Nintendo: Wii U afgelopen week 400.000 maal verkocht in de Verenigde Staten

De Wii U is ondertussen al weer enkele dagen te koop in de Verenigde Staten en Nintendo heeft nu de eerste verkoopcijfers van de nieuwe console bekendgemaakt. Volgens Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo Amerika, is de Wii U ongeveer 400.000 verkocht in de eerste week. Daarnaast is de Wii de afgelopen zeven dagen 300.000 maal over de toonbank gegaan in de Verenigde Staten.

Ook op het gebied van handhelds kan Nintendo redelijke cijfers tonen, de 3DS is 250.000 keer verkocht in de afgelopen week. Opvallend genoeg is in dezelfde tijdsperiode de gewone DS beter verkocht, deze is 275.000 maal aangeschaft. De hoge verkoopcijfers van met name de Wii en DS zijn grotendeels te danken aan Black Friday. Dit is de dag na Thanksgiving waarin vrijwel iedereen in de Verenigde Staten vrij heeft. Gedurende Black Friday hebben veel winkels forse aanbiedingen om consumenten tot aankopen te verleiden.

Hiermee kent de Wii U een slechtere start dan de Wii in de Verenigde Staten. In 2006 ging de Wii in de eerste week namelijk 600.000 maal over de Amerikaanse toonbanken.

 1.   
  Gunrunner120's avatar

  hoeveel wii werden er verkocht toen het black friday was bij zijn release?

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Zijn toch redelijke aantallen die ze hebben verkocht in een week tijd nu is hopen dat zo blijft voor nintendo.

 3.   
  toqeer's avatar

  zeker niet slecht voor de wii u

 4.   
  Void's avatar

  Kan je toch zien dat nintendo het nog erg goed doet bij het grote publiek.