Nintendo blokkeert 18+ games op Wii U

Elke game die een leeftijdsclassificatie van 18+ heeft, is tot 11 uur ’s avonds geblokkeerd op de Wii U, ongeacht de instellingen voor ouderlijk toezicht.

Volgens NeoGAF zijn 18+ games alleen te downloaden en te spelen van 11 uur ’s avonds tot 3 uur ’s nachts. Nintendo Europa laat weten waarom:

Dear customer, we would like to let you know that Nintendo has always aimed to offer gameplay experiences suited to all age groups, observing carefully all the relevant regulations regarding content access that are present in the various European countries. We have thus decided to restrict the access to content which is unsuitable to minors (PEGI) to the 11pm โ€“ 3am time window
Eurogamer heeft de optie uitgetest door ZombiU te spelen tijdens de geblokkeerde tijd en kwam tot de conclusie dat deze nieuwe optie inderdaad klopt. Deze melding verscheen:
The times during which this content can be viewed have been restricted

  1.   
    NoFearz's avatar

    Dus je kunt niet een 18+ spel spelen wanneer je overdag een keertje vrij bent? :S

  2.   
    yannick_TXL's avatar

    Ik denk dat het zo niks meer word met die wii u hoor, third party ontwerpers kunnen al niks bedenken voor het 2de scherm, en nu worden 18+ games ook geblokkeerd tot 11 uur, dus die worden waarschijnlijk ook niet meer gemaakt, want de meeste mensen slapen al om 11 uur.

  3.   
    Thabigmanx's avatar

    ok , ik was al geen fan maar nu kan ik godverdomme niet eens sommige games spelen wanneer ik dat wil, weer een rede om dit prul links te laten

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Ik kan anders Zombi U gewoon de hele dag spelen. Het is meer de 18+ gamevideo’s en 18+ games in de E-shop van Nintendo die tot 23 uur geblokkeerd blijkt…Maar dat is al overdreven. Hopelijk gaat het om een foutje van Nintendo…het hoort eigenlijk een onderdeel te zijn bij de instellingen van de Parental Controls op de Wii U. ๐Ÿ˜ฎ

  5.   
    Sa.'s avatar

    Wat een onzin zeg, ik bepaal zelf wel of ik dit aan wil hebben! Stel dat je de WiiU koopt terwijl je geen kinderen hebt, en ook al heb je kinderen. je wilt altijd zelf kunnen bepalen van wanneer en hoelaat. Als er nou een functie op zat waarbij je willekeurige tijden aan kunt zetten voor bepaalde content, en dat je dit dus ook zelf bepaald ( bijv: vanaf 20:00 kan ZombiU gespeeld worden om dat dan de kinderen al slapen) en dat je dit dan ook aan en uit kan zetten wanneer je dat bevalt, dan zou het een geweldige toevoeging zijn, maar op deze manier is het echt een verslechtering.

  6.   
    Goldcobra's avatar

    Dat slaat echt nergens op. Het was al niks voor hardcore gamers, maar die paar gamers die er wel aan zitten te denken om zo’n ding te kopen, zullen ze nu ook wel kwijtraken. Hadden ze dat btw niet vรณรณr de release kunnen zeggen?

  7.   
    kik421's avatar

    kids console en meer is het niet ๐Ÿ˜‰

  8.   
    ronineter's avatar

    Ik voorspel hierbij de dood van de Wii u en nintendo als ze zo doorgaan.

  9.   
    evita's avatar

    volgens mij klopt dit niet.

    Ik dacht dat de content in de shop geblokkeerd was, betekenende dat je dus geen 18+ games kunt aankopen of trailers ervan bekijken buiten de toegestane uren om.

    Je aangekochte exemplaar van Zombi U kun je toch gewoon overdag spelen?

  10.   
    Sympharion's avatar

    GamersNet, graag de volgende keer een duidelijker nieuwsbericht. Wat er in dit nieuwsbericht staat klopt namelijk niet helemaal. Je kan 18+ spellen gewoon altijd spelen op de Wii U ongeacht de tijd. Je kan alleen niet tussen 3 en 11 uur 18+ games bekijken in de eShop, dat is iets heel anders dan spelen.

  11.   
    Flapjack's avatar

    Nintendo waart bent gij mee bezig. Bepalen wanneer we spelen? Whats next ? Pre played gamesaves? Leuk man … Goed verhaal! ๐Ÿ˜•

  12.   
    Sympharion's avatar

    Flapjack schreef, "Nintendo waart bent gij mee bezig. Bepalen wanneer we spelen? Whats next ? Pre played gamesaves? Leuk man … Goed verhaal! ๐Ÿ˜• "

    Nogmaals, dat klopt niet. Dit bericht klopt niet. Je kan namelijk gewoon 18+ spellen spelen wanneer je wilt. Je kan alleen niet de eShop pagina bekijken van 3 tot 11 uur.

  13.   
    Sympharion's avatar

    De rede van de 18+ content alleen na een bepaalde tijd in de eShop zichtbaar lijkt bekend te zijn. Dit is namelijk het gevolg van een nieuwe Duitse wetgeving die bepaald dat 18+ content alleen binnen bepaalde tijden gezien mag worden. En aangezien het hoofdkantoor van Nintendo Europa in Duitsland staat, hebben ze dit in heel Europa doorgevoerd. Ik hoop dat Nintendo Benelux dit gaat veranderen voor de Benelux

  14.   
    firehopper211's avatar

    Zo laat ga ik mijn games echt niet spelen, ik heb wel slaap nodig en doordeweeks drukke dingen te doen vroeg in de ochtend. ๐Ÿ‘ฟ

  15.   
    toqeer's avatar

    nintendo weet dus echt niet meer waar ze mee bezig zijn en in hoevere je een console
    moet benutten

  16.   
    rikato's avatar

    Serieus WTF!

  17.   
    Flapjack's avatar

    Sympharion schreef, "De rede van de 18+ content alleen na een bepaalde tijd in de eShop zichtbaar lijkt bekend te zijn. Dit is namelijk het gevolg van een nieuwe Duitse wetgeving die bepaald dat 18+ content alleen binnen bepaalde tijden gezien mag worden. En aangezien het hoofdkantoor van Nintendo Europa in Duitsland staat, hebben ze dit in heel Europa doorgevoerd. Ik hoop dat Nintendo Benelux dit gaat veranderen voor de Benelux"

    maar dan nog mag het t toch nie zo wezen dat een bedrijf bepaalt wanneer jij iets wil bekijken of kopen? tuurlijk snap ik dat uit voorzorg voor de kleine kinderen maar daar zijn ouders verantwoordelijk voor en niet nintentdo zelf…

  18.   
    Zannaza's avatar

    Veel mensen gaan op bed wanneer het 11PM is…
    Als ze dit gaan doen, gaan ze heel weinig verkopen.

  19.   
    evita's avatar

    ik denk niet dat deze regel van kracht gaat blijven. Die clownsneuzen in Duirsland mogen dan denken te kunnen bepalen hoe de volledige Europese markt gerund moet worden, maar het zal gaan duren tot Activision, Ubisoft, EA en andere grote uitgevers aan de alarmbel gaan trekken omdat hun dingen minder goed verkopen in de shop.

    Nintendo heeft de steun van uitgevers echt broodnodig met deze console, ik snap echt niet hoe ze het daar in Duitsland in hun hoofd halen en uberhaupt toestemming gekregen hebben uit Japan om dit te bepalen. Het is alsof ze gewoon graag willen dat de console weer verneukt wordt wat support van derde partijen betreft.

  20.   
    Sympharion's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Sympharion” schreef, "De rede van de 18+ content alleen na een bepaalde tijd in de eShop zichtbaar lijkt bekend te zijn. Dit is namelijk het gevolg van een nieuwe Duitse wetgeving die bepaald dat 18+ content alleen binnen bepaalde tijden gezien mag worden. En aangezien het hoofdkantoor van Nintendo Europa in Duitsland staat, hebben ze dit in heel Europa doorgevoerd. Ik hoop dat Nintendo Benelux dit gaat veranderen voor de Benelux"

    maar dan nog mag het t toch nie zo wezen dat een bedrijf bepaalt wanneer jij iets wil bekijken of kopen? tuurlijk snap ik dat uit voorzorg voor de kleine kinderen maar daar zijn ouders verantwoordelijk voor en niet nintentdo zelf… "

    Een bedrijf mag dat inderdaad niet, maar een wet mag dat wel.

  21.   
    RenevdGijp's avatar

    Dus geen GTA V, dat zou wel echt amazing zijn geweest, maar helaas! niet overdag tenminste!

  22.   
    Sympharion's avatar

    RenevdGijp schreef, "Dus geen GTA V, dat zou wel echt amazing zijn geweest, maar helaas! niet overdag tenminste!"

    Hoe kom je daarbij? Nogmaals, je kan gewoon ALTIJD 18+ games spelen op de Wii U. Elk uur, elke minuut, elke seconde kan je 18+ games spelen op je Wii U. Het enige wat je niet overdag kan doen is in de eShop de pagina van de game bekijken (dus je kan overdag geen screenshots, filmpjes en info bekijken en je kan overdag het spel niet downloaden). Deze regel heeft 0,0% effect op het spelen van een 18+ spel.

  23.   
    Sub-Zeuro's avatar

    RenevdGijp schreef, "Dus geen GTA V, dat zou wel echt amazing zijn geweest, maar helaas! niet overdag tenminste!"

    Wel GTA V – AMAZING! ๐Ÿ˜€ 18+ all the way! ๐Ÿ™„