Geen plannen voor Steam-release League of Legends; Nami the Tidecaller nu beschikbaar

Je kunt League of Legends gratis downloaden via de officiële website, maar het spel is niet beschikbaar via Steam. Dit betreuren veel gamers, aangezien de exclusieve mogelijkheden van Valve’s distributiekanaal veel meerwaarde zouden bieden bij een titel als League of Legends.

Toen de game laatst opdook in het register van Steam, kregen enkele spelers hoop. Tevergeefs, zo blijkt nu. Communications director Vladimir Cole geeft namelijk aan dat deze verschijningen in het register te wijten zijn aan het feit dat League of Legends in het prille begin wel op Steam verkrijgbaar was:

For a brief period of time after League of Legends launched in 2009, players could purchase a digital collectors edition of the game. This was distributed through a variety of channels (Steam included) via our European partners. We ended those distribution arrangements in 2010, but a small number of players still have this version of the game in their Steam inventories, so that’s why it occasionally pops up.
Ontwikkelaar Riot Games heeft vooralsnog geen plannen om League of Legends terug te laten keren naar Steam:
There are no plans to change our current distribution model.
Gelukkig is er ook goed nieuws voor League of Legends-spelers: Nami the Tidecaller is nu beschikbaar. Dit personage maakt tijdens de strijd gebruik van water en dat kan dodelijker zijn dan je aanvankelijk verwacht.

 1.   
  Fox's avatar

  Lijkt me wel grappig als het op steam komt.. Maar ik heb nu eigenlijk helemaal geen problemen met de launcher.

 2.   
  SN0WIE's avatar

  Ik denk niet dat Valve wil dat LoL op steam komt zodat het zelfs op steam een concurrent wordt voor Dota. Aangezien LoL nog veel meer gespeeld wordt.

 3.   
  fdennis's avatar

  Niet alleen goed nieuws bij LoL ook slecht nieuws. De servers zijn op dit moment dramatisch. Als je een champion kiest duurt het wel 30sec voordat je die geselecteerd hebt. En dit is verschrikkelijk irritant als je nog je runes en masteries moet instellen wat ik dus laast had. Ook duurt het nu 1 a 2 minuten voordat de server een groepje van 10 heeft gevonden wat normaal 15/20sec duurde. Kortom er gaat nogal het 1 en andere mis. Overigens wel leuk dat Nami erbij is gekomen want de game had nogal een zwaar tekort aan support champions.

 4.   
  Fox's avatar

  fdennis schreef, "Niet alleen goed nieuws bij LoL ook slecht nieuws. De servers zijn op dit moment dramatisch. Als je een champion kiest duurt het wel 30sec voordat je die geselecteerd hebt. En dit is verschrikkelijk irritant als je nog je runes en masteries moet instellen wat ik dus laast had. Ook duurt het nu 1 a 2 minuten voordat de server een groepje van 10 heeft gevonden wat normaal 15/20sec duurde. Kortom er gaat nogal het 1 en andere mis. Overigens wel leuk dat Nami erbij is gekomen want de game had nogal een zwaar tekort aan support champions."

  Hier heb ik compleet geen last van. Of iedergeval niet meer vandaag, gisteren was het wel zo erg. Het enige wat ik nog krijg is dat hij zegt dat de champion all gekozen doordat hij de request 2x stuurt.

 5.   
  RenevdGijp's avatar

  Toch raar dat dit soort populaire indiegames (LoL, Minecraft) toch nog steeds niet op steam is!

 6.   
  Tadao's avatar

  Mwah, ik denk dat de spelers van League het meestal wel snappen waarom League niet op steam komt, en wel op de hoogte blijven van de nieuwe champions met de updates die ze moeten downloaden/de nieuws berichten die ze in de launcher plaatsen en het nieuwe gezicht dat je in de shop ziet, daarom vind ik dit soort berichten niet echt nieuws waardig voor GN

  RenevdGijp schreef, "Toch raar dat dit soort populaire indiegames (LoL, Minecraft) toch nog steeds niet op steam is!"

  LoL is niet echt indie in mijn mening, en wat Minecraft betreft, gewon iets tussen Notch en Steam

 7.   
  Void's avatar

  Zou vet zijn als het als een steam-release zou worden.