Microsoft deed het beter dan Nintendo tijdens het Black Friday-weekend

Microsoft heeft losgelaten dat het bedrijf tijdens het Black Friday-weekend meer Xbox 360-consoles wist te verkopen dan dat Nintendo deed met Wii U’s. Microsoft verkocht meer dan 750.000 Xbox 360-consoles, terwijl Nintendo slechts 400.000 Wii U’s verkocht. Het moet overigens wel gemeld worden dat er problemen waren met de bevoorrading van de nieuwe console van Nintendo. Het bedrijf heeft het erg druk met het bijhouden van de voorraad.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving. Een dag waarop de meeste werknemers vrij hebben. Hierdoor gaan ook veel mensen op hun vrije dag winkelen. Voor veel winkelketens is dit hét moment om hun winst te maken.

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  400000 Wii U’s vind ik nog best netjes eigenlijk. Maar Microsoft staat al jaren sterk met de verkoopcijfers, en zeker in de US, wat toch een Xbox land is. Ik wil in nederland ook overal Black friday!!!

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Amerika blijft toch een xbox land.

 3.   
  mmx's avatar

  Ik had de cijfers al gelezen maar in de EU doet de x360 het ook niet slecht 🙂 Zelfs ik heb pas een nieuwe x360 slim gekocht nadat mijn eerste box gesneuveld is en als er de 720 komt zorg ik dat ik die ook weer op de release krijg 😛

 4.   
  Mr Sonic's avatar

  Dat is geen verrassing.

 5.   
  Neolite's avatar

  Het is geen verassing dat in Amerika de Xbox leading is. Dat is hetzelfde dat Nintendo en Sony leading zijn in Azië. Maar dat ze het beter doen dan de nieuwe console van Nintendo geeft toch wel weer aan dat er iets goed fout zit bij Nintendo.

 6.   
  toqeer's avatar

  Neolite schreef, "Het is geen verassing dat in Amerika de Xbox leading is. Dat is hetzelfde dat Nintendo en Sony leading zijn in Azië. Maar dat ze het beter doen dan de nieuwe console van Nintendo geeft toch wel weer aan dat er iets goed fout zit bij Nintendo."

  gast kijk eerst hoe lang de 360 uit is en kijk dan naar de wii u
  pas net uit en logish dat ze het beter doen xbox verkoopt all sinds 2006
  en wii u begint pas met verkopen