Multiplayer The Last of Us is geen plakkertje

Sinds de onthulling van de boxart en pre-orders van Naughty Dog’s nieuwste project, The Last of Us, gonst het op internet van verbazing en twijfels dat de game een online multiplayer krijgt. Veel gamers denken dat de multiplayer een verplicht nummertje zal zijn en er dus meer opgeplakt zal zijn.

We have faith that our MP will stand on it’s own. If we felt like it would be tacked on, we wouldn’t have added it. We want all our game experiences to be of the highest quality and that’s what we work extremely hard to deliver.
Arne Meyer, community strategist van Naughty Dog, zegt met opluchting dat dit niet het geval zal zijn. De multiplayer van The Last of Us zal volledig op zichzelf staan en het moet de kwaliteit bieden, of overtreffen, die we van Uncharted gewend zijn. Meyer geeft aan dat er altijd twee teams werken aan de diverse onderdelen van de game. Er is een team dat zich focust op het verhaal en de campagne en een team dat werkt aan de online multiplayer.
MP has never taken away resources from the SP game in any of our games, always separate teams, separate resources. The folks working on the single player campaign always have the resources and support to complete that portion of the game to the vision they planned for.
De ontwikkelaar werkt er hard aan om de hoogste kwaliteit te bieden en als de multiplayer ‘opgeplakt’ zou aanvoelen, had Naughty Dog deze modus nooit toegevoegd. Bovendien zal het de singleplayer niet schaden, aldus Meyer; dit is nooit gebeurd bij Uncharted en dit zal bij The Last of Us ook niet gebeuren.

Op welke manier vinden jullie een online multiplayer wel of niet bij The Last of Us passen?

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Dat maakt de game des te interessanter! Had bij deze game nog niet eens gedacht aan multiplayer. 😛

 2.   
  Mr Sonic's avatar

  Vind ik ook.

 3.   
  toqeer's avatar

  ben echt benieuwd naar deze game 😛

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ik geloof hem wel uncharted had altijd goede singelplayer en de multiplayer was best vermakelijk voor aantal uur.

 5.   
  jamrex007's avatar

  De multiplayer van uncharted vond ik toch wel 1 van de beste multiplayer spellen ooit. ben wel benieuwd naar de multiplayer van The Last of Us al denk ik dat team deathmatch er niet echt in zal passen, maar een mode om bijvoorbeeld samen zombie’s af te maken kan wel leuk zijn. dus ze kunnen hier wel wat van maken.

 6.   
  BABI-PANGPANG's avatar

  Het zou mij vet lijken als het wat weg heeft van de Splinter Cell: Conviction multiplayer/ co-op waarin je in ieder level een doel hebt dat deel uitmaakt van het gehele multiplayer verhaal, bijvoorbeeld het vinden en activeren van een stroomkast. Natuurlijk moet je dit wel onopvallend doen anders krijg je hordes gemuteerde en menselijke vijanden achter je reet aan, waarvaan het uitschakelen van deze mafkezen op zich ook weer een flinke uitdaging is en je hier eventueel voor beloond kan worden. Zorgt weer voor wat afwisseling in de gameplay en blijven je playthroughts een verrassing.

  Misschien laat ik nu m’n gedachtes iets te veel op de vrije loop, maar het lijkt mij eerlijk gezegd wel weer eens een leuke twist in het multiplayer wereldje.