Benelux-voorraad pc-versie Assassin’s Creed III gestolen

In Frankrijk zijn dieven aan de haal gegaan met een truck die de levering van de pc-versie van Assassin’s Creed III, bestemd voor de Belgische en Nederlandse markt, bevatte. Ubisoft belooft dat de releasedatum die gepland staat voor morgen niet in het gedrang komt, maar dat de Join or Die-edities niet meer beschikbaar zullen zijn. Echter, een bezoeker liet ons weten dat Bol.com de game twee dagen heeft uitgesteld (zie het bericht hieronder). De uitgever treft maatregelen om de nieuwe levering te beschermen in de vorm van een afwijkende EAN-code. Winkeliers werden reeds op de hoogte gebracht van wat er gestolen werd, zodat er een lichtje gaat branden wanneer een gestolen exemplaar wordt aangeboden.

Iedereen die een gestolen versie probeert te activeren via de activatiecode van het spel loopt een grote kans om in de problemen te komen met de politie, opletten met het kopen van een exemplaar via particulieren is dus de boodschap. Spelers die een Join or Die-editie hadden besteld krijgen een normaal exemplaar van het spel en een deel van hun geld terugbetaald. De extra DLC-content die normaliter bij de Join or Die-editie zit krijgen spelers als compensatie wel mee op een apart blaadje. Op die manier krijgen spelers, die de prachtige Join or Die-editie aan hun neus voorbij zien gaan, toch nog de kans om de downloadable content te spelen.

Rolf, één van onze bezoekers, kreeg de volgende mail van Bol.com:

Geachte heer, mevrouw ***,

Onlangs heeft u met bestelnummer ***** de game “Assassin’s Creed 3 – PC” besteld op onze site. Met betrekking tot de levering van de game laten wij u graag het volgende weten.

Helaas is een vrachtwagen van Ubisoft gevuld met exemplaren van de game “Assassin’s Creed 3 – PC” gestolen. Ubisoft heeft geprobeerd om alle producten op tijd opnieuw te produceren, echter is dit niet gelukt en heeft de release hierdoor twee dagen vertraging opgelopen.

Daarnaast krijgen wij niet voldoende games binnen om alle bestellingen uit te kunnen leveren met de exemplaren die over twee dagen aan ons worden geleverd. Ubisoft verwacht op 4 december een tweede levering te kunnen doen, waarmee wij de resterende bestellingen kunnen leveren. Het is daardoor mogelijk dat uw game niet over twee dagen, maar op 4 december verzonden wordt.

Het is erg vervelend dat u de game niet op tijd ontvangt. Hiervoor bieden wij u onze oprechte excuses aan. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Met vriendelijke groet,

Bol.com Klantenservice

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Lijkt het me niet dat ubisoft dat eigenlijk zelf eerst moet melden? Meestal brengt de dev toch wel een bericht uit, voordat de de verkoper dat doet dan.

  2.   
    Hitman047's avatar

    SN0WIE schreef, "Lijkt het me niet dat ubisoft dat eigenlijk zelf eerst moet melden? Meestal brengt de dev toch wel een bericht uit, voordat de de verkoper dat doet dan."

    Dat is ook gebeurd. Een week geleden, toen deze diefstal plaatsvond… 😳

    Ik heb bovenstaande mail ook gehad, maar met de Freedom Editie waren verder geen voorraadproblemen. Alleen een dagje wachten op een nieuwe key (die inmiddels ook al binnen is).

  3.   
    Mr Sonic's avatar

    Dat is wel sneu.

  4.   
    toqeer's avatar

    alweer gelukkig heb ik de ps3 versie 🙂 dit gebeurt ook vaak

  5.   
    WarfailZ's avatar

    Hmm, iemand had la zin in AC3 in frankrijk.

    Lijkt me wle dat die die Key’s geblokkeerd worden?

  6.   
    firehopper211's avatar

    Nah, dat zuigt.

  7.   
    PSPfreaky's avatar

    WarfailZ schreef, "Hmm, iemand had la zin in AC3 in frankrijk.
    Lijkt me wle dat die die Key’s geblokkeerd worden?"

    De keys van de gestolen voorraad zijn geblokkeerd, het heeft geen zin om de game te installeren + dat de kans aanwezig is dat je wordt opgespoord door de politie.

    Ik ben benieuwd wat de dieven van plan zijn met deze voorraad. Ze kunnen er eigenlijk niks mee, behalve de medaille (en beeldje) te verkopen.

  8.   
    Flapjack's avatar

    slimme jongens…die dieven; vrachtwagens stelen die vol zitten met potentieel geld ik bedoel 50 euro per game en dat keer een ongeveer een hele hoop exlemparen is snel verdiend… je zou de vrachtwagens bijna laten beveiligen… t moet niet gekker worden, al hou je dat nie tegen

  9.   
    Flapjack's avatar

    PSPfreaky schreef, "

    ”WarfailZ” schreef, "Hmm, iemand had la zin in AC3 in frankrijk.
    Lijkt me wle dat die die Key’s geblokkeerd worden?"

    De keys van de gestolen voorraad zijn geblokkeerd, het heeft geen zin om de game te installeren + dat de kans aanwezig is dat je wordt opgespoord door de politie.
    Ik ben benieuwd wat de dieven van plan zijn met deze voorraad. Ze kunnen er eigenlijk niks mee, behalve de medaille (en beeldje) te verkopen."

    alles valt te regelen…echt alles

    dan zetten ze toch gewoon even een handig digi mannetje neer en laat die even de codes even fixen … ik bedoel wat erop kan… kan er ook af

  10.   
    RenevdGijp's avatar

    Haha, grappig, maar even serieus: mag ik er één!