Microsoft Points blijven het betaalmiddel voor Xbox 360

Eerder deze week werd er al bericht over geruchten dat Microsoft wellicht zou stoppen met de Microsoft Points. Dit dankzij de komst van Windows 8. Nu wordt echter bekendgemaakt dat het puntensysteem voor de Xbox 360 zal blijven bestaan.

Zoals het blijkt zullen alleen Microsoft Points verdwijnen voor de Windows 8-machines.

Microsoft Points continue to be the currency for purchasing content for the Xbox 360 console.
aldus een Microsoft-woordvoerder tegenover The Verge.

Dus als klanten producten van Xbox Video of Xbox Music willen aanschaffen met keiharde euro’s dan zullen ze dat via een Windows 8-machine moeten doen en niet via het Xbox-dashboard. Via Windows 8 is er wel een optie voor Xbox LIVE-gebruikers om hun Microsoft Points te gebruiken, maar omgekeerd is dit dus niet het geval.

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Dat verwoord Microsoft goed. Natuurlijk blijven Microsoft Points het betaalmiddel voor de Xbox 360, maar zal dit ook voor de nieuwe console voor het bedrijf gaan gelden? Thats the question! 😉

  2.   
    ronineter's avatar

    Micro-softies zijn het, ze durven gamers niet eens de ware prijzen te tonen

  3.   
    Sympharion's avatar

    ronineter schreef, "Micro-softies zijn het, ze durven gamers niet eens de ware prijzen te tonen"

    Ze denken juist aan de gamers. Door MSP zijn games en DLC etc. stukken goedkoper op Xbox Live dan op PSN. En daarnaast kan je bij Games on Demand en films ook gewoon met Credit Card of PayPal betalen en gewoon de echte (Microsoft) prijs in euro’s zien. Als je dan op een knop drukt zie je weer gewoon het bedrag in MSP.

  4.   
    nunen007's avatar

    ronineter schreef, "Micro-softies zijn het, ze durven gamers niet eens de ware prijzen te tonen"

    Dat is niet waar! Het is juist veel goedkoper als echt geld. (zoals degene hier boven ook al heeft gezegd.)

  5.   
    Reiverdemon's avatar

    Dus wat jullie zeggen is dat als een spel op het psn 20 euro kost. Het bij Xbox maar een tientje is?
    Alleen maar omdat Microsoft point de prijs verhullen? lol dat moet je nog maar even uitleggen.

  6.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Reiverdemon schreef, "Dus wat jullie zeggen is dat als een spel op het psn 20 euro kost. Het bij Xbox maar een tientje is?
    Alleen maar omdat Microsoft point de prijs verhullen? lol dat moet je nog maar even uitleggen."

    -1 Waar haal je deze onzin vandaan, heeft iemand gezegt dat de Xbox’s prijzen 50% goedkoper is? I don’t think so!….Het gebruik van M$points scheelt ongeveer 10 á 20 procent tegenover de (soms overdreven) prijzen die de PSN hanteert.

  7.   
    GrijzeVos's avatar

    Ik had niet anders verwacht.

  8.   
    Sympharion's avatar

    Reiverdemon schreef, "Dus wat jullie zeggen is dat als een spel op het psn 20 euro kost. Het bij Xbox maar een tientje is?
    Alleen maar omdat Microsoft point de prijs verhullen? lol dat moet je nog maar even uitleggen."

    Microsoft Points hebben geen vaste prijs. Net als bij de Wii U en andere elektronica mogen winkels zelf de prijs bepalen van het product. Een 50 euro PlayStation kaart is bij bijna elke winkel ook gewoon 50 euro omdat het een vaste waarde is die al door Sony is vastgesteld. Microsoft Points hebben geen vaste waarden. Microsoft Points zijn ook gevoelig door wisselkoersen en dergelijke. Dus 4200 Microsoft Points heeft als waarde op het moment van schrijven €50,40. Als je 3 minuten Googled kan je 4200 MSP al vinden voor 39 euro. Dat scheelt dus 10 euro. Als er nou winkels komen die een €50,- PSN kaart voor 39 euro verkopen dan is het even duur als Microsoft Points. Hoplijk is het zo een beetje duidelijk. 😉

  9.   
    ronineter's avatar

    Het is gewoon bijgelovige bull**** dat alles goedkoper is met microsoft points, omdat alles gewoon de zelfde prijs kan hebben met echt geld en die microsofties dat niet willen laten zodat mensen microsoft kaarten moeten kopen wat gelijk bulk aanschaf betenent dus ook meer winst

  10.   
    Sympharion's avatar

    ronineter schreef, "Het is gewoon bijgelovige bull**** dat alles goedkoper is met microsoft points, omdat alles gewoon de zelfde prijs kan hebben met echt geld en die microsofties dat niet willen laten zodat mensen microsoft kaarten moeten kopen wat gelijk bulk aanschaf betenent dus ook meer winst"

    Maar het is wel de waarheid. Als Microsoft met euro’s online gaat werken zullen alle winkels gewoon voor een €50,- kaart gewoon €50,- in rekening brengen terwijl je nu voor 4200MSP dat een waarde heeft van €50,40 je maar €39 euro betaald.