GN Poll: Cheats in de singleplayer maken een game leuker

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 26 november, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De Wii U lag destijds bijna in de winkels. De console heeft de afgelopen maanden heel wat kritiek te verduren gehad, maar ondanks dat hebben we ook ontzettend veel positieve berichten gehoord. Wij vroegen ons af of jij al overtuigd bent en je het apparaat gaat kopen, of dat je niet geïnteresseerd bent in Nintendo’s nieuwste console. Driekwart van de stemmers liet weten dat de Wii U sowieso zijn of haar huiskamer niet inkomt, terwijl vijftien procent overweegt om het apparaat later te kopen. Negen procent heeft de Wii U al (bijna) in huis. Een greep uit jullie reacties:

tijn80:

Nee, ik ben een groot fan van Zelda en Metroid en heb ook alle consoles tussen NES en Wii, maar de Wii U sla ik over. Ik ben absoluut geen fan van gadgets bij consoles en heb liever een controller in mijn handen dan een zwaaistaaf. De Wii U-controller lijkt me wel grappig, maar ik weet van mezelf dat ik me er op een gegeven moment aan ga irriteren. De Wii heeft als manco dat er een overdaad aan prutgames zijn, in tegenstelling tot kwaliteitgames. Ook vind ik de specs tegenvallen en ben ik bang dat zodra de PS4 en XBox 720 uitkomen, Nintendo weer achter de feiten aan gaat lopen.
Sympharion:
Ik koop een Wii U zodra die uitkomt. Ik heb hem al in pre-order staan en ik kan niet wachten totdat de Wii U uitkomt. Ik ben wel toe aan de volgende generatie, en gelukkig begint die vrijdag al!
fabiankok:
Ben persoonlijk nooit echt pro-nintendo geweest (afgezien van de handhelds, die zijn allemaal versleten), en de WiiU komt ook zeker niet binnen bij mij. Ik krijg totaal niet het ‘next-gen’ gevoel erbij, en ik zie de console dan ook vooral als een late ‘current-gen’, hoewel dit vooral een gevoelskwestie blijft (en er zullen er zat zijn die het niet met me eens zijn). Ik heb ook, zoals hierboven al eerder vermeld, het gevoel dat Nintendo al heel snel achter gaat lopen wanneer de ‘echte’ next-gen consoles op de markt verschijnen, en dat ze dan weer achter de feiten aan zullen hobbelen. Ik stop mijn geld liever in de nieuwe PC die ik ga bouwen, dat zie ik als een betere investering aangezien PC-gaming ook weer in een bloei periode zit (en heb persoonlijk weinig vertrouwen in de consoles die de volgende generatie gaat brengen).
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Vroeger bevatte vrijwel elke game cheats, maar tegenwoordig is dit een steeds zeldzamer verschijnsel. Welke GTA: San Andreas-speler denkt niet met weemoed terug aan cheats als Elvis is everywhere, Attacking civilians, Super Punches, Exploding cars en Maximum Sex Appeal? Wij vragen ons af of jij dit soort cheats liever kwijt dan rijk bent, of dat je het ontbreken van cheats in de videogames van tegenwoordig juist een groot gemis vindt. Kortom, de stelling luidt:

Cheats in de singleplayer maken een game leuker

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  tijn80's avatar

  Ligt aan de cheat… Een cheat zoals GOD-mode of oneindig veel munitie vind ik niets toevoegen aan een game en halen de uitdaging eruit. Een cheat waarbij je Ezio o.i.d. in een roze tutu steekt of waarbij al je tegenstanders opeens grappige wapens hebben vind ik daarentegen wel erg leuk.

  Ik stem deze keer dus niet, want het kan voor mij beide zijn. 😉

 2.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Zolang het je save game niet aantast ben ik eens 🙂

 3.   
  WarfailZ's avatar

  Ja, mits het , zoals gta sa, extra toevoegingen geeft.

 4.   
  Flapjack's avatar

  volgens mij was het modern warfare 1 campaign die cheats had die mij echt aan het lachen maakte. vijanden die in rubber banden ontploften, of in sepia beeld lekker post western terroristen afknallen met een kek honkey tonk melody op de achtergrond. en dat soort dingen… postal 2 is ook zon gevalletje grappig, als je de game had uitgespeelt dan kun oneindig lieve poesjes als geluidsdempers gebruiken of juist afschieten, benzine pissen en vervolgens aan steken, een zware kattenkruid verslaafde zijn en doen als of er niks aan de hand is in de supermarkt.
  dit zijn nou cheats waarvan ik zeg ‘bring it on’ maar cheats waarbij je werkelijk vals gaat spelen komen bij mij de strot niet door, dan kun je beter gewoon het hele spel niet spelen vind ik.

  ik stem eens

 5.   
  spacebuster1972's avatar

  Met deze stelling kan ik niet uit de voeten. 😮 Aan de ene kant zeg ik cheats verpesten de game ervaring 🙁 omdat je de neiging krijgt om als het even niet lukt naar een cheat te grijpen terwijl je dan de voldoening mist om net dat moeilijke stukje van een game door te komen.Aan de andere kan zijn sommige games zo moeilijk dat hier wel eens een klein beetje hulp gewenst is 😳 . Vooral de cheats in de freeroming games als gta san andreas of vice city ,of saints row blijven hilarisch 😆 , deze voegen geinige dingen toe die eigenlijk geen cheat zijn.

 6.   
  fabiankok's avatar

  Hmm, hangt van de context van de cheats ten overstaande van de game af!

  Als het enkel god-mode cheats zijn die alle uitdaging uit het spel zuigen, dan vind ik dat ze het eerder verpesten dan iets toevoegen. Maar dan heb ik het vooral over serieuze games zoals Splinter Cel, Skyrim en dergelijke games. Als je dan weer zulk soort cheats, samen met ‘originele’ cheats gebruikt in al niet zo serieuze spellen vind ik het weer heel goed kunnen juist! Zoals bij Saints Row en GTA (SA) het geval was. Bij bijvoorbeeld een game als Borderlands had ik het persoonlijk ook wel vet gevonden hebben om allemaal grappige cheats te hebben.

  Maar bij serieuze games, zoals bij bijvoorbeeld Age of Empires, vind ik cheats vooral de spel-ervaring verslechten. Juist omdat ze de uitdaging uit het spel halen omdat je wel ff een cheat invoerd om die 1000 extra gold te krijgen, ipv te verliezen en jezelf beter te maken.

  Contextueel dus 😉

 7.   
  Mr Sonic's avatar

  Ben niet zo van de cheats.

 8.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Bij deze poll hadden ze optie “Ligt eraan” moeten toevoegen voor mensen die in middel weg zitten. Ik stemde ingeval eens.

 9.   
  tijn80's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "Bij deze poll hadden ze optie “Licht eraan” moeten toevoegen voor mensen die in middel weg zitten. Ik stemde ingeval eens. "

  Licht aan de lamp? 😛

 10.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "Bij deze poll hadden ze optie “Licht eraan” moeten toevoegen voor mensen die in middel weg zitten. Ik stemde ingeval eens. "

  Ligt eraan lijkt me beter 😛

 11.   
  Tom 2.0's avatar

  tijn80″][quote=”Dark_Phoenix schreef, "Bij deze poll hadden ze optie “Licht eraan” moeten toevoegen voor mensen die in middel weg zitten. Ik stemde ingeval eens. "

  Licht aan de lamp? 😛 [/quote]
  +1 voor jou

 12.   
  Blackeagle020's avatar

  Alleen bij GTA is het leuk om te cheaten, bij ander games vind ik het lame :p

 13.   
  Blackeagle020's avatar

  Dubbel post

 14.   
  Dark_Phoenix's avatar

  tgtom1994″]

  ”tijn80″ schreef, "[quote=”Dark_Phoenix schreef, ".."

  Licht aan de lamp? 😛 "

  +1 voor jou[/quote]

  Ja een typfout

 15.   
  tijn80's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”tgtom1994″ schreef, "[quote=”tijn80″].."

  +1 voor jou"

  Ja een typfout [/quote]
  Sorry, geintje 😉

 16.   
  lassieman's avatar

  Het verschilt wel sterk per game, het is vooral leuk bij games zoals GTA als je toch al niet serieus bezig bent. Als je echt gaat cheaten om de missies te halen is het wel een stuk minder leuk, en verpest het het eigenlijk gewoon.

 17.   
  huntedjohan's avatar

  cheats zijn zeker niet leuk voor een singleplay. toen ik skyrim speelde zonder cheats had ik veel meer plezier in het spel als toen ik de cheat codes had. heeft daarna geen week geduurd voor ik er mee gestopt ben.

 18.   
  toqeer's avatar

  nee ben ik niet mee eens verschilt wel per game maar bij sommige games
  als je gaat cheaten word het weer te makkelijk om verder te komen hou sowieso niet van cheats

 19.   
  Gunrunner120's avatar

  Ik ben het er mee eens als je al eenmaal de singleplayer hebt uitgespeeld( of er genoeg van hebt). Want dan verveel je je en kan je met het cheaten de game nog iets leuk geven. Gaan rondvliegen en super krachten gebruiken geeft het spel een toegevoegde waarde. Het beïnvloedt daarmee niet het verhaal of het spel echt want dat heb je toch al gedaan.

 20.   
  Rijstekorrel's avatar

  Verschilt per spel zoals bij gta kan het erg leuk zijn vliegende auto’s enzo, Maar niet voor elk spel dus ik kies voor nee.

 21.   
  Carcass's avatar

  Vroeger wel. Tegenwoordig kom ik niet zoveel games meer tegen waarbij ik ze mis.

 22.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Ik ben het hier niet mee eens, alleen bij GTA vind ik cheats leuk.

 23.   
  dmb97's avatar

  Ik vind dat de mensen dat zelf moeten beslissen in sommige games Gta,Saint Row dat soort games daar horen ze bij sommige mensen zeggen ze verpesten de game daar ben ik het niet mee eens want voor sommige mensen word de game er beter of leuker door zelf speel ik meestal de eerste keer zonder cheats voor achievments en daarna voor het plezier en een beetje gek te doen alleen god mod vind ik niks want dat haalt de spanning uit de game maar er zijn nog maar weinig games die cheats hebben jammer genoeg.

 24.   
  desxeon's avatar

  Als je de game eerlijk hebt uitgespeeld mag je cheaten!

  Soort van beloning omdat je zoveel moeite hebt gedaan (of juist niet). 🙂