EA begint met verkoop fysieke spellen op Origin

Inmiddels zijn vele van jullie al wel bekend met het netwerk van Electronic Arts, Origin. Origin werd grotendeels geïntroduceerd tijdens de release van Battlefield 3. Toentertijd was een Origin-account verplicht voor de PC-versie van de eerdergenoemde game. Inmiddels is Origin veel groter en ondersteunt het ook de mobiele spellen van Electronic Arts. Daarnaast kan je via het PC-programma volledige spellen downloaden, vergelijkbaar met Valves Steam. Nu gaat EA nog een stapje verder.

Dat blijkt uit een mail gestuurd naar een Origin-gebruiker, waarin EA aankondigt dat het Amerikaanse bedrijf nu ook fysieke spellen verkoopt via Origin. Er is een speciale pagina voor aangemaakt in de Origin Store. Hier zijn titels als FIFA 13, Medal of Honor: Warfighter en Need for Speed: Most Wanted te vinden. EA houdt sterk vast aan de adviesprijzen. Zo zijn de kosten van een Xbox 360- of PlayStation 3-versie 69 euro. Een fysiek pc-exemplaar kost 49 euro. Wil je het spel liever downloaden? Dat kost 29 euro.

Momenteel biedt het nog maar een aantal spellen aan, maar naar verwachting wordt het aanbod van fysieke titels binnenkort net zo groot als de downloadbare catalogus.

order
  1.   
    Verluci's avatar

    Das eigenlijk een best leuk idee

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Op Steam zie ik soms spellen die veel duurder zijn dan in de winkel xD Maar ik koop ze ook altijd fysiek en niet als downloadbaar.

  3.   
    Denniscan's avatar

    soms heeft steam ook spellen wat niet in de winkel of fysiek kan kopen.
    en soms heeft steam aanbiedingen en die zijn wel vaak stuk goed koper dan de winkel

    dus ik kijk vaker gewoon naar de prijs

  4.   
    Jarek's avatar

    ShadyXL schreef, "Op Steam zie ik soms spellen die veel duurder zijn dan in de winkel xD Maar ik koop ze ook altijd fysiek en niet als downloadbaar."

    Zoals hierboven wordt gezegt heeft steam inderdaad vaak erg scherpe aanbiedingen.. De meeste games moet je tegenwoordig zowieso op steam activeren. Het enige verschil is het hoesje+cd & Via de schijf kunnen instaleren.

    Ik koop alleen games in de aanibieding op steam en anders gewoon via www.budgetgaming.nl

    8)

  5.   
    Neolite's avatar

    Fysieke games ga ik dus echt niet kopen bij Origin. Daar heb je veel goedkopere sites voor. Of ze moeten ongelofelijk gaan stunten met de prijzen, lijkt het echter niet op.

  6.   
    RenevdGijp's avatar

    Grappig idee, en voor mij ook wel interresant, hoesjes freak hier!