmaal de singleplayer hebt uitgespeeld( of er genoeg van hebt). Want dan verveel je je en kan je met het cheaten de game nog iets leuk geven. Gaan rondvliegen en super krachten gebruiken geeft het spel een toegevoegde waarde. Het beïnvloedt daarmee niet het verhaal of het spel echt want dat heb je toch al gedaan.
dmb97:
Ik vind dat de mensen dat zelf moeten beslissen in sommige games Gta,Saint Row dat soort games daar horen ze bij sommige mensen zeggen ze verpesten de game daar ben ik het niet mee eens want voor sommige mensen word de game er beter of leuker door zelf speel ik meestal de eerste keer zonder cheats voor achievments en daarna voor het plezier en een beetje gek te doen alleen god mod vind ik niks want dat haalt de spanning uit de game maar er zijn nog maar weinig games die cheats hebben jammer genoeg.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
De straten hangen vol lichtjes, de oliebollen zijn niet aan te slepen en de radiostations draaien constant kerstmuziek. Dat duidt maar op één ding: het jaar is alweer bijna ten einde. Dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen gamejaar, lijkt ons zo. 2012 bracht ons indrukwekkende titels als Assassin’s Creed III, Borderlands 2, Dishonored, Far Cry 3, Hitman Absolution en Mass Effect 3. Aan de andere kant werden veel AAA-titels uitgesteld naar 2013, waaronder BioShock Infinite en The Last of Us. Vind jij 2012 om die reden een teleurstellend gamejaar, of mogen deze uitgestelde titels in jouw ogen de pret niet drukken? Laat het ons weten door antwoord te geven op de volgende stelling:

2012 was een geslaagd gamejaar

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  sthij's avatar

  Ja het hele jaar door kwamen er geweldige games uit hopelijk in 2013 ook :D.

 2.   
  Mr Sonic's avatar

  Prima jaar,hoop dat 2013 dat ook gaat worden.

 3.   
  fdennis's avatar

  Oneens hoge verwachtingen bij ouwe toppees waar een nieuw deeltje voor kwam zoals Guildwars 2 en Hitman. Beide games verdienen hun naam niet. Fifa 13 was 12 met nieuwe spelers. Far cry 3 tof maar te makkelijk zelfs op hoogste niveau. Alleen Assassins Creed 3 , Sleeping dogs en Dragons dogma vond ik tof. Dus over het hele jaar gezien viel het wat tegen

 4.   
  jamrex007's avatar

  Ik vond het zeker niet het beste jaar. vorig was het wel wat beter. ik keek dit jaar vooral uit naar Tomb Raider en the Last of Us maar die werden uitgesteld naar 2013. het enigste spel wat ik dit jaar gekocht hebt is Far Cry 3 voor de rest zat er niks bijzonders tussen. denk dat 2013 een beter jaar word.

 5.   
  Remco_MUFC's avatar

  Geen GTA is geen Succesjaar.

 6.   
  toqeer's avatar

  vond 2012 wel meevallen kan geen top games noemen hopelijk word 2013 beter 🙂

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  2012 was een goed jaar vond ik zelf, maar met té veel sequels and prequels inplaats van echt nieuwe ip’s die mij echt hebben weg geblazen.

  2013 word in mijn ogen nog een better jaar dan 2012 met erg veel goede ps3 excl en top AAA games waarvan ik ze allemaal ga spelen, zoals Grand Theft Auto 5 uit. (als ze hem dan niet uitstellen)
  En dat er nu de zekkerheid is dat Microsoft de nieuwe Xbox console laat zien op de E3 en waarschijnelijk hoogsverwachting het in Nov/Dec uit laat brengen word 2013 een juweeltje van een jaar. 8)

 8.   
  Goldcobra's avatar

  Zeker! Kijk ook al uit naar 2013, en met name GTA V en Crysis 3 (en natuurlijk ook FIFA 14, maar FIFA komt sowieso elk jaar), en ik hoop op een eventuele Battlefield 4 en misschien zelfs al wel de aankondigingen van de next gen consoles. En niet te vergeten een nieuwe Assassins Creed, want die zijn tot nu toe ook ieder jaar uitgekomen.

 9.   
  Kill Gamer 01's avatar

  2012 was voor mij een geslaagd gamejaar. Met de komst van de PS Vita en de Wii U hebben we kunnen smullen van een nieuwe Uncharted game op een klein 5 inch OLED schermpje met haarscherpe graphics in Uncharted: Golden Abyss en zagen we Mario in een HD jasje verschijnen in New Super Mario Bros. U op de Wii U. De meeste topgames kwamen dit najaar uit maar in het voorjaar verschenen er ook al twee topgames, en dan heb ik het natuurlijk over Mass Effect 3 en Max Payne 3. Twee geweldige games met beide een supertof verhaal. Op de E3 werden er wat nieuwe games aangekondigd zoals Star Wars 1313, Watch_Dogs en Remember Me. Op de Gamescom werden er tijdens de Sony persconferentie nog eens nieuwe games aangekondigd zoals Rain, Until Dawn en Killzone Mercenary en ging bijna de hele Sony persconferentie over de PS Vita. Hiermee liet Sony zien dat ze de PS Vita niet vergeten waren en dat er volgend jaar vele PS Vita games met PS3 crossplay functie mogelijkheden gaan verschijnen. Na de Gamescom kwam Sleeping Dogs onverwachts verrassend goed uit de verf en tot slot hadden we dit najaar. Toen konden we echt aan de slag met de topgames van 2012! Borderlands 2, Dishonored, Assassin’s Creed III, Halo 4, Black Ops 2, Hitman Absolution, Far Cry 3 en de volledige Telltale’s The Walking Dead season 1! Met deze topgames en de presentaties op de E3 en Gamescom hebben de game uitgevers laten zien dat deze vette games zowat het laatste is wat de Xbox 360 en PS3 uit zich kunnen halen. In 2013 krijgen we nog eens Grand Theft Auto V, Splinter Cell: Blacklist, The Last of Us, Beyond Two Souls, Crysis 3, Dead Space 3, Bioshock Infinite, Army of Two: The Devil’s Cartel, Tomb Raider, South Park: The Stick of Truth, God of War: Ascension, Gears of War: Judgment en Dead Island: Riptide. Zodra deze topgames in 2013 zijn uitgekomen is de maximale status van de Xbox 360 en PS3 bereikt waardoor het dus tijd zal zijn om tijdens E3 of Gamescom 2013 een opvolger van deze consoles te tonen die dan misschien al eind 2013 of anders wel zeker weten in 2014 verschijnen. 🙂

 10.   
  nunen007's avatar

  Ik vond het een goed jaar met hele goede titels. Maar ik denk dat 2013 het toch beter gaat doen met gta, tomb raider, watch_dogs en metro last light.

 11.   
  -B9D7L-'s avatar

  Van de games die ik heb gekocht vind ik het wel goed. COD op 2 minpunten na goed, Halo 4 geen minpunten en Fifa 13 hebben ze ook genoeg verbeterd.

 12.   
  Fox's avatar

  Vind van niet. De meeste games de uitkwamen waren of niet trouw aan hun voorganger of een flop of (wat get meeste gebeurde) waren al teveel gespoilerd in de trailer zo als farcry. Daar moeten ze echt mee ophouden… Vooral bij films, je weet alle goede stukken al voordat je het gespeeld hebt.