Microsoft hernoemt Vancouver-studio, AAA-titel meet zich met Halo

De Canadese afdeling Microsoft Vancouver is momenteel bezig met een AAA-titel in de vorm van een multiplayer shooter. Dit is gebleken uit vacatures die in mei dit jaar zijn verschenen. Het zou gaan om een groot project, die zich kan meten met het kaliber van de Halo-franchise. Daar is de naam Microsoft Vancouver natuurlijk wat suf voor, waardoor de studio is hernoemd naar Black Tusk Studios.

De laatste jaren ontving Microsoft enige kritiek op hun first-party beleid. Ze zouden te weinig spellen in eigen ontwikkeling hebben en dat maakt de line-up van de exclusieve spellen voor de Xbox 360 momenteel wat karig. Microsoft zet nu dus een rebranding in voor de nog jonge afdeling in Vancouver. Het bedrijf moet de concurrentie aangaan met de immens populaire Halo-serie en zal zich dus kunnen meten met de kwaliteit en de grootte hiervan. Dat schept natuurlijk verwachtingen.

De Canadese krant The Vancouver Sun sprak onlangs met studio manager Mike Crump. Hij zegt dat zijn studio het Xboxplatform voor de komende jaren moet gaan domineren, net zoals Bungie’s Halo dat deed in de vroege jaren van de Xbox.

What that means is we are working on Microsoft’s next big entertainment franchise. We’re not working on an existing franchise, we’re looking to build the next Halo here in Vancouver, for example, which is really exciting. We are building something from the ground up.
Waar het nieuwe Black Tusk mee gaat komen, is nog niet bekend, maar voormalig lead designer van Crysis 2, Sten Huebler, heeft zich inmiddels bij het Black Tusk-team gevoegd en zegt dat het een spel voor de volgende generatie consoles is. Het lijkt er dus op dat Xbox 360-gamers geen nieuwe franchise mogen verwelkomen, daarvoor zullen ze eerst de nieuwe Xbox moeten kopen. Op de website van Black Tusk Studios is meer informatie te vinden over de ontwikkelaar.

  1.   
    Ika Q's avatar

    lol, First-party beleid komt onder het vuur te liggen. Dan moet Microsoft ook kappen met die Kinect rotzooi.

  2.   
    mmx's avatar

    lol, First-party beleid komt onder het vuur te liggen. Dan moet Microsoft ook kappen met die Kinect rotzooi.

    Goed gezien 😉

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Doe mij maar puma slipper woman 🙄

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Doe ze eindelijk weer een nieuwe first party ip ontwikkelen is het weer een shooter.

  5.   
    Neolite's avatar

    Ik ben heel erg benieuwd en verwacht deze game eigenlijk voor de nieuwe Xbox console als launchtitel.

  6.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Dat zou geweldig zijn, ben ook wel aan een nieuwe ip toe. 🙄

  7.   
    NoFearz's avatar

    Is het dan ook multi-platform?