Soundtrack Journey genomineerd voor een Grammy

Journey is in veel opzichten een bijzondere game. Het artistieke meesterwerk van thatgamecompany krijgt hier nu nog eens bevestiging in doordat de soundtrack van Journey genomineerd is voor een Grammy (de Oscars van de muziekwereld). De muziek van componist Austin Wintory is genomineerd in de categorie ‘Best Score Soundtrack For Visual Media’. De andere genomineerden in die categorie zijn niet de minste, namelijk niets minder dan: The Adventures Of Tintin – The Secret Of The Unicorn, The Artist, The Dark Knight Rises, The Girl With The Dragon Tattoo, en Hugo.

Austin Wintory lijkt zelf nogal verrast door de nominatie. Op zijn Twitteraccount laat hij weten er ‘geen woorden voor te hebben’:

Well I don’t really have words right now.
Mocht Journey zijn nominatie weten te verzilveren is het de tweede keer dat muziek uit een game een Grammy verdiend. Vorig jaar was de eer aan Christopher Tin, hij ontving een Grammy in de categorie Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s) voor ‘Baba Yetu‘ uit Civilization IV.

De vijfenvijftigste uitreiking van de Grammy Awards zal plaats vinden op 10 februari 2013.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Typo. Het moet ‘Baba Yetu’ zijn.

  Terechte nominatie overigens. Vooral dit nummer is erg goed.

  Misschien ook een leuke categorie voor de volgende GN Playlist: Welke soundtrack zou volgens jou in aanmerking komen voor een Grammy?

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Gerepareerd. Dank u. 🙂

 3.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Heb werkelijk de tranen van geluk moeten bedwingen aan het einde van Journey. En dat is grotendeels te danken aan de prachtige soundtrack. Terechte nominatie.