Duke Nukem stemacteur hekelt vuurwapens

De Amerikaanse stemacteur Jon St. John heeft zich uitgesproken tegen de afbeelding van vuurwapentuig in games, vuurwapengeweld in de echte wereld evenals extreem geweld, zoals afgebeeld in games als Grand Theft Auto. Op zichzelf geen vreemde uitspraak, want er zijn meer mensen die deze visie aanhangen. Het gegeven dat Jon St. John echter de man is die Duke Nukem sinds jaar en dag van zijn karakteristieke stem voorziet, maakt deze uitspraken echter wat opmerkelijker.

Wie Duke Nukem kent, kent zijn beroemde quote “It’s time to kick ass and chew bubblegum. And I’m all out of gum”. De uitspraak komt oorspronkelijk uit de film They Live, een cultfilm van regisseur John Carpenter (bekend van klassiekers als Halloween en Escape from New York). Het is moeilijk te geloven dat deze Jon St. John zich nu uitspreekt tegen alles wat zijn “alter ego” Duke Nukem belichaamt:

I don’t care for guns in general. It bothers me in this country how free we are to bear arms. They say ‘Guns don’t kill people, people kill people’ – Well, no, I think people with guns kill people. Quite frankly I’d like to see stronger gun laws in this country. So you know, shooting and killing in games…Hell, I don’t even like hunting. Shooting deer or whatever? Unless they’re shooting it to survive and they use every part of the animal…the thought of killing just to kill just disturbs me. I like flying, racing, driving games more than first person shooters. And gratuitous violence, like Grand Theft Auto? Not into those kind of games at all.
De echte Duke Nukem blijkt dus tegen al het wapentuig te zijn waar hij zich in de games zo gemakkelijk mee uitleeft. Verandert deze wetenschap jullie beeld van Duke Nukem? En wat is jullie opinie over zijn standpunten?

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Mensen moeten de virtuele game wereld ook niet vergelijken met de echte wereld.
  Dat is gewoon niet mogelijk maar het mooie aan games is dat je bepaalde dingen kunt doen die je in het echte leven niet kunt/mag doen.
  En dat is het mooie aan video games zolang je het gezonde verstand hebt om realiteit en fictie te kunenn scheiden. Ik ben ook tegen vuurwapens, moord, stelen, drugs etc.
  En toch doe ik het in video games.

  Maakt het me dan een slecht mens?!? 😳

 2.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Oh, ik ben het helemaal met je eens, maar wat ik zo opmerkelijk vind is dat Jon St. John ook tegen guns in games is, terwijl hij al zolang de stem inspreekt voor een personage dat zich het meest op z’n gemak voelt met over de top wapentuig…

 3.   
  Jarek's avatar

  Meneer is vast gevraagd om een campagne te doen voor een anti-wapen organisatie.. Met een zak geld.

  Het is waar dat er de laatste tijd veel schietpartijen zijn in amerika, Misschien dat iemand hem heeft proberen te overtuigen dat het door de games komt en probeert hij een beetje de media te zoeken met een ander standpunt omdat hij toch “Duke Nukem” is en wil hij dat mensen niet denken dat hij voor wapens is.

  Maargoed, Ze kunnen er toch niks aan doen. Als ze aan de shooter markt komen met een soort van verbod of iets dergelijks zakt de economie nog verder dan het al doet.

 4.   
  dmb97's avatar

  Ik vind hem een hem een schijnheilege flikker als je zo tegen wapens en wapen geweld in games bent dan moet je ook geen duke nukem rol spelen en geld verdienen aan zoiets als ik gearbox was dan had hij dood kunnen vallen en was nooit meer in een duke game gekomen.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  @dmb97

  Wist je dat Arnold Schwarzenegger ook zo is?
  Hij heeft ook een bloedhekel aan geweld, maar de films waar hij in speelt beweert het tegendeel.
  Of dat hij als governor van California special sloten op een van zijn Terminator arcade kasten heeft gemonteerd in de speelhalen zodat gamers onder de leeftijd van 16 (geloof ik) zijn eigen spel niet kunnen spelen.

  Doordat er te veel geweld in het spel zit. 😛