”Beyond Good and Evil en Wii U geen slechte combinatie”

Onlangs sprak Official Nintendo Magazine met Michel Ancel, de bedenker en ontwikkelaar van het in 2003 verschenen Beyond Good and Evil. De game wordt veelal beschouwd als een klassieker en we wachten nog altijd op Beyond Good and Evil 2, maar ondertussen doet Ancel nog gewoon even een uitspraak over het eerste deel.

In een interview met het Britse tijdschrift vertelde Ancel namelijk dat Beyond Good and Evil en de Wii U zeker geen slechte combinatie zijn, maar direct daarna voegt hij toe dat hij zich eerst focust op Rayman: Legends. Hij sprak dus met weinig woorden en bevestigt vooralsnog niets, maar je weet maar nooit.

You’re right when you say that both the Wii U and Beyond Good And Evil fit very well, but for now I am only focused on Rayman Legends.
Het spel verscheen eind 2003 voor de PC, PlayStation 2, Xbox en Nintendo GameCube en kreeg zelfs een HD-remake voor de Xbox 360 en PlayStation 3 in 2011. Wij beloonden het toentertijd met een mooie 9.4 en een nieuw deel voor de Wii U lijkt ons dus zeker geen slecht idee. Aan de andere kant wachten we nu al zo lang op het vervolg en hebben we die niet veel liever dan weer een remake van het eerste deel?

Ancelot deelde ook nog zijn mening met ons over de Wii U zelf. Hij vindt het een geweldige console en met name over de GamePad is hij te spreken.

That’s also why I believe in an incredible Zelda game, the GamePad and classic control fit very well with such action-adventure games.
Dit jaar nog komt Rayman: Legends exclusief naar Nintendo’s nieuwste console, welke het ontwikkelingsproces van de nieuwe Beyond Good and Evil duidelijk heeft vertraagd.

 1.   
  WarfailZ's avatar

  Wat ik een beetje jammer vind aan het Wii U verhaal is dat dit pas nu gebeurd, Waarom was er niet zoveel support voor de Wii zelf?

 2.   
  Sympharion's avatar

  Mij lijkt het ook een perfecte combinatie. Dan kan je de GamePad als camera gebruiken. Als je dan je GamePad omhoog houdt, switch je naar de camera-view en kan je vrij in het rond kijken op het scherm van de GamePad die het scherm van de camera moet voorstellen. Ik ben voor!

 3.   
  toqeer's avatar

  dat is zeker geen slechte combinatie zo word de wii u alleen maar beter 🙂

 4.   
  Hillianii's avatar

  Kom op…