Assassin’s Creed III op Wii U is exact hetzelfde als de andere versies

Alex Hutchinson, creative director van Assassin’s Creed III, heeft onthuld dat de Wii U-versie van zijn game exact hetzelfde is als de Xbox 360 en PlayStation 3-versies. Hutchinson vertelt dat hij opgelucht is dat het ontwikkelingsteam het voor elkaar heeft gekregen om exact hetzelfde spel te produceren. Normaliter zou er namelijk waarschijnlijk wel wat opgeofferd zijn.

I’m super excited whenever we demo the Wii U. It is exactly the same game that’s on the other platforms. And I know that sounds ridiculous, but it’s been a long time since I’ve shipped a game on more than three platforms where you could say it’s all the same. It’s not like some radically diminished version, so that’s exciting.
Assassin’s Creed 3 voor de Wii U is een van de launchgames voor de nieuwe console en zal verkrijgbaar zijn vanaf 30 november.

  1.   
    Fox's avatar

    Is dat nu goed nieuws voor de andere 2 platforms of juist slecht nieuws?

  2.   
    UberProSure's avatar

    Zie het zo, goed nieuws voor de klant, nu moet sony en microsoft wel verbeteringen aanbrengen aangezien dat ‘de’ gameconsoles zijn/waren. 😉

  3.   
    KgUnl!mited's avatar

    Tja, ik heb een beetje een dubbel gevoel. Het is namelijk best raar dat een console uit 2012 hetzelfde bied a
    ls een console die is gemaakt in 2005 en 2006/2007. Maar goed, je mag niet klagen immers is de game zelf al fantastisch.

  4.   
    dmb97's avatar

    KgUnl!mited schreef, "Tja, ik heb een beetje een dubbel gevoel. Het is namelijk best raar dat een console uit 2012 hetzelfde bied a
    ls een console die is gemaakt in 2005 en 2006/2007. Maar goed, je mag niet klagen immers is de game zelf al fantastisch.
    "

    Ze bedoelen dezelfde gameplay en goed draaiend gekregen hebben op een nieuwe console het is al lang bekent dat hij er een stuk beter uitziet dan de ps3 en xbox 360 een beetje het nieuws volgen 😉

  5.   
    MaxDamage_NL's avatar

    “andere versies”
    dx11, PC *kuch*

  6.   
    Sympharion's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "”andere versies”
    dx11, PC *kuch*"

    De Wii U videokaart ondersteund ook volgens geruchten een grafische stuursoftware die gelijk is aan DX10.1 met een hoop DX11 verbeteringen, functies en invloeden. Dat wordt vast een versie van OpenGL aangezien DirectX van Microsoft is.

  7.   
    Neolite's avatar

    Waar het om gaat is dat de Wii U nu leuk mee kan met de huidige generatie, de console is zelfs beter. Daarom zal hij als enige nieuwkomer dit jaar een fors aantal verkopen halen. Alleen, en dit is ook gelijk het grootste manco van de console, hij is maar iets beter dan de huidige consoles.

    Dit betekend dus simpelweg dat als Microsoft en Sony volgend jaar met hun nieuwe consoles komen, als dat volgend jaar is. Ze waarschijnlijk weer een nieuwe standaard gaan zetten en de Wii U weer de tweede viool gaat spelen.

  8.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "Waar het om gaat is dat de Wii U nu leuk mee kan met de huidige generatie, de console is zelfs beter. Daarom zal hij als enige nieuwkomer dit jaar een fors aantal verkopen halen. Alleen, en dit is ook gelijk het grootste manco van de console, hij is maar iets beter dan de huidige consoles.
    Dit betekend dus simpelweg dat als Microsoft en Sony volgend jaar met hun nieuwe consoles komen, als dat volgend jaar is. Ze waarschijnlijk weer een nieuwe standaard gaan zetten en de Wii U weer de tweede viool gaat spelen."

    Maar wie zegt dat de consoles van Microsoft en Sony zo’n enorme sprong in kracht gaan maken als ze deze generatie gedaan hebben. Ik denk wel dat ze krachtiger worden, maar als ze zullen niet zo krachtig worden als PC’s omdat het dan veel te duur gaat worden. Ik denk dat de volgende Xbox en PlayStation alle games op native 1080p op 60fps kunnen afspelen met 4-8x FXAA en verbeterde schaduwen en betere texturen. Ontwikkelaars kunnen dit dan op de Wii U werkend krijgen door de spellen gewoon op 720p af te spelen, iets minder goede anti-alising(gladdere randen) gaan gebruiken, en minder hoge resolutie texturen. Het verschil zou dan minimaal zijn. Je zou het verschil van de Wii U en volgend Xbox/PS kunnen vergelijken met het verschil tussen Wii/Xbox 1 en GameCube/PS2.

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”Neolite” schreef, "Waar het om gaat is dat de Wii U nu leuk mee kan met de huidige generatie, de console is zelfs beter. Daarom zal hij als enige nieuwkomer dit jaar een fors aantal verkopen halen. Alleen, en dit is ook gelijk het grootste manco van de console, hij is maar iets beter dan de huidige consoles.
    Dit betekend dus simpelweg dat als Microsoft en Sony volgend jaar met hun nieuwe consoles komen, als dat volgend jaar is. Ze waarschijnlijk weer een nieuwe standaard gaan zetten en de Wii U weer de tweede viool gaat spelen."

    Maar wie zegt dat de consoles van Microsoft en Sony zo’n enorme sprong in kracht gaan maken als ze deze generatie gedaan hebben. Ik denk wel dat ze krachtiger worden, maar als ze zullen niet zo krachtig worden als PC’s omdat het dan veel te duur gaat worden. Ik denk dat de volgende Xbox en PlayStation alle games op native 1080p op 60fps kunnen afspelen met 4-8x FXAA en verbeterde schaduwen en betere texturen. Ontwikkelaars kunnen dit dan op de Wii U werkend krijgen door de spellen gewoon op 720p af te spelen, iets minder goede anti-alising(gladdere randen) gaan gebruiken, en minder hoge resolutie texturen. Het verschil zou dan minimaal zijn. Je zou het verschil van de Wii U en volgend Xbox/PS kunnen vergelijken met het verschil tussen Wii/Xbox 1 en GameCube/PS2."

    Mijn laptop heeft een GT650m. Dat is toch wel een wereld van verschil vergeleken met de ps3. De PS4 en X720 zullen zeker wel een betere grafische kaart krijgen dan mijn laptop, daar ben ik van overtuigd.
    Ik draai nu alles 1080p, en dan de meeste spellen op high/max op een redelijke fps, alleen games als BF3 moten iets lager.

    Ik verwacht van de PS4 en X720 dan ook DX11.1 met games op 1080p op en 60fps met verbeterde HD texturen en inderdaan meer FXAA of MSAA of hoe dat ook allemaal heet.
    Ben benieuwd of ze dit dan ook voor een redelijk prijsje neer kunnen zetten.

    Sony lijkt namelijk niet te leren van het verleden en blijft maar apparaten te duur op de markt brengen. Dus ben benieuwd.