Nederlandse man steelt broncode van MMO en chanteert ontwikkelaar

Een 24-jarige Nederlandse man genaamd Anil Kheda dacht de ideale manier gevonden te hebben om geld te verdienen met zijn hackerstalenten. Samen met een vriend brak hij in op de servers van de text-based MMO Outwar.

In 2007 en 2008 gebruikte Kheda deze illegale toegang om de accounts van verbannen spelers weer toegankelijk te maken en onverdiende punten toe te kennen. Op een dag besloot hij zelfs de game te hacken en diens broncode te stelen. Deze gebruikte hij vervolgens om een kloon genaamd Outcraft te creëren.

Deze hack leidde ertoe dat Outwar bijna twee weken onspeelbaar was. Dit kostte ontwikkelaar Rampid zo’n 100.000 dollar, vanwege misgelopen winst en overige kosten. Bovendien besloten enkele nietsvermoedende spelers over te stappen op Outcraft, waardoor Kheda geld verdiende met een broncode die niet van hem was – een broncode die ontwikkelaar Rampid 1,5 miljoen dollar had gekost om te ontwikkelen.

Echter, Outcraft werd niet zo succesvol als Kheda aanvankelijk had gehoopt. Waar Outwar destijds meer dan 75.000 spelers kende, verwelkomde Outcraft niet meer dan 10.000 mensen. Toch leverde dit Kheda een schamele 10.000 dollar op.

De Nederlandse Kheda, op het internet bekend onder de namen Master, Master Anil, Riotist en SnoopDoggOW, werkte overigens niet alleen. Hij werd geholpen door een Engelse minderjarige met de namen Pimpster en xPimpster1337. Toch verliep de samenwerking niet gesmeerd en in een latere e-mail noemde Kheda de Engelse jongen een “noob snitch”.

De situatie werd van kwaad tot erger en op een dag kreeg ontwikkelaar Rampid een dreigmail van Kheda. Hierin stond dat ze twee keuzes hadden: of ze maakten zijn geblokkeerde account weer actief, of ze betaalden hem 1500 dollar. “Antwoord niet op deze e-mail en je zult wensen dat je één van de twee opties had gekozen”, schreef hij.

Deze bedreiging leidde ertoe dat de FBI een onderzoek instelde – met succes. Kheda wordt momenteel vervolgd door de Computer Crime and Intellectual Property-sectie van de criminele divisie van het Ministerie van Justitie. Als hij wordt veroordeeld, kan hij voor maximaal zeven jaar in de cel verdwijnen.

 1.   
  lassieman's avatar

  Terecht dat deze gast opgepakt is, dit valt natuurlijk niet goed te praten 😉

 2.   
  ronineter's avatar

  Terecht, deze mensen mogen niet vrij over het internet rond zwerven.

 3.   
  dmb97's avatar

  Wat een stomme lul op het moment dat hij geld vroeg was het voorbij afpersing zeker als de fbi erbij komt nederland is toch al zoon shoothondje van amerika nederland moet overal aan mee werken en als nederland wat vraagt zeggen ze krijg de tering maar stelletje sullen in den haag.

 4.   
  Fox's avatar

  Noob snitch. Geweldig xD

 5.   
  RemcoM94's avatar

  Ik denk dat de namen “SnoopDoggOW” en “xPimpster1337″genoeg zeggen over het niveau, weg met dat soort mensen.

 6.   
  theis's avatar

  ”dmb97″ schreef, "Wat een stomme lul op het moment dat hij geld vroeg was het voorbij afpersing zeker als de fbi erbij komt nederland is toch al zoon shoothondje van amerika nederland moet overal aan mee werken en als nederland wat vraagt zeggen ze krijg de tering maar stelletje sullen in den haag."

  dat zullen ze gevoeld hebben hoor, daar in den haag…. 🙄

 7.   
  Dreamgun's avatar

  Ja, klinkt inderdaad als een ECHTE Nederlander haha.