Gamersnet.nl

Nederlandse charts week 46 – Nederland in de ban van Call of Duty: Black Ops II

Ook deze week zijn ze er weer: de Nederlandse gamecharts. Met de release van Call of Duty: Black Ops II de afgelopen week moge het duidelijk zijn welk spel er op de eerste plek staat. Ook de tweede en derde plek van de charts worden door Treyarch’s nieuwe creatie bezet. Niet geheel onterecht gezien de 8,5 die wij gaven in onze review. Deze week staat de top tien der Nederlandse game verkopen sowieso vol met topgames, zo zien we Assassin’s Creed III wederom terug op een vierde plek. Eén plaats daaronder staat Halo 4 welke vorige week nog op de tweede plek stond.

De nummer één van vorige week, Just Dance 4, is opvallende genoeg de enige Wii-game in de charts en keert na een eenmalige piek terug naar de negende plek. Ook Need for Speed: Most Wanted blijft stabiel op de tiende plek staan. Naast Call of Duty: Black Ops II is er overigens ook nog een andere nieuwkomer in de charts terug te vinden: De Sims 3 Jaargetijden, welke debuteert op een zesde plek.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (n) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
2. (n) Call of Duty: Black Ops II – Xbox 360
3. (n) Call of Duty: Black Ops II – PC
4. (4) Assassin’s Creed III – PlayStation 3
5. (2) Halo 4 – Xbox 360
6. (n) De Sims 3: Jaargetijden
7. (9) FIFA 13 – PlayStation 3
8. (5) Assassin’s Creed III – Xbox 360
9. (1) Just Dance 4 – Wii
10. (10) Need for Speed: Most Wanted – PlayStation 3