Offscreen-video van Gran Turismo met 4K resolutie gelekt

Eind augustus onthulde Sony zijn allereerste 4K televisie. Deze 3D-TV, die een prijskaartje van 25.000 dollar opgeplakt krijgt, heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels en telt dus vier keer zoveel pixels als een Full HD TV. Bovendien heeft het bakbeest een diameter van maar liefst 84 inch en is het in staat om Full HD-beelden te upscalen naar Ultra HD.

Dat upscalen is natuurlijk leuk, maar de hoge resolutie van de TV komt pas echt tot zijn recht wanneer deze content met een echte resolutie van van 3840 bij 2160 pixels afspeelt. Om dat te bewijzen toonde Sony tijdens een evenement genaamd “The Dramatic 4K Experience” de eerste 4K-demo van Gran Turismo 5 aan het publiek. Er waren maar liefst vier PlayStation 3’s nodig om de game werkende te krijgen, maar dan heb je ook wat: de demo draaide op een constante 60 frames per seconde. Een aanwezige, die de demonstratie achteraf beschreef als “absolutely stunning”, maakte met zijn camera een video van het TV-scherm. Check deze hieronder.

 1.   
  Garuda's avatar

  komt misschien omdat het cam version is 😛

  maar ik zie geen verschil

 2.   
  soldierarjan's avatar

  is wel indrukwekkend zo groot scherm en die resolutie maarhet blijft een oude game en onbetaalbaar op dit moment.

 3.   
  morkop006's avatar

  kvroeg me al af hoe een playstation nou zo krachtig kon zijn om die resolutie te maken…. maar er waren er 3 voor nodig…. holy shit

 4.   
  Sympharion's avatar

  ”morkop006″ schreef, "kvroeg me al af hoe een playstation nou zo krachtig kon zijn om die resolutie te maken…. maar er waren er 4 voor nodig…. holy shit"

  Fixed. 😉

 5.   
  zombieschaap's avatar

  Garuda schreef, "komt misschien omdat het cam version is 😛
  maar ik zie geen verschil
  "

  ik ook niet, poppetjes zijn allemaal kartoonachtig nog steeds

 6.   
  Neolite's avatar

  Hoe kun je zo naief zijn…….. De game is gemaakt voor 1 playstation 3….. Omdat er op een veel hogere resolutie afgespeeld wordt zijn er veel meer Playstation 3’s nodig. Echter betekend dit niet dat de game ineens veel realistischer oogt, wel veel scherper.