Gamers willen constant nieuwe IP’s, aldus Insomniac

Waarom is het verstandig zo laat nog in de consolecycli nieuwe IP’s te lanceren? De baas van Insomniac Games – bekend van Ratchet & Clank en Resistance, Ted Price, en Fuse ontwikkelaar Brian Allgeier kwamen na een discussie tot een conclusie.

I think this industry thrives on new IPs and I think it’s what keeps things going and renews it. This was a great opportunity for us to come out with a game when a lot of other people are coming out with sequels.
Hoewel de game-industrie hevig in de ban is van sequels, vinden de twee mannen dat de industrie draait op volledig nieuwe titels. Dit houdt ontwikkelaars bezig, zo zit er vooruitgang in en zo worden er vernieuwingen in games gebracht.
The market is always evolving, and it’s really difficult to predict what’s going to happen. Especially today because it’s not just about consoles anymore – people are playing games on whatever.
Brian Allgeier zegt daarom dat het de juiste tijd was dat ontwikkelaar Insomniac met een nieuw IP kwam: Fuse. Ted Price zegt dat de industrie constant ontwikkelt en je weet niet wat er gaat gebeuren, zeker nu, want gamen gebeurt niet alleen op consoles en PC, maar overal op.
We’ve heard over the years at Insomniac that people don’t just want sequels. They want more than just sequels. They want new IP and they want new IP all the time. This was a great opportunity for us to stand out against the rest of the games and do something for players.
De developer hoorde om zich heen dat gamers niet per se de behoefte hebben aan vervolgen, maar juist aan nieuwe projecten, nieuwe IP’s. Dit was voor Insomniac de kans tegen vele ontwikkelaars en uitgevers aan te schoppen en met Fuse aan de gang te gaan.

 1.   
  Verluci's avatar

  Ja, ik ben bang dat ze daar gelijk in hebben…

 2.   
  G-6's avatar

  Het maakt mij niet of nieuwe IP’s aan het begin of eind van een console cyclus komen, als ze maar komen.

  Bovendien ben ik dat gezeik van ontwikkelaars die vinden dat het niet meer verstandig om nu nog nieuwe dingen uit te proberen op de huidige generatie een beetje zat. Volgens mij hebben ze zelf gebrek aan inspiratie en gebruiken ze de Xbox 360/PS3 als dekmantel.

 3.   
  fabiankok's avatar

  ”G-6″ schreef, "Het maakt mij niet of nieuwe IP’s aan het begin of eind van een console cyclus komen, als ze maar komen.
  Bovendien ben ik dat gezeik van ontwikkelaars die vinden dat het niet meer verstandig om nu nog nieuwe dingen uit te proberen op de huidige generatie een beetje zat. Volgens mij hebben ze zelf gebrek aan inspiratie en gebruiken ze de Xbox 360/PS3 als dekmantel."

  Ben ik het ook gigantisch mee eens, zie bijvoorbeeld alleen al Dishonored. Die game BARST van de creativiteit, en het is een nieuwe ip! En doet die game het slecht? Volgens mij doet ie het hartstikke goed!

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Ze hebben gewoon gelijk iedereen die wil naast de sequel ook nieuwe ip spelen dat houd het fris en interessant om te spelen.
  Jammer genoeg doen veel ontwikkelaars daar niks mee en die blijven door gaan op hun vorige succes en zeggen allemaal dat moeten wachten op de nieuwe xbox en playstation.

 5.   
  mmx's avatar

  Bovendien ben ik dat gezeik van ontwikkelaars die vinden dat het niet meer verstandig om nu nog nieuwe dingen uit te proberen op de huidige generatie een beetje zat. Volgens mij hebben ze zelf gebrek aan inspiratie en gebruiken ze de Xbox 360/PS3 als dekmantel.

  Goed gezegd !

 6.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Kijk naar de nominaties voor “game van het jaar” bij de VGA’s: Dishonored, Journey en The Walking Dead zijn allen nieuwe IP’s. Creativiteit zorgt tenslotte voor verdere evolutie binnen de gamewereld.

  An sich begrijp ik de statements van diverse ontwikkelaars die aangeven dat nieuwe IP’s juist aan het begin van een consolecyclus de kop op steken omdat ontwikkelaars met de nieuwe hardware over nieuwe mogelijkheden beschikken. Daarnaast spreekt Yves Guillemot (CEO Ubisoft) over de onwil van het leeuwendeel van de markt om (verderop in een cyclus) nieuwe IP’s te omarmen en de algehele behoefte aan sequels van deze massa (zoals een jaarlijkse COD, AC e.d.). Uiteindelijk zijn het allemaal bedrijven die inspelen op de behoefte van de massa.

  Ik kan me ergens voorstellen dat er voor de gemiddelde gamer meer behoefte bestaat om iets nieuws te proberen wanneer hij/zij net een nieuwe console in huis heeft gehaald. Je wilt immers zien waar het beestje toe in staat is, waardoor men volgens mij meer openstaat voor nieuwe titels die op technologisch/esthetisch vlak uitblinken.

  Vergeet echter niet dat we nu ook in een periode van economische recessie verkeren. In hoeverre gaat dit invloed hebben op de afname van de nieuwe consoles (zeker wanneer ze pittig aan de prijs zullen zijn)? Deze recessie raakt bovendien ook ontwikkelstudio’s die misschien hierom juist geneigd zijn om op safe te spelen. Je weet immers nooit of een nieuwe IP succesvol wordt.

  Ik gooi er nu ook maar wat hersenspinsels uit, genoeg voer voor discussie!

 7.   
  Rama's avatar

  Ik zie niet in hoe deze nieuwe IP moet gaan scoren. De zoveelste over the top shooter waarin ik tot nu toe weinig nieuws heb kunnen ontdekken. Maar ik wens ze veel succes.

 8.   
  Neolite's avatar

  Ik kan mij er in vinden dat je aan het eind van de cyclus kiest voor een nieuwe IP. Je kent de console inmiddels door en door en daardoor kan je een hoogwaardig product afleveren. Het gevaar is echter dat je na 1 deel weer over moet stappen op een nieuwe console.

  Wat is er zo gevaarlijk voor een bedrijf om over te stappen? Simpelweg het “moeten” maken van een compleet nieuwe engine om gebruik te kunnen maken van de nieuwe kracht die de nieuwe consoles hebben. Anders kan je wel een Fuse 2 uitbrengen, als de concurentie met een nieuwe engine wel goed gebruik maakt van die console, koopt niemand je spel.

  Het heeft zo zijn voordelen en nadelen, alleen in mijn ogen is het nog steeds de beste keuze om nu te wachten op de nieuwe consoles en dan met je IP heel hoog van de toren te blazen in de hoop een van de nieuwe “main” Ip’s te worden van deze nieuwe console, denk hierbij aan Gears of War.

 9.   
  toqeer's avatar

  ja ik vind ook dat er nieuwe ip,s moeten komen op ps3 of xbox
  hooguit eentje kan wel nog voor deze generatie mensen willen wel eens
  wat anders spelen dan alleen cod mofh

 10.   
  King Seal's avatar

  geef mij gewoon racthet and clank 😀