Microsoft voegt Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis bij aanbod Xbox 360 apps

Er komt een einde aan het app-gebrek op het Nederlandse Xbox 360 Dashboard. Microsoft heeft in een persbericht namelijk laten weten een aantal nieuwe samenwerkingen aan te gaan om zo het aanbod aan entertainment op Xbox 360 te verbreden. Onder meer Eredivisie Live, RTL XL en Pathé Thuis zijn nieuwe app-partners van Xbox.

Met de komst van deze partners lijkt nu ook de Nederlandse Xbox zich meer te gaan profileren als een entertainment platform, in plaats van ‘enkel’ een console voor games. Op welke manier gaan de nieuwe partners de ervaring op Xbox 360 aanpassen? In het persbericht vonden we de volgende uitspraken over de nieuwe apps:

RTL XL:
Het online videoaanbod van RTL. Bekijk alle RTL-programma’s wanneer het jou uitkomt op Xbox 360. Vanwege de Kinect ondersteuning is een afstandsbediening niet nodig. Daan de Lange, RTL Nederland: “We leven in een wereld waar video niet langer meer verbonden is aan één scherm. Wij geloven in open distributie van onze content. Mede door de cijfers en ervaringen van entertainmentaanbieders op Xbox 360 in het buitenland, hebben wij de keuze gemaakt voor een app op het Xbox platform. Door Xbox 360 kunnen we het bereik van RTL XL verder vergroten”

Eredivisie Live:
Met de Eredivisie Live app op Xbox 360 bekijk je thuis live de wedstrijden van je favoriete club uit de Eredivisie of uit één van de andere competities in optimale kwaliteit. Je betaalt per wedstrijd en hebt dus geen abonnement nodig. Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Na de introductie van de Eredivisie Live app voor mobiele telefoons betekent de beschikbaarheid van onze app op Xbox 360, één van de grootste gaming platformen van Nederland, een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze multimediale strategie.

Pathé Thuis:
Met Pathé Thuis op Xbox 360 kijk je eenvoudig de nieuwste en beste films. Elke week komen er weer nieuwe films uit, ook in HD kwaliteit. Zo heb je eindeloos veel keuze en geniet je van films wanneer je wilt. “Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox 360 ondersteunen we onze strategie om op alle relevante plekken in het huishouden aanwezig te zijn. Als toevoeging op onze website en Smart TV apps is Xbox 360 dan ook een zeer belangrijke en onderscheidende uitrol. Pathé Thuis biedt hiermee een nieuw en lokaal video-on-demand platform voor alle Xbox 360-gebruikers.

Microsoft liet bovendien weten dat er binnenkort meer informatie volgt over de afzonderlijke apps en de mogelijkheid tot het live kijken van televisie. Vooral dat laatste lijkt een ambitieus plan, maar wij zijn benieuwd naar wat Microsoft voor ons in petto heeft.

Wat denken we van deze nieuwe samenwerking? Is het een goede stap van Microsoft om van de Xbox 360 echt een entertainmentconsole te maken of het is een beetje mosterd na de maaltijd?

  1.   
    EggieGame's avatar

    Zoo, Microsoft wilt ook nederlands mensen trekken

  2.   
    Talska's avatar

    Mits RTL app gratis is dan is dit heel goed!

    Als ik er voor moet betalen dan is of dan zijn deze apps niks voor mij.

  3.   
    Koen's avatar

    Op de RTL XL website moet je steeds vaker betalen voor oude uitzendingen en sommige programma’s. De app zal wel gratis zijn maar je moet waarschijnlijk voor sommige uitzendingen kleine bedragen neerleggen. Ze gaan dit niet ondernemen als het ze alleen maar geld zou kosten.

  4.   
    segin's avatar

    Koen schreef, "Op de RTL XL website moet je steeds vaker betalen voor oude uitzendingen en sommige programma’s. De app zal wel gratis zijn maar je moet waarschijnlijk voor sommige uitzendingen kleine bedragen neerleggen. Ze gaan dit niet ondernemen als het ze alleen maar geld zou kosten. "

    Dit zijn voornamelijk (buitenlandse) series. Het gros van de RTL-programma’s zullen gewoon gratis zijn, net zoals op de website.

  5.   
    lassieman's avatar

    Hopelijk komt Eredivisie live ook nog naar windows 8

  6.   
    BartjeZ's avatar

    Jaaaaa Eredivisie Live !

  7.   
    segin's avatar

    lassieman schreef, "Hopelijk komt Eredivisie live ook nog naar windows 8"

    Je kan met je abonnement op Eredivisie Live ook gewoon wedstrijden op de pc kijken. Of je nu Windows Vista, 7 of Windows 8 hebt, dat maakt niets uit.