ArmA 3 uitgesteld wegens gearresteerde ontwikkelaars

Ondanks het feit dat ArmA 3 nog geen concrete releasedatum opgeplakt had gekregen, heeft ontwikkelaar Bohemia Interactive vandaag onthuld dat de game uitgesteld is. Volgens Bohemia zal de extra ontwikkeltijd ertoe leiden dat ArmA 3 “zijn volle potentieel kan bereiken”.

Joris-Jan van ’t Land, die recentelijk de taak van projectleider overnam van Daniel Musil, liet weten dat de medewerkers van Bohemia gestuit zijn op onverwachte problemen. Hij verwijst hiermee naar Ivan Buchta en Martin Pezlar, twee ontwikkelaars die onlangs gevangen zijn genomen in Griekenland:

We’ve been in the process of implementing changes that will help us innovate as a studio under unexpected circumstances – facing problems we simply couldn’t have imagined.
Van ’t Land laat weten dat het ontwikkelteam het erg moeilijk heeft met het verwerken van de gebeurtenissen die de afgelopen maand hebben plaatsgevonden:
We’re still trying to make sense of the situation and hope that our colleagues will be released soon. Although their plight has certainly affected us on a personal level, we continue working on the tasks identified as key to the release of Arma 3.
ArmA 3 staat momenteel gepland voor een release in 2013. In de tussentijd blijft Bohemia ook hard werken aan de standalone release van DayZ.

  1.   
    fdennis's avatar

    Die hebben teminsten een goeie reden om de game uit te stellen:P

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Heb dit eerder al meegekregen. Helaas, het is erg stil rondom Arma 3 de laatste tijd.

    We zouden een community alpha/beta krijgt, dit was later verschoven naar zomer 2012 en de release na eind 2012. Niet veel later was de release datum onbekend en de alpha/beta verschoven tot na de Gamescom.

    Tot op heden hebben we niks meer vernomen van Arma 3. Release in 2013 zat er inderdaad aan te komen! Gelukkig kan ik nog altijd vooruit met Arma 2 en ben op mijn VBS2 exemplaar aan het wachten.

    Joris-Jan van ’t Land is lid geweest van onze open community, we hebben nog een exclusieve interview met screenshots van Arma 2. Hopelijk krijgen we binnenkort weer een exclusieve interview met hem over Arma 3!

    Voor de geïnteresseerde zal ik dan een linkje posten!

  3.   
    Coldkiller_NL's avatar

    fdennis schreef, "Die hebben teminsten een goeie reden om de game uit te stellen:P"

    Ja, beter dan al die andere redenen 😆

  4.   
    Fox's avatar

    Ik had gehoord dat tijdens de arrestatie van die ontwikkelaars de game all in de eind fase zat waardoor ze eigenlijk all klaar waren en het misschien wel spionage kon zijn :O

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Fox schreef, "Ik had gehoord dat tijdens de arrestatie van die ontwikkelaars de game all in de eind fase zat waardoor ze eigenlijk all klaar waren en het misschien wel spionage kon zijn :O"

    Op het eiland waar ze op vakantie waren mocht je op bepaalde plekken geen foto’s maken. Zo hadden ze foto’s gemaakt op het vliegveld waar militaire vliegtuigen stonden, en hadden ze foto’s gemaakt van een militaire facility op het eiland waar héél duidelijk stond aangegeven geen foto’s te maken.

    Ze waren daar alleen voor hun vakantie en niet voor hun werk.

    Arma 3 was eigelijk al klaar, maar de uitstel kwam uiteindelijk door een Physx upgrade van 2.x naar 3.0. Daarna zijn de arrestatie pas gebeurd waardoor de game nogmaals een uitstel heeft gekregen, en dat is pas deze week na buiten gekomen.

    Zo zijn deze heren ook niet de enige wat zijn gearresteerd op het eiland Limnos, zo zijn ook al andere mensen gearresteerd maar zijn met een borg ervan af gekomen. In dit geval gaat het wat moeilijker omdat men denkt spionage te hebben gedaan, terwijl deze 2 heren alleen op vakantie waren.

  6.   
    SN0WIE's avatar

    Ik wacht geduldig. Hou ook elke dag bij of er iets met Ivan en Martin gebeurt in Griekenland.