CrewGrounds: Ga jij een Wii U kopen?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Ga jij een Wii U kopen?

Caron Peeters
Nee… Mijn huidige console volstaat
Nintendo zet met de Wii U, net als bij de Wii, in op de uniekheid van de controller en niet op pure kracht. Dit is een groot risico. Hoewel de Wii het om onder meer die reden erg goed heeft gedaan, bleef de console qua beeldkwaliteit ernstig in gebreke ten opzichte van de HD-bakbeesten van Sony en Microsoft. Ik vrees dat de Wii U GamePad niet dezelfde revolutie zal ontketenen als de Wii-controller destijds. Dan blijft er een console over die zich qua kracht op het moment dan wel kan meten met de PlayStation 3 en Xbox 360. Maar wanneer Sony en Microsoft (vermoedelijk) komend jaar hun nieuwe consoles op de markt brengen, vrees ik dat de Wii U het ondergesneeuwde kindje gaat worden.

Marjolein van Diejen
Misschien later
Tijdens het creweekendje heb ik de kans gehad om met de Wii U te gamen en ik moet toegeven dat ik de GamePad echt geweldig vind. Toch is de Wii U voor mij een console die ik pas later aan zal schaffen. De games die ik tot nu toe heb kunnen spelen zijn heel tof, maar ik wil afwachten hoe games als Assassin’s Creed III spelen op de Wii U.

Bovendien komt aan het eind van dit jaar de Pro-versie van Microsoft Surface uit en dat is een stukje hardware waar ik al heel lang een oogje op heb. Dat oogje kan ik mooi doorverkopen op de zwarte markt voor organen, want de Surface Pro zou volgens geruchten tussen de 720/808 euro gaan kosten, afhankelijk van de hoeveelheid schijfruimte. En tja, dat betekent dat als ik de Wii U niet koop, ik al een halve Microsoft Surface heb…

Peter Bouwman
Jazeker! Direct bij launch
Ik heb natuurlijk makkelijk praten. Nintendo heeft me een Wii U opgestuurd om een aantal games te recenseren en voordat ik dat apparaat in huis had, was ik niet van plan er zelf direct één te kopen. Maar het is als bij veel producten van Nintendo. Als je er eenmaal mee speelt, zie je wat de kracht is en dat geldt zeker ook voor de Wii U. Nintendo Land is qua vermaak superieur aan Wii Sports, omdat het echt uitdagend is en veel meer plezier geeft in multiplayer.

Echter, New Super Mario Bros. U heeft me laten zien dat Mario in HD echt fantastisch voelt. Het was al lang tijd voor Nintendo om HD te gaan, maar nu het er is, ben ik blij. Heel blij. Elke keer als ik New Super Mario Bros. U speel, verlang ik smachtend naar een HD Zelda, 3D Mario of Donkey Kong. Als die games komen, gaan heel veel mensen overstag.

Wester Wagenaar
Jazeker! Direct bij launch
Hoewel ik het soms nog best aardig weet te verbergen, ben ik stiekem een Nintendo-man in hart en nieren. Ik ben mijn consolegeschiedenis met dit bedrijf begonnen en tot dusver heeft Nintendo me nog nooit écht teleur weten te stellen. Nadat ik ook een tijd met de Wii U aan de slag ben geweest, ben ik pas echt om: een volledig nieuwe controller die uitstekend werkt, in combinatie met Nintendo-spellen in HD? Doe mij er maar eentje!

Eefje Schietgat
Misschien later
Ik heb het druk, zo ontzettend druk. Ik verken de wereld van koloniaal Amerika met mijn indiaantje, dool rond op een extreem vijandig tropisch eiland en ga volledig los in de multiplayer van Halo 4. Dit en nog enkele andere dingen op mijn “te spelen-stapeltje” beletten me om naar de winkel te rennen en de Wii U meteen te kopen. Dat en mijn Nintendo 3DS. Voorlopig vind ik mijn dosis Nintendo wel op de handheld met een stevige 2D Mario die ik nog uit moet spelen en het heerlijke Luigi’s Mansion dat eraan zit te komen. Dat ik ooit de Wii U zal gaan kopen, dat is een zekerheidje, alleen niet nu. Geef me een volwaardige Zelda en een Mario die mijn wereld op zijn kop kan zetten in dezelfde mate als dat Galaxy het flikte en ik sta meteen in de winkel. De kans dat ik het uithoud tot dan lijkt echter klein. Geef me Bayonetta en een kleine pricedrop en ik ga vast ook al overstag. Nintendo is altijd al de mafia van de gameswereld geweest. Just when you tought you were out, they pull you back in.

Leon Kempers
Nee… Mijn huidige console volstaat
Heb je nog geen PlayStation 3 of Xbox 360, dan doe je met de Wii U allesbehalve een miskoop. Je krijgt enkele toppers van de huidige generatie en geniet bovendien van een zeer uitgebreid scala aan games. Echter, ik heb al een PlayStation 3 thuis staan en kan dus al geruime genieten van spellen als Assassin’s Creed III en Darksiders 2. Ik spaar die 350 euro liever op voor de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox, consoles die daadwerkelijk een next-gen-ervaring kunnen bezorgen. Het blijft zonde om over een jaar te moeten constateren dat Nintendo opnieuw een console heeft die op grafisch niveau achterhaald is.

 1.   
  WarfailZ's avatar

  Geen console voor mij
  PC FTW!

 2.   
  toqeer's avatar

  nee ga hem niet halen

 3.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Ik heb em, moet zeggen dat ik het een leuk machientje vind. O.a. het kunnen switchen tussen tv en gamepad is leuk en je heb geen tv ab. meer nodig…en Miiverse is ook super! – je kan screenshots/tekeningen/tekst delen en/of op reageren, videochatten etc etc… Het totaalplaatje is dat de combinatie tussen tv en gamepad en gaming een wisselwerking heeft die zelfs de pc kan overtreffen (denk aan [MMO]RPG achtige games) en bovendien een deur opent voor nieuwe game experiments, wat best gaaf kan uitpakken. Ik krijg er maar geen genoeg van… en wil meer zien/meemaken van de Wii U. 🙂 Wel jammer dat we nog moeten wachten op (echte) 1080P games. 🙁

 4.   
  Sympharion's avatar

  Ik heb hem al en ik heb er zeker geen spijt van! Mooie graphics, unieke gameplay mogelijkheden, nieuwe game-ervaring, top-games, goed online-systeem, off-TV play, controller waar alles dat je nodig heb inzit, wat wil je nog meer? Ik had al veel verwacht van de Wii U maar toch heeft de Wii U me positief weten te verrassen. De Wii U is een echt next-gen apparaat (nu current-gen en de Xbox 360, PS3 en Wii zijn nu last-gen) en het is het geld meer dan waard geweest! 😀

 5.   
  Gunrunner120's avatar

  ik heb hem al gespeeld en vindt hem erg fijn maar ik wacht op de nieuwe consoles van playstation of xbox

 6.   
  icecube199's avatar

  Vind het een leuk ding maar, Vind het een dikke minpunt dat je geen 2 gamepads hebt of daarmee co-op kan

 7.   
  Marcelv's avatar

  Had ‘m een dag voor de officiële releasedatum al in huis! Het is een leuk ding!

 8.   
  Coldkiller_NL's avatar

  WarfailZ schreef, "Geen console voor mij
  PC FTW!
  "

  Ik blijf ook gewoon de games op mijn PC spelen 🙂

 9.   
  Sympharion's avatar

  ”icecube199″ schreef, "Vind het een leuk ding maar, Vind het een dikke minpunt dat je geen 2 gamepads hebt of daarmee co-op kan"

  Dat kan wel, volgend jaar komt het eerste spel uit die daar gebruik van gaat maken. Nu kan je al co-op t/m 5 personenen tegelijk spelen. 😉