GamersNETniet: Meest vrouwonvriendelijke game


We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Het is belangrijk dat je goed werk aflevert en wanneer je een uitmuntende prestatie verricht word je beloond, bijvoorbeeld middels een salarisverhoging of medaille. Maar bij GamersNET zijn wij af en toe ook bereid om wanprestaties te belonen en daarom hebben we GamersNETniet in het leven geroepen. De GamersNETniet-bokaal wordt uitgereikt aan games die, om een bepaalde reden, bekritiseerd zijn. Iedereen verdient af en toe immers een beloning!

Titel:Duke Nukem Forever
Platform:PC, PlayStation 3, Xbox 360
Metacritic-score:51/100
Jaar van uitgave:2011
Uitgever:2K Games

De Duke staat bekend om veel dingen, maar volwassenheid is daar niet één van. Deze testosterongeladen massamoordenaar maakt aan de lopende band grappen over poep, plas en seks. Daarnaast staat hij bekend om zijn vrouwonvriendelijke trekjes – iets wat in het verleden meermaals opschudding heeft veroorzaakt bij feministen.

Maar met Duke Nukem: Forever ging Gearbox wel erg ver. Zo ver zelfs dat feminstenbonden pleitten voor een verbod op de game. De game bevat namelijk enkele stukjes die bij veel vrouwelijke spelers in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Eén van de levels vindt bijvoorbeeld plaats in een aliennest, waar vrouwen worden gepenetreerd door gigantische buitenaardse penissen. De dames snikken en kreunen zachtjes. Wanneer The Duke vervolgens, al kijkend naar twee meisjes die letterlijk sterven van de pijn, zegt “You’re fucked”, heeft hij wat ons betreft al genoeg gedaan om de GamersNETniet-trofee voor “meest vrouwonvriendelijke game” in de wacht te slepen.


Maar The Duke staat erom bekend altijd meer te doen dan nodig is. En dus bevat de multiplayer-modus van Duke Nukem: Forever een zogenaamde Capture the Babe-modus. Deze modus is in feite precies hetzelfde als Capture the Flag, met als enige verschil dat de vlag is ingeruild voor een jongedame. Wanneer je de vrouw hebt “veroverd”, haar over je schouder legt en vervolgens terugrent naar je basis, kun je ook nog op haar kont slaan…


Moet dit soort gedrag in games beloond worden? Nee, natuurlijk niet. Maar de GamersNETniet-trofee is ook geen beloning: het is een vorm van erkenning. En Duke Nukem Forever heeft de bokaal voor “meest vrouwonvriendelijke game” zonder meer verdiend.

 1.   
  Fox's avatar

  Persoonlijk had ik Postal verwacht.. Maar die is over het algemeen mens onvriendelijk 😛

 2.   
  mmx's avatar

  Gewoon blijven lachen Duke is best een leuke game en ach laten ze ook eens een prijs verdienen toch 😉 😉

 3.   
  spacebuster1972's avatar

  Tja ik kan ook zo geen andere game verzinnen die zo vrouwonvriendelijk is .Daarom verdient de “Duke” de prijs als meest vrouwonvriendelijk gamerpersoon van dit moment.

 4.   
  Deadstriker's avatar

  Lekker belangrijk dat et vrouwonvriendelijk is. Gewoon knalle 😛