Nintendo geeft duidelijkheid omtrent beperken 18+ content op Wii U

De afgelopen dagen gonsde het van de meningen en reacties op het internet rond het beperken van de 18+ spellen in de digitale winkel van de Wii U. Gamers in Europa kunnen spellen die een 18+ stempel hebben meegekregen enkel kopen tussen 23 uur en 3 uur ’s nachts. Ook het bekijken van trailers en informatie over gewelddadige games is geweerd uit de shop tot die tijd.

Het klopt dus niet dat je een spel als ZombiU of Black Ops 2 niet kan spelen op je console wanneer je dat zelf wil, deze censuur gaat enkel op voor het aankopen van spellen in de virtuele winkel van Nintendo. De reden voor deze manier van werken komt volgens Nintendo door het feit dat hun hoofdkantoor gelegen is in Frankfurt, Duitsland. Het bedrijf is op die manier gebonden aan de Duitse wetten en die zijn streng als het op gewelddadige games aankomt.

In Duitsland worden de PEGI-regels niet gehanteerd, maar bepaald de regulator USK welke inhoud geschikt is. De Duitse wet voor jeugdbescherming bepaalt dat inhoud voor volwassenen enkel vanaf 23 uur wordt aangeboden en omdat Nintendo Europe als een Duits bedrijf beschouwd wordt, dient het dan ook de Duitse wetten te hanteren. De vraag die zich uiteraard opdringt is of dit echt wel erg is voor ons als gamers? Spellen kopen we gewoon in de winkel en alle info en trailers die vind je uiteraard ook hier op GamersNet; overigens volledig bereikbaar via de webbrowser van de Wii U.

 1.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Dus volledige schuld ligt bij Nintendo Europe gevestigd in Duitsland…:evil: Of ligt het toch aan de zwakke beleid van Nintendo? Die er overigens toch ook een stokje voor kan steken, lijkt me…? ๐Ÿ™„ Wat ze in Duitsland willen moeten ze zelf weten, maar de overige Europeanen die 18 jaar en ouder zijn moeten dat zelf kunnen bepalen. Nintendo had de uitstekend werkende Parental Controls op de Wii U bijvoorbeeld meer kunnen promoten. ๐Ÿ™‚

 2.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Ik vind het echt onzin dat je niet zelf mag bepalen wanneer je 18+ games speelt, als alle consoles dit zouden doen, dan verdienen de uitgevers veel minder geld.

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Coldkiller_NL schreef, "Ik vind het echt onzin dat je niet zelf mag bepalen wanneer je 18+ games speelt, als alle consoles dit zouden doen, dan verdienen de uitgevers veel minder geld."

  Hoe kom je erbij dat je geen 18+ games kan spelen? Beetje onbenullige comment van jou!

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Beetje onzin laat ze het dan alleen in duitsland doen en de rest gewoon normaal laten downloaden, Nu is iedereen hier de dupe van eigenlijk.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ze moeten dat hoofdkantoor in duitsland maar sluiten en nieuwe bouwen in nederland dan mag er opeens veel meer.

 6.   
  SonyBoy's avatar

  Dit was eigenlijk al gelijk bekend… -,-

 7.   
  Goldcobra's avatar

  Toch Duitsland weer ๐Ÿ˜›

 8.   
  cookymonster's avatar

  Ik begrijp deels dat dit soort regels ingevoerd word maar anderzijds zou deze verantwoordelijkheid volledig bij de ouders moeten liggen en de hele bullshit over Duitsland is al helemaal onlogisch.

  Het ergste van allemaal is dat als je zelf gewoon 18 of ouder bent dat je hier enorm door benadeeld word. gelukkig heeft de de Wii U niet zo veel 18+ content maar het is en blijft belachelijk vind ik ๐Ÿ˜•

 9.   
  cookymonster's avatar

  Coldkiller_NL schreef, "Ik vind het echt onzin dat je niet zelf mag bepalen wanneer je 18+ games speelt, als alle consoles dit zouden doen, dan verdienen de uitgevers veel minder geld."

  spelen kan je waneer je maar wil maar het downloaden van 18+ games uit de e-shop en het bekijken van trailers en dergelijke die 18+ zijn kan enkel na 23u

 10.   
  DGonlag2's avatar

  Problemen als deze zijn precies de reden dat veel hardcore gamers geen WiiU willen. In principe is het een erg mooi apparaat (en de graphics zijn ook mooi, al waarschijnlijk niet te vergelijken met de nieuwe PS en Xbox), maar Nintendo is ALTIJD gezeik met online functionaliteit.

  Aankopen in online store gebonden aan apparaat maar niet account? Wat een onzin!
  18+ spellen alleen te downloaden 23.00+ uur? Kom op zeg, dan lig ik doordeweeks al lang in bed (mag elke morgen 6 uur op). Ik begrijp echt niet waar Nintendo die stommiteit vandaan haalt. Dit weerhoud mij het nog het meeste van om een WiiU te kopen.
  Voor handhelds maakt mij het vrij weinig uit (store, online e.d.) over het algemeen, maar voor een console is het juist erg belangrijk.

 11.   
  Fox's avatar

  Doe mij maar lekker veel 18+ content muhaaa