Tatoeëerder klaagt THQ aan om tatoeages in UFC Undisputed 3

Een tatoeëerder afkomstig uit de Amerikaanse staat Arizona heeft THQ aangeklaagd vanwege een tatoeage in UFC Undisputed 3. Hierin zit namelijk een vechter met een tatoeage en laat die nou net het werk zijn van de tatoeëerder in kwestie.

Chris Escobedo, zoals zijn naam luidt, en zijn advocaat zijn van mening dat elke tattoo-artiest de rechten van zijn eigen werk bezit en dit mag door andere partijen dan ook niet zomaar gebruikt worden, tenzij hiervoor een licentie is aangevraagd. De tatoeage waar het hier om gaat, is een leeuw op de zij van vechter Carlos Condit. De tattoo is iets aangepast en daarom dacht THQ er zonder problemen van af te komen, maar aanklager Escobedo vindt dat ze eerst zijn toestemming moesten vragen. Had het bedrijf dit eerder gedaan, dan had hij het oké gevonden.

Een soortgelijk geval zagen we bij de film The Hangover 2, waar een rol was weggelegd voor Mike Tyson. Zijn tatoeages waren te zien en de tatoeëerder klaagde het bedrijf achter de film aan, maar het heeft verder tot vrij weinig geleid. Toch zou deze tatoeëerder wel eens gelijk kunnen krijgen, zo denkt een onbekende rechter uit California. De meningen over deze situaties lijken dus verdeeld.

Wij vinden het nogal triest voor THQ, want het gaat niet erg goed met het bedrijf en het zou jammer zijn als het binnenkort nog eens een dikke boete er bovenop krijgt. Maar aan de andere kant is het ook niet zo netjes wat ze hebben gedaan. Wat vinden jullie ervan?

order
  1.   
    kater91's avatar

    Beetje kinderachtig van de artiest, wees gewoon trots op je werk..

  2.   
    Tadao's avatar

    Ik kan het punt van die artiest wel zien, als hij zelf de tatoe had ontworpen en het niet het ontwerp van de drager was (dan had de drager gevraagt moeten zijn voor de rechten). Maar als het toeval is, tja, dan hoop ik dat ze overtuigend genoeg zijn

  3.   
    FishHookz's avatar

    Beetje laat 😉

  4.   
    ronineter's avatar

    beetje kinder achtig. Hij mag geeerd zijn dat iedereen zijn werk over de hele wereld nu kan zien.

  5.   
    dexter2's avatar

    golddigger die gaat graven in een lege goudmijn

  6.   
    LouisvanGaal's avatar

    ik zet ze ook . net als een merk zijn ook tattoo,s een copyright.. ik snap de reactie best maar inderdaad wel te laat , buiten dat had de game het wel moeten overleggen. maarja its to late

  7.   
    Mario Ballotelli's avatar

    Mee eens. je hebt zelf vele afkortingen ik noem iets op something like this ZSZ , stel het is een fammilie ding / gang tattoo. en je komt het later tegen ,omdat mensen niet weten wat het is. dan zou ik het ook niet erg fijn vinden. 🙂 Maar oke zoals eerder its too late to get it out of tha game.!

  8.   
    See4urSelf's avatar

    Rechten zijn rechten. Gewoon betalen dus! Als je dit systeem kinderachtig vind dan is heel het Auteursrecht systeem dat of niet?

  9.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    ”kater91″ schreef, "Beetje kinderachtig van de artiest, wees gewoon trots op je werk.."

    100% dit.
    En het is niks meer dan snel geld verdienen.
    Altijd dan aanklagen om elk klein dingetje jeeeezus. 🙄

  10.   
    Alfa Warrior's avatar

    Laag van ze, ze weten dat THQ in financiële problemen zit en dan gaan ze alsnog zo iets doen.
    THQ zichzelf niet met miljoenen-dollar advocaten beschermen en iedere logische lul de behanger denkt toch gewoon dat die tatoeage bij die persoon hoort en niet copyrighted is.

  11.   
    mmx's avatar

    Laag van ze, ze weten dat THQ in financiële problemen zit en dan gaan ze alsnog zo iets doen. THQ zichzelf niet met miljoenen-dollar advocaten beschermen en iedere logische lul de behanger denkt toch gewoon dat die tatoeage bij die persoon hoort en niet copyrighted is.

    Goed gezegd !

  12.   
    Neolite's avatar

    Compleet logisch. De timing kan wat ongepast zijn, alleen de beste man heeft wel gewoon gelijk om hier financieel wat uit te halen. Als de copyright wetgeving dit toestaat dan is dat niet meer dan logisch.

  13.   
    Mario Ballotelli's avatar

    Finiceel of niet. hadden ze maar over moeten na denken. en als ze wel moeten betalen dan is het voorbij met ze.