Gamersnet.nl

Microsoft werkt mogelijk aan Xbox tablet

The Verge zegt van anonieme bronnen binnen Microsoft te hebben vernomen dat het bedrijf uit Redmond momenteel werkt aan een gaming tablet. Het apparaat moet een 7 inch scherm krijgen, vergelijkbaar met de iPad Mini, en krijgt de naam Xbox Surface mee.

Surface is een serie Windows 8 tablets/ultrabooks van Microsoft en kan worden gezien als de concurrent van de iPad. Het bedrijf lijkt nu met een Surface te komen specifiek gericht op het gamen. The Verge vertelt:

The Xbox Surface will likely include a custom ARM processor and high-bandwidth RAM designed specifically for gaming tasks. We’re told these specifications could be altered to accommodate an unannounced Intel SoC and that the Xbox Surface is being developed independent of specific hardware architecture.
Verder wordt er beweerd dat het apparaat niet op een volledige versie van Windows 8 zal draaien. Het versturen van berichten bijvoorbeeld blijft mogelijk, maar de focus ligt op het gamen. Microsoft wilde geen commentaar geven op de geruchten.