Ubisoft geïnteresseerd in franchises van THQ

We weten al een tijdje dat het niet goed gaat met ontwikkelaar en uitgever THQ. Studio’s worden gesloten, games worden geannuleerd of uitgesteld en het bedrijf zakt op de beurs. Yves Guillemot, de baas van Ubisoft, zegt echter geïnteresseerd te zijn in een aantal franchises van THQ.

What happened to [THQ] is something that happens regularly when we have transition. Some can make it, some decide to go in different direction. It happened with Atari and Midway and also Acclaim last generation. … It’s something that happens in this industry and that’s the way the industry consolidates.
Guillemot vindt het spijtig hoe het bij THQ gaat, maar zo is de industrie nu eenmaal. We hebben hetzelfde verloop in het verleden gezien met onder andere Atari en Midway en daar valt niets aan te doen. Door een veranderende markt zul je als bedrijf in moeten spelen op de industrie; helaas lukt niet iedereen dit.
They have good things. We are always interested in good brands. For sure, it’s something we can consider, but I can’t tell you more.
De baas van Ubisoft geeft niet aan welke franchises ze graag van THQ overnemen, maar Guillemot zegt dat ze goede titels hebben. Of Ubisoft hier daadwerkelijk werk van maakt is niet duidelijk. En zal een overname pas gebeuren als THQ failliet is of al eerder? Het blijven vragen, maar duidelijk is dat het binnen THQ rommelt, zeker na uitstel van South Park: The Stick of Truth, Company of Heroes 2 en Metro: Last Light.

 1.   
  ronineter's avatar

  We hebben weer last van die bot of spammer zo te zien

 2.   
  Daan's avatar

  Dan is het te hopen dat de Saints Row titel overgenomen wordt. 🙂

 3.   
  BartjeZ's avatar

  ronineter schreef, "We hebben weer last van die bot of spammer zo te zien
  "

  heel vervelend ja

  Als SR4 wordt overgenomen vind ik het best.

 4.   
  mmx's avatar

  Ik zou het echt jammer vinden als THQ kapot gaat maar nu UBIsoft in de ring springt kan het toch nog interesant worden

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Hopelijk nemen ze de darksiders serie mee over er zouden nog 2 delen moeten komen en ik vond 1 en 2 echt tof.

 6.   
  railgun's avatar

  Ik hoop dat Company of Heroes 2 wel gewoon uitkomt, daar zit ik echt al zooo lang op te wachten! 😮

 7.   
  Neolite's avatar

  En daar gaan we weer…… weer een wat kleinere uitgever die overgenomen wordt door een hele grote en daarmee haar franchises verprutst ziet worden. Dat worden dus vele DLC packs voor Company of Heroes 2….

 8.   
  Hitman047's avatar

  Dat is in ieder geval beter dan EA of Activision. Ubisoft zie ik er nog wel voor aan om de studio’s achter THQ’s grote IP’s in stand te houden, en ze gewoon lekker hun eigen games laten maken. Voorgenoemde 2 zouden de boel eerder reorganiseren, de betreffende IP uitpersen, en dan het resterende personeel ontslaan of overplaatsen.

  Maar alleen de IP’s die echt bij ze passen dan. Metro en Homefront bijvoorbeeld. Heel misschien ook Saints Row, en als ze beloven er de franchise er weer bovenop te helpen mogen ze de Red Faction licentie van mij ook wel hebben.

  Zolang ze allemaal maar van Relic afblijven. Maar die hebben zo’n grote fanbase, met populaire franchises als Company of Heroes, Dawn of War (Warhammer 40k) en Homeworld, dat ze beter een Kickstarter op kunnen zetten.

  En hoe tof zou dat zijn: een kickstarter voor Homeworld 3 ?! 8)

 9.   
  Neolite's avatar

  Wat je hierboven zegt…. Alsjeblieft ja, laat ze van Relic afblijven. Dat is momenteel nog de enige zelfrespecterende RTS developer. En Homeworld 3 kan voor mij niet snel genoeg komen.

 10.   
  mmx's avatar

  Goed gezien Hitman47 !

 11.   
  killingdj0's avatar

  metro last light anyone?

 12.   
  Fox's avatar

  Ow noooo! Ik voorzie over al DRM!

 13.   
  toqeer's avatar

  dat kan nog eens wat worden met ubisoft 😛

 14.   
  yannick_TXL's avatar

  Kom op Ubisoft, ga gwn in samenwerking met THQ 🙂 Ik wil wel Saints row en Darksiders op THQ style 🙂