Splash Damage bezig met nieuwe PC Shooter; waarschijnlijk free-to-play

Redelijk onverwacht heeft ontwikkelaar Splash Damage een teaser trailer van hun laatste project vrijgegeven. De trailer kondigt het spel Dirty Bomb aan en er is te zien dat we in een futuristisch kapot London gaan knallen. Het spel wordt uitgeven door het nog wat onbekende WarChest en komt alleen naar de PC.

Dat de game gericht wordt op multiplayer actie lijkt duidelijk uit het feit dat Fireteam is ingehuurd. Dit bedrijf richt zich op online community’s, multiplayer en microtransacties. Door de inzet van Fireteam en WarChest is het goed mogelijk dat Dirty Bomb een free-to-play titel gaat worden, maar dit is nog niet officieel benoemd. Wat Fireteam precies doet kun je in het onderstaande filmpje zien.

We hopen dat Splash Damage snel meer over Dirty Bomb gaat vertellen. Informatie over de gameplay en het verhaal is zeer welkom.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Grappig dat iedereen het over een F2P game heeft, terwijl dit inderdaad nergens specifiek beschreven is. Al geeft WarChest alleen maar Free-to-Play games uit…

 2.   
  R1chardTM's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Grappig dat iedereen het over een F2P game heeft, terwijl dit inderdaad nergens specifiek beschreven is. Al geeft WarChest alleen maar Free-to-Play games uit… "

  Staat toch heel duidelijk in het nieuwtje ‘waarschijnlijk’. En als schrijver over games ben je geen doorzetluik van informatie, maar ga je wel wat verder dan dat. Heel normaal dus… 😉

 3.   
  lassieman's avatar

  Ik hoop echt dat het f2p is, dit vind ik meestal wel handig.

 4.   
  Hitman047's avatar

  R1chardTM schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "Grappig dat iedereen het over een F2P game heeft, terwijl dit inderdaad nergens specifiek beschreven is. Al geeft WarChest alleen maar Free-to-Play games uit… "

  Staat toch heel duidelijk in het nieuwtje ‘waarschijnlijk’. En als schrijver over games ben je geen doorzetluik van informatie, maar ga je wel wat verder dan dat. Heel normaal dus… 😉 "

  Ik bedoel ook niet hier op GN, maar op tal van andere sites. Hier staat het juist goed. 😉

 5.   
  rikato's avatar

  Aww filmpje werkt niet.

 6.   
  Sem_The_Man's avatar

  Vet. Als free-to-play word ga ik em denk ik wel spelen. 😛

 7.   
  Jarek's avatar

  Free2play shooters hebben in mijn ogen nog net iets teveel last van hackers om mij te boeien.
  En meestal ook wel een beetje veel Pay2Win trekjes.