Gamersnet.nl

GN Poll: Het illegaal downloaden van games moet harder worden bestraft

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 17 september, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Toen constateerden we dat free-to-play-games steeds populairder worden. Massa’s gamers spelen spellen als World of Tanks en League of Legends en wanneer we titels als Warface zien, lijkt het erop dat dit genre een stralende toekomst tegemoet gaat. We vroegen ons daarom af of jij al free-to-play-games speelt, of dat deze spelletjes jou vooralsnog niet kunnen bekoren. De meningen hadden niet verdeelder kunnen zijn: precies 50 procent van de stemmers speelt deze gratis spelletjes wel, de andere helft van de stemmers niet. Een greep uit jullie reacties:

NoFearz:

Af en toe speel ik F2P games, dit varieert tussen MMORPG”s en shooters. Veel zijn niet leuk genoeg om een lange tijd te boeien, omdat je vaak merkt dat de kwaliteit van F2P-games toch iets minder is. Er zijn natuurlijk uitblinkers en ik bedoel niet spellen die van P2P naar F2P zijn gegaan.
F2P MMORPG’s zijn vaak kopieën van elkaar. Hierin zijn natuurlijk spellen die zich onderscheiden door behulp van een uniek systeem, zoals bij Eden Eternal kun je overal van class wisselen en levelen. Bij F2P shooters zie je vaak dat er teveel hacks zijn waar niets aan gedaan wordt.
gameshark:
Eerst speelde ik de F2P games bijna niet, maar nu ik mijn HBO ben gaan doen en de hele dag op school zit met een laptop, is de verleiding niet te weerstaan. Gewoon even snel je spelletje checken, paar upgrades aanklikken en dan weer terug naar de les. tis een manier van leven Hakuna Matata.
soulzx3:
De vraag is wie dit niet doet, wie speelt er nou eigenlijk niet af en toe een F2P spelletje.

Maar mijn eigen antwoord op deze vraag is : Ja, ik speel wel degelijk F2P spellen, namelijk League of Legends, ook al is dit een F2P spel, het is het meest gespeelde online spel op dit moment, meer als 10 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Dat is meer dan World of Warcraft, ik denk dat we in de toekomst dus steeds meer spellen zullen krijgen met het F2P systeem, met micro-transaction (zoals je bij League of Legends dus ook hebt, dat je d.m.v. geld cosmetische items- en skins kunt kopen.) de F2P business is booming op dit moment.

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Illegaal downloaden is een groot probleem voor de uitgevers en producenten van videogames. Waar het op de consoles nog te overzien is, heeft vooral de industrie voor PC-games last van een groot aantal digitale piraten. Ubisoft liet recentelijk zelfs weten dat circa 95% van hun PC-titels illegaal gedownload wordt! Dit leidt ertoe dat uitgevers soms besluiten om games later of zelfs helemaal niet naar de PC te brengen. Wij vragen ons dan ook af of jij vindt dat deze piraten strenger bestraft moeten worden. Kortom: de stelling van deze week luidt:

Het illegaal downloaden van games moet harder bestraft worden

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.