Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

GN Retrospective: Halo

Binnenkort kunnen we allemaal aan de slag met Halo 4, maar Halo heeft een complex verhaal dat niet gemakkelijk te volgen is. Wij helpen jullie in tien minuten op weg, waarin we het verhaal uitleggen naar aanleiding van alle tot op heden verschenen Halo-titels.

 1.   
  SmikeCraft's avatar

  Leuke Retrospective. Ik kan niet meer wachten op halo 4, Wordt zo vet. ๐Ÿ˜€

 2.   
  Sainting's avatar

  Nice om het zo terug te zien, kan niet wachten tot halo 4.

 3.   
  Blackeagle020's avatar

  Ik heb nooit iets geweten van halo, maar als ik dit zo hoor is het wel een vet spel. Jammer dat ik geen xbox heb ๐Ÿ™

 4.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Well told! Halo blijft een episch game, die mooier en mooier word. 6 November is de dag, dat mijn 360 weer Halo draaien mag. ๐Ÿ™„

 5.   
  SN0WIE's avatar

  Even alles nog eens spelen voordat halo 4 uitkomt! ๐Ÿ˜†

 6.   
  kik421's avatar

  beste in zijn soort niks kan halo evenaren ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Neolite's avatar

  Halo is niet voor niets de blauwdruk van de hedendaagse shooter op de console. Daarnaast is het ook gewoon een verschrikkelijk goed verhaal in combinatie met een hele toffe gameplay.

  Beste Peter,

  Ondanks dat het een heel mooie video is, zijn er een aantal dingen onjuist.
  Je spreekt over Artifacten van de Covenant, deze zijn echter van de Forerunner en gevonden door de covenant of juist nog helemaal niet.

  Aarde is bij toeval gevonden, ze waren op zoek naar “the portal” en hebben deze dan ook op aarde gevonden. Dat dit de hoofdplaneet van de Mensheid is, wisten ze helemaal niet voordat ze er heen gingen.

  Je zegt eerst dat ze the ark te pakken krijgen en dat ze daarna door het portaal naar de ark gaan. Beetje rare constructie als je bedenkt dat ze enkel een portaal activeren dat naar de Ark leidt.
  Tevens heb je het over The Prophet of Regret als leider van de covenant, dit is echter The Prophet of Truth. Daarnaast wordt The Prophet of Regret al in Halo 2 gedood door de Master Chief als hij deze achterna gaat.

  Aan het einde van Halo 3 activeert Master Chief een Halo ring die nog in aanbouw is. Je hebt het erover alsof hij een werkenden Halo ring activeert. De Halo ring die Master Chief activeert is echter nog niet klaar en deze vernietigd dan ook alleen de ring zelf en The Ark en dus niet een heel groot stuk van het universum.

  Dat is waarom Master Chief niet dood gaat als hij net niet door het portaal komt terug naar aarde. Wat er daadwerkelijk gebeurt is, is een klein mysterie. Of hij is nog steeds bij Installation 00 of hij is naar Requim gestuurd door het portaal. Echter gaat alleen het eerste gedeelte met The Arbiter door het portaal terug naar aarde en blijft Master Chief achter in een stuk ruimte wat de mensheid niet kent.

 8.   
  Fox's avatar

  ^^^^

  Ow wow…

 9.   
  Petor's avatar

  Ja maar Neolite, dat weet ik natuurlijk allemaal wel, maar ik probeer er een begrijpelijk en duidelijk verhaal van te maken! ๐Ÿ˜‰

  Maar bedankt voor het erop wijzen van mijn fouten! ๐Ÿ™‚

 10.   
  Neolite's avatar

  Het is voor een nieuwkomer inderdaad heel veel om te verwerken. Echter is de beste oplossing in dat geval de games te spelen. ๐Ÿ˜›

 11.   
  soldierarjan's avatar

  Echt super tof dit nog nooit een halo gespeeld maar nu snap ik wel beetje waar de games over gaan.

 12.   
  xColdNight's avatar

  Heerlijk om dit terug te zien, ik krijg gelijk weer zin om Halo 1 in m’n Xbox te doen en alles weer vanaf het begin te spelen haha. Ben benieuwd wat Halo 4 ons gaat brengen ๐Ÿ™‚

 13.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Vorige week had ik samen met een vriend Halo Reach, Halo Combat Evolved Anniversary en Halo 3 uitgespeeld. Deze week nog Halo 3 ODST uitspelen en Halo Legends kijken op DVD. Volgende week eindelijk Halo 4! Ik denk dat Halo 2 Anniversary op dinsdag 14 november 2014 verschijnt voor de opvolger van de Xbox 360, de Xbox 720. Precies 10 jaar na het 2e deel op de Xbox. Volgend jaar november verwacht ik een Halo 5 dat een vervolg wordt op Halo 4. en in november 2015 een Halo 6 wat het eind is van een tweede trilogie van Master Chief. Halo 6 zal dan de tiende Halo game ooit worden. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 14.   
  RenevdGijp's avatar

  Zelf toch meer PS, maar god god god. Wat zou ik graag Halo willen na het zien van de Retro. Wel beetje ingewikkeld maar leukt me als je het volgt, echt รฉรฉn van de topseries!

 15.   
  Wurmo 2000's avatar

  Nice Peter.Ik begin halo nu pas echt te snappen ๐Ÿ˜€ En het is vet om de terugblikken te zien. ๐Ÿ˜†