Nintendo Network-account gekoppeld aan één Wii U

Over minder dan twee weken is de Wii U verkrijgbaar en kan Nintendo de console-strijd met concurrenten Sony en Microsoft weer hervatten. Kleine domper op de feestvreugde is echter het binnengekomen nieuws dat een Nintendo Network-account gekoppeld wordt aan één enkele Wii U.

Het gemak van het inloggen bij een vriend of vriendin, wat bij de PlayStation 3 en Xbox 360 gewoon mogelijk is, zit er bij de Wii U niet in. Dit betekent ook dat de aan de account gekoppelde data niet naar een andere Wii U getransfereerd kan worden wanneer de oorspronkelijke Wii U defect is of kwijtraakt. Alle voortgang in games, maar ook via de eShop aangekochte producten, is de speler in een dergelijk geval permanent kwijt. Nintendo weet hier het volgende over te melden:

A Nintendo Network Account can only be used on the console where it was created. In the future, you will be able to use your Nintendo Network Account with future Nintendo consoles and other devices, such as PC’s.
Hoewel het erop lijkt dat een Nintendo Network-account in de toekomst toch benaderbaar zal zijn via andere apparaten, is het nog onduidelijk of hier nu toekomstige consoles of andere Wii U’s worden bedoeld. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dit is dus niet slim het is dus nu als je wiiu kapot is das pech gegevens weg.

 2.   
  ckerigon's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Dit is dus niet slim het is dus nu als je wiiu kapot is das pech gegevens weg."

  Denk niet dat die zo snel kapot gaat 😛 Maar het komt er later sowieso er wel in.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ckerigon schreef, "

  ”Carlos0_0″ schreef, "Dit is dus niet slim het is dus nu als je wiiu kapot is das pech gegevens weg."

  Denk niet dat die zo snel kapot gaat 😛 Maar het komt er later sowieso er wel in. "

  Nee oke zal niet zo snel gebeuren maar het kan wel, En zou wel stom zijn als ze het er niet in doen straks is die kapot krijg je een andere en dan kan je weer opnieuw beginnen.

 4.   
  firehopper211's avatar

  Hopelijk wordt het misschien ooit wel mogelijk via een update. Ik had al eens een defecte Wii, maar ik kon alles via m’n Club Nintendo Account weer alles binnen halen op een andere.

 5.   
  Neolite's avatar

  Dit zou wel heel erg belachelijk zijn. Maar het is en blijft Nintendo en die hebben wel vaker van dit soort rare streken.