Geen abonnement meer nodig voor The Secret World

Nauwelijks twee maanden geleden verzekerde ontwikkelaar Funcom nog dat de MMO The Secret World niet de weg van het free to play-model zou kiezen. De ontwikkelaar zag wel graten in een gemengd model waarin abonnementen gecombineerd kunnen worden met micro-transacties. Van dat pad stapt Funcom nu echter op drastische wijze af: het abonnementsmodel van The Secret World wordt geschrapt en nu hoeft er nog slechts één keer betaald te worden om de MMO te kunnen spelen.

Gamers die het spel financieel willen steunen kunnen dat wel nog steeds via vrijblijvende bijdragen. Gulle spelers worden hiervoor beloond met cadeautjes in de vorm van zaken als extra XP en geld om in-game items te kopen. Ook zullen er vrijblijvende pakketjes met inhoud voor het spel verschijnen die gekocht kunnen worden. Het eerste pakketje verschijnt in januari en zal gratis zijn voor wie zich nog dit jaar registreert. Uiteraard hoopt Funcom met deze aanpak heel wat nieuwe gamers naar hun Secret World te lokken.

 1.   
  lassieman's avatar

  Dat is goed nieuws, al die abonnementen..

 2.   
  Fox's avatar

  Dit model voor games vind ik toch een stuk better dan het constant betalen per maand.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Na 4 weken The Secret World te hebben gespeeld, was mij het geld niet waard. Althans geen maandelijkse kosten, 1-malig aanschaf (Guild of Wars 2) was inderdaad veel beter geweest.

  Wil best een ontwikkelaar supporten en een maandelijkse bedrag neerleggen, alleen bij Eve Online vindt ik het waard. Onderhoud servers en het personeel draaiend te houden kost ook een grote investering, maar vele games vindt ik dit helaas niet waard.