Microsoft komt terug op beslissing; wel 18+-spellen in Windows Store

Onlangs berichtten we nog dat Microsoft toegang weigert van elk spel voor 18 jaar en ouder in de Windows Store, de digitale winkel van Windows 8. Nu lijken ze terug te komen op deze beslissing.

In de Verenigde Staten werken ze met het systeem van een Mature- en een Adult-beoordeling. De eerstgenoemde is in Europa vergelijkbaar met de 16+-stempel van PEGI, de tweede met PEGI 18. Microsoft voorziet alleen de Mature-spellen van toegang, de Adult-games krijgen geen toegang. Dat zou dus betekenen dat games als Call of Duty: Modern Warfare 3 en Assassin’s Creed III hier niet worden toegelaten, vanwege de 18+-stempel van PEGI.

Daar heeft Microsoft iets voor gevonden. Ze kijken alleen naar de ESRB-rating; de Mature- en Adult-rating dus. Als een game in de VS een Mature-rating heeft, krijgt het desbetreffende spel in Europa ook gewoon toegang.

Natuurlijk kan je bovengenoemde games ook gewoon dowloaden via de Steam Winkel of een andere digitale winkel, dus eigenlijk hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Overigens gaat de verandering van het beleid nog wel even duren. Spellen die in eerste instantie niet zijn toegelaten vanwege hun rating, zullen dus nog even moeten wachten om de winkel te betreden.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Jeej! mooi om te zien hoe mensen toch ineens niet meer censureren als ze zien dat ze er zelf een groot nadeel van krijgen.

  2.   
    Fox's avatar

    Was de windows store niet eigenlijk alleen maar bedoelt voor apps?

  3.   
    MikeGevers's avatar

    Dat wil nog steeds niet zeggen dat ik op Windows 8 overstap… Nee, ik houd het gewoon bij Steam en schijfjes. Van mij mogen ze die hele Windows Store door hun strot duwen

  4.   
    Gunrunner120's avatar

    allen maar dus omdat ze anders geld mislopen

  5.   
    LXZ-76's avatar

    In de Verenigde Staten werken ze met het systeem van een Mature- en een Adult-beoordeling. De eerstgenoemde is in Europa vergelijkbaar met de 16+-stempel van PEGI, de tweede met PEGI 18.

    Als een game in de VS een Mature-rating heeft, krijgt het desbetreffende spel in Europa ook gewoon toegang.

    Moet dit niet Adult-rating zijn?
    Wellicht lees ik verkeerd maar volgens mij spreekt het artikel nu de titel tegen.

  6.   
    tijn80's avatar

    ber schreef, "Dat wil nog steeds niet zeggen dat ik op Windows 8 overstap… Nee, ik houd het gewoon bij Steam en schijfjes. Van mij mogen ze die hele Windows Store door hun strot duwen"

    Dat zijn 2 totaal verschillende zaken. Windows 8 en steam hebben niets met elkaar te maken. Ik verwacht overigens dat steam op een gegeven moment ook wel icm Win8 te gebruiken zal zijn

  7.   
    cookymonster's avatar

    de beslissingen van microsoft kunnen soms toch echt hilarisch zijn vind ik 😆