Nintendo draait 1080p-claim voor New Super Mario Bros. U terug

Gisteren wisten we je met veel enthousiasme te melden dat New Super Mario Bros. U in volledig 1080p HD te bewonderen zou zijn. Vandaag blijkt echter dat Nintendo deze claim heeft teruggedraaid.

Op de officiële website van Nintendo werd de omschrijving van de game gisteren nog met deze veelzeggende woorden afgesloten:

Experience Mario like never before… in full 1080p HD, only on the Wii U console!
Vandaag is echter de volgende afsluitende zin te lezen:
Experience Mario like never before… in high definition, only on the Wii U console!
Hoewel er slechts twee woorden in de slogan vervangen zijn, is de strekking van de boodschap totaal anders geworden. Met de promotie van de aanstaande Wii U in volle gang, is deze actie dan ook tamelijk curieus te noemen. Wat denken jullie? Betreft dit enkel een detail dat snel overwaait, of schiet Nintendo zich nu lelijk in de voet met deze “rectificatie”?

  1.   
    WarfailZ's avatar

    beetje jammer…

  2.   
    jessonei's avatar

    Hoe triest als een console die in 2012 uitkomt, geen 2d spel in 1080p zou kunnen draaien.

  3.   
    Gunrunner120's avatar

    dat is jammer

  4.   
    tijn80's avatar

    Tja, erg veel toegevoegde waarde heeft het toch niet. Bij een spel zoals Mario zie je het verschil tussen 720p en 1080p niet.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”tijn80″ schreef, "Tja, erg veel toegevoegde waarde heeft het toch niet. Bij een spel zoals Mario zie je het verschil tussen 720p en 1080p niet."

    Idd voor mario maakt het helemaal niet uit.

  6.   
    firehopper211's avatar

    Ahhh……. 🙁

    Nou ja, ik hoef niet persé bij de pakkenier te gaan zitten, het lijkt me nog steeds een leuke game. 😉

  7.   
    Sympharion's avatar

    jessonei schreef, "Hoe triest als een console die in 2012 uitkomt, geen 2d spel in 1080p zou kunnen draaien."

    De Wii U kan een 2D spel wel in 1080p draaien. O.a. Toki Tori 2 , Puddle, Rayman Legends en Trine 2: Directors Cut draaien in native 1080p op 60fps. Zelfs ZombiU, Call of Duty: Black Ops II, Transformers Prime en Monster Hunter Tri: Ultimate draaien op native 1080p. En over Batman: Arkham City Armored Edition en Assassin’s Creed III zijn er vrij sterke geruchten dat ze op 1080p draaien en op 60fps. Dus het ligt er puur aan dat Nintendo het niet wil, niet nodig vind, geen extra geld in wil stoppen, geen tijd heeft of niet weet hoe het moet omdat ze voor het eerst in HD werken. Maar in 1080p “kunnen” draaien kan de Wii U zeker wel. 😉