Pachter: Niemand gaat de Wii U steunen

Michael Pachter, onderzoeksanalist voor Wedbush Securities, beweert dat geen enkele ontwikkelaar of uitgever in de toekomst de Wii U zal steunen. Pachter zegt dat wanneer de nieuwe apparaten van Microsoft en Sony de markt bereiken, deze vele malen beter zullen zijn dan de Wii U:

I think you’re going to see now with the Wii U, notwithstanding its early launch support, nobody’s going to support it. I don’t think we’re going to see every game on the Wii U next year. I think when next-gen consoles come out they’re going to be better than the Wii U. Call of Duty is amazing on the Wii U this year. The problem with playing Call of Duty online is it’s a community and if there’s only four people playing it on the Wii U it’s no fun. Nobody in their right mind would buy a Wii U and say “I’m going to play Call of Duty.” That’s like saying “I gave up Facebook, and it’s Google+ now.”
Pachter denkt verder dat Nintendo uiteindelijk compleet overbodig wordt:
Nintendo’s trading at about $3 billion of equity value; it was trading at about $80 billion. The market hates business models that start to show losses, and start to fail. Crappy little Riot Games, doing $150 million in revenue and wildly profitable, is worth a buttload more than Zynga, doing $1.1 billion and not making money. I think Nintendo becomes completely irrelevant. They have their niche, Nintendo’s first-party content is great content, and hardcore people will keep buying their consoles, but they’re not going to only play with Nintendo consoles.

 1.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat zijn harde uitspraken.

 2.   
  toqeer's avatar

  hij heeft wel een beetje gelijk als de nieuwe generatie consoles komen
  dan loopt dat ding helemaal op de achtergrond snapt nintendo dat nu nog niet

 3.   
  kik421's avatar

  toqeer schreef, "hij heeft wel een beetje gelijk als de nieuwe generatie consoles komen
  dan loopt dat ding helemaal op de achtergrond snapt nintendo dat nu nog niet"

  idd

 4.   
  fdennis's avatar

  Vind dat Pachter hier helemaal gelijk heeft. Nintendo heeft al jaren lang een waardeloze aantal 3rd party games. Bij de ds,3ds en de Wii zijn gewoon 90% van de top titels van nintendo zelf. Al het leuke wat er is voor de psp of de xbox360/ps3 kwamen nooit voor de wii. Het zal mij ook niets verbazen dat ook nu alles van nintendo moet komen. En als je een echte nintendo fan bent is dat geen probleem. Maar dat is lang niet iedereen. En nu de console ook nog is behoorlijk prijzig is zie ik niet veel casual gamers die de WiiU kopen. Vraag me af of de Wiiu een succes word.

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat die gelijk gaat krijgen ook nog met de wii is precies zelfde gebeurd met 3ds nog net niet maar ook wel veel.

 6.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Krijgt die kerel serieus betaald voor dingen te onderzoeken die of niet kloppen of die iedereen al weet?

 7.   
  GamerJaime's avatar

  fdennis schreef, "Vind dat Pachter hier helemaal gelijk heeft. Nintendo heeft al jaren lang een waardeloze aantal 3rd party games. Bij de ds,3ds en de Wii zijn gewoon 90% van de top titels van nintendo zelf. Al het leuke wat er is voor de psp of de xbox360/ps3 kwamen nooit voor de wii. Het zal mij ook niets verbazen dat ook nu alles van nintendo moet komen. En als je een echte nintendo fan bent is dat geen probleem. Maar dat is lang niet iedereen. En nu de console ook nog is behoorlijk prijzig is zie ik niet veel casual gamers die de WiiU kopen. Vraag me af of de Wiiu een succes word. "

  Helemaal mee eens! Nintendo moet zowiezo gebruik gaan maken van deze voorsprong en snel met betere releases komen. Als ze niet voor of met de E3 van volgend jaar een mooi lijstje aan (eigen) games hebben dan ondergaat de WiiU precies hetzelfde (nood)lot als de Wii. Als ze nou echt eens goed gebruik gaan maken van die Pad controller zoals ze dat bijvoorbeeld bij ZombiU gedaan hebben en ze laten zien dat ze zich echt onderscheiden van Microsoft en Sony dan kan het tij nog wel eens gaan keren. Maar van games als Mass Effect 3,AC3,Batman Arkham City of COD moeten ze afblijven. Die hebben geen enkele toegevoegde waarde. En misschien moeten ze zich ook gaan richten op de kleinere games van kleine ontwikkelaars voor weinig geld die je bijvoorbeeld ook ziet op Xbox Live of op de smarthphones. Zolang ze maar meer uit die controller gaan halen!

 8.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Na die 11 uur grap heeft onze Pachter totaal gelijk!