Capcom: Resident Evil 6 presteert beneden verwachting

Capcom ziet zich genoodzaakt om de financiële verwachtingen voor het jaar 2013 bij te stellen. De reden hiervoor is de tegenvallende verkoop van Resident Evil 6.

Capcom liet bij de presentatie van de halfjaarcijfers in oktober nog weten dat Resident Evil 6 het met 3,7 miljoen uitgegeven exemplaren uitstekend deed. Uiteindelijk bleek de belofte van de horror-game niet te kunnen worden ingelost. Volgens de uitgever kwam de verkoop van de horror-game dan wel rap op gang, maar zwakte sneller af dan verwacht. Hierdoor zullen de op voorhand geraamde verkoopaantallen zeker niet meer worden behaald. Deze fikse tegenvaller heeft ervoor gezorgd dat Capcom de verwachting van het netto jaarinkomen heeft teruggebracht van ruim 87.5 miljoen euro naar iets meer dan 58 miljoen euro.

Capcom maakte maandag bekend dat de langverwachte PC-versie van Resident Evil 6 op 22 maart 2013 verschijnt.

 1.   
  Neolite's avatar

  Capcom en Square Enix doen het eigenlijk al een hele tijd niet zo heel goed. Dit is jammer, maar hebben ze volledig aan zichzelf te danken, door dergelijke matige games uit te brengen.

 2.   
  toqeer's avatar

  ja dat was wel te verwachten

 3.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Neolite schreef, "Capcom en Square Enix doen het eigenlijk al een hele tijd niet zo heel goed. Dit is jammer, maar hebben ze volledig aan zichzelf te danken, door dergelijke matige games uit te brengen."

  Ik vind Sleeping Dogs van Square Enix wel een goede game.

 4.   
  GamerJaime's avatar

  Tsja ik zag het wel aankomen. Resident Evil 6 hadden ze ook niet nu moeten uitbrengen maar in de Zomer als er even een tijdje niets komt. Dan moet je wel tegen GTA V opboksen maar dat is maar 1 grote game, nu moeten ze opboksen tegen ontzettend veel grote releases. Ik ben zelf in ieder geval wel van plan Resi 6 aan te schaffen maar ik wacht wel even totdat ie in prijs is gezakt.

 5.   
  Mr Sonic's avatar

  Zo´n slechte game is het nou ook weer niet.