Sony moet prijs PS Vita verlagen, aldus analist

De PS Vita bezorgt Sony de nodige hoofdbrekens. De handheld presteert op het moment nog niet naar behoren, mede vanwege de stevige concurrentie op de markt. Een analist is van mening dat Sony de prijs van de PS Vita drastisch zal moeten verlagen om de handheld nog enige kans op succes te geven.

Billy Pidgeon, topanalist bij Inside Network, is van mening dat Sony het voorbeeld van Nintendo moet volgen en de prijs van zijn handheld moet verlagen, zodat het platform voor uitgevers interessant blijft. Daarnaast moeten er meer goedkope en gratis titels ter download worden aangeboden:

There should be more downloadable software, including inexpensive or free games, and these must be higher quality than popular iOS and Android games. It would in fact be helpful if the best and most popular smartphone and tablet games were also available for download to PS Vita.
Pidgeon stelt dat de PS Vita het beste van twee werelden zou kunnen verenigen: de grootse console-ervaringen waar de handheld om bekend staat enerzijds, de budgetgames en games geïnspireerd door tablets en mobiele platformen als iOS en Android anderzijds. Als Sony ervoor zorgt dat er voldoende grote titels blijven verschijnen, voorspelt Pidgeon een mooie toekomst voor de PS Vita:
PS Vita sales are improving, but could be much stronger. The software library is improving – there are some very good triple A third party exclusives like Persona 4 Golden and Assassin’s Creed III: Liberation, and there are some very good downloadable titles like Sound Shapes and Escape Plan – extending PlayStation Plus subscriptions to PS Vita also helps to add value.
Zou een eventuele prijsverlaging van de PS Vita jullie tot de aanschaf van de handheld kunnen verleiden?

 1.   
  Verluci's avatar

  Helemaal mee eens, als ze dat doen zou ik hem ook halen.

 2.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat gaan ze echt niet doen.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Er moeten meer AAA games komen op dat ding.

 4.   
  toqeer's avatar

  ja dat moeten ze zeker weten wel doen

 5.   
  ChrisBoers's avatar

  Die gratis games geven ze al. Er zijn diverse gratis games, die ook nog eens best leuk zijn. EN ze hebben nu de PS Pluc voor Vita, waarbij je 25+ gratis games per jaar krijgt. Binnenkort lanceren ze de Vita + PS Plus bundels (zijn al aangekondigd), en dan heb je dus precies wat deze meneer wil: een mooie budget-handheld, en een enorme zwik gratis spellen erop.

  Wat ik zelf ECHT graag zou zien, is een defitge remote-play, waarbij ik op mijn Vita alle PSN spellen van de PS3 kan spelen. De PS3 is dan het werkpaard, de Vita de controller en het beeldscherm. Maar dan niet voor 1 of 2 spellen, maar integraal, voor ALLE PSN spellen!

 6.   
  soldierarjan's avatar

  voor de vita moeten gewoon meer grote titels komen en nieuwe grote ip en met regelmaat nieuwe games dan komt het denk wel goed met de vita.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  niet mee eens er moeten gewoon meer exclusieve games voor komen, Ik liep laatst in de mediamarkt en zijn nu toch best wel wat games maar allemaal multi platform zowat.
  Als er nu vette game uitkomt en kan hem op me ps3 of vita halen haal ik op me ps3, Waarom veel groter en mooier beeld/geluid dan is keuze snel gemaakt.

 8.   
  WarfailZ's avatar

  Goedzo! goedkoper!

 9.   
  Hitman047's avatar

  Mr Sonic schreef, "Dat gaan ze echt niet doen."

  Jazeker wel! De prijsverlaging staat (intern) voor volgend jaar gepland. 😉

 10.   
  Neolite's avatar

  Door de opkomst van smartphones hebben handhelds eigenlijk bijna geen toekomst meer, of je moet het overladen met AAA titels en heel anders in de markt zetten.

 11.   
  sander123456789's avatar

  Ze moeten niet de prijs verlagen, ze moeten games uitgeven die je niet liever op je console zou spelen.

 12.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Neolite schreef, "Door de opkomst van smartphones hebben handhelds eigenlijk bijna geen toekomst meer, of je moet het overladen met AAA titels en heel anders in de markt zetten."

  Ik ben het hier redelijk mee eens. Smartphones zijn inmiddels zo krachtig geworden dat ze ook grafisch hoogstaande games kunnen draaien. Een handheld moet nu iets unieks kunnen brengen om bestaansrecht aan te kunnen ontlenen. Waarom zou men anders nog een handheld kopen?

  Oh ja, de controls. Veel games op een smartphone spelen voor mij overwegend ruk, omdat je knoppen geregeld in het touchscreen zitten i.p.v. op het apparaat. Hier ligt nog wel een verbeterpuntje voor de smartphones. Maar ja, als je buttons wilt toevoegen en ervoor wilt zorgen dat zo’n ding lekker in de hand ligt, betekent dit dat je kleine zaktelefoon al snel weer een koelkastformaat zal aannemen, en daar zit ook niemand op te wachten, lijkt mij. Natuurlijk heb je genoeg van die typsiche smartphone-games die met een simpele bediening op het touchscreen volstaan, maar voor iets complexere titels wordt het denk ik lastig zonder een echte controller. Misschien een externe controller die je op je telefoon kan aansluiten wellicht?