The Walking Dead bewijst populariteit adventure games

TellTale heeft met The Walking Dead het onmogelijke gedaan en bewezen dat adventure games net zo belangrijk zijn als andere genres die de voorkeur genieten van veel uitgevers. Dit meldt Ron Gilbert, bekend ontwikkelaar van onder andere Monkey Island, Maniac Mansion en diverse andere LucasArts-games.

Volgens Gilbert zijn veel adventure games maar voor een vrij kleine doelgroep geschikt, terwijl TellTale laat zien dat het genre ook ideaal is om een hele grote doelgroep te bereiken. Gilbert vertelde:

I think, with The Walking Dead, it’s kind of proof of the mass marketing of adventure games. Things like Sam & Max are wonderfully fabulous games, but they’re a little nichey in a way. But I think The Walking Dead really proved that there’s a large number of people out there who, if you build a game that’s accessible to them – build an adventure game that’s accessible to them – they will just flock to it.
Gilbert werkt momenteel bij ontwikkelaar Double Fine aan The Cave, wat niet geheel verrassend ook een adventure game is. The Cave verschijnt begin volgend jaar voor de PC, Xbox LIVE Arcade en het PlayStation Network.

  1.   
    Fox's avatar

    Ik vond het wel een grappig spel. Jammer genoeg laggde het aardig hard op me ipod…

  2.   
    kik421's avatar

    De enigste reden dat het populair werd is omdat er the walking dead boven staat..

    Conclusie stop zombies in een adventure game en het word een succes 🙂

  3.   
    nunen007's avatar

    ”kik421″ schreef, "De enigste reden dat het populair werd is omdat er the walking dead boven staat..
    Conclusie stop zombies in een adventure game en het word een succes 🙂 "

    Dat is hellemaal niet waar. De serie is heel goed, maar de game is ook echt top! En het gaat ook niet alleen om de zombies. Het gaat ook om het goede verhaal en de vernieuwende gameplay.

  4.   
    kik421's avatar

    ”nunen007″ schreef, "[quote=”kik421″]De enigste reden dat het populair werd is omdat er the walking dead boven staat..
    Conclusie stop zombies in een adventure game en het word een succes 🙂 "

    Dat is hellemaal niet waar. De serie is heel goed, maar de game is ook echt top! En het gaat ook niet alleen om de zombies. Het gaat ook om het goede verhaal en de vernieuwende gameplay.[/quote]

    Wat ik bedoel te zeggen is dat als deze game niet gelinkt was aan de serie de opbrengt veel minder was geweest omdat er gewoon minder mensen op af zoude komen..

    Dat betekent daar in tegen niet dat ik zeg dat deze game slecht is en of de gekregen populariteit niet verdient.

    En het zombie genre trekt nou eenmaal een loyale groep van gamers wat gewoon in vele gevallen voor een groot succes zorgt of het nou een fps is of adventure game 😉