Stopt Microsoft nu echt met de Microsoft Points?

Het gerucht dat Microsoft overweegt de Microsoft Points te laten vallen duikt met de komst van Windows 8 opnieuw op. The Verge merkte bij het gebruik van hun Windows 8-exemplaar op dat in tegenstelling tot de beta’s Microsoft dit keer gewoon geld vraagt voor bepaalde aankopen. Bij het kopen en huren van muziek en films zijn de echte valuta het standaard betaalmiddel en de Microsoft Points wat dieper weggestopt.

Je kunt dus nog steeds met je Microsoft Points betalen, maar het lijkt er sterk op dat Microsoft voorzichtig aan het stoppen is met haar omstreden betaalsysteem en bij de volgende console gewoon met normale valuta gaat werken. Wat denken jullie, gaat Microsoft deze verandering maken?

 1.   
  ronineter's avatar

  Ja, iedereen rekent die bedragen toch wel uit met z’n zak aziaatje

 2.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Hoop het niet…volgens mij zijn veel mensen tevreden met de M$points… de enige reden is voor het gemakkie…maar er zit wel verschil in de points en echt geld…ook voor het gevoel..ik geef makkelijker points weg dan precieze bedragen zoals bij de PS3 die voor bijna alle content de volle priijs vraagt…M$ points zijn zeker 10% goedkoper. ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ™„

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat veel mensen het makkelijker vinden om normaal valuta te hebben dan de points.
  Je hoeft het dan ook niet meer om te rekenen na hoeveel kost eigenlijk.

 4.   
  Sympharion's avatar

  Ik hoop het echt van niet!
  Microsoft Points zijn vele malen goedkoper dan echt geld. Als Microsoft Points afgeschaft worden wordt ook gelijk alles op Xbox Live duurder. Dus duurdere Xbox Live (Arcade) spellen, duurdere Games on Demand, duurdere films, duurdere thema’s, duurdere DLC’s, duurdere avatar items, duurdere gamerpic’s, duurdere abonnementen en nog veel meer duurder. Ik denk dat niemand dit wil.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zou geen slimme zet zijn want dan zal enige betaal middel creditcard worden zeker, En dan heb je van die mensen die dat niet willen ook al heb je prepaid creditcards zoals moneybookers maar genoeg mensen die dit niet weten.

  Zo gaan ze dus niks meer kopen

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Zou geen slimme zet zijn want dan zal enige betaal middel creditcard worden zeker, En dan heb je van die mensen die dat niet willen ook al heb je prepaid creditcards zoals moneybookers maar genoeg mensen die dit niet weten.
  Zo gaan ze dus niks meer kopen"

  Niet de enige – Bij de XBOX360 kun je ook makkelijk betalen met PayPal… ๐Ÿ™‚

 7.   
  Sem_The_Man's avatar

  Het zou makkelijker voor ze zijn omdat het geld dan direct bij hun terecht komt.
  Maar ik weet het niet, ik koop sowieso al nooit games van het internet.

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dinorider schreef, "

  ”Carlos0_0″ schreef, "Zou geen slimme zet zijn want dan zal enige betaal middel creditcard worden zeker, En dan heb je van die mensen die dat niet willen ook al heb je prepaid creditcards zoals moneybookers maar genoeg mensen die dit niet weten.
  Zo gaan ze dus niks meer kopen"

  Niet de enige – Bij de XBOX360 kun je ook makkelijk betalen met PayPal… ๐Ÿ™‚ "

  Ook genoeg mensen die dat niet hebben waaronder ik ook, Ik heb het ook nog nooit nodig gehad ook of ideal of creditcard.

 9.   
  firehopper211's avatar

  Moeten ze echt niet doen! ๐Ÿ˜ฎ MS Points zijn makkelijk te verkrijgen en ik kan niet via creditcard betalen omdat ik dat simpel weg niet heb en PayPal gaat er ook niet voor me in zitten.

 10.   
  Sub-Zeuro's avatar

  ”firehopper211″ schreef, "Moeten ze echt niet doen! ๐Ÿ˜ฎ MS Points zijn makkelijk te verkrijgen en ik kan niet via creditcard betalen omdat ik dat simpel weg niet heb en PayPal gaat er ook niet voor me in zitten."

  Iedereen kan een PayPal rekening openen, als je tenminste een bankrekening heb en een e-mailadres, that’s it. Duurt alleen een dag of twee voordat het is overgemaakt, en is vrij veilig, zegt PayPal. ๐Ÿ˜‰

 11.   
  Ariose's avatar

  Protest zou vooral uit Nederland komen, aangezien mensen niet standaard een creditcard hebben. In Amerika vinden ze de Microsoft Points juist onhandig. Echter hebben ze niet door, dat webwinkels Microsoft Points veel goedkoper aanbieden dan de waarde in $/โ‚ฌ.

 12.   
  Sa.'s avatar

  Het voordeel van MS points is dat bepaalde bedrijven gewoon iets onder de waarde gaan zitten. Bijvoorbeeld: 800MP is gewoonlijk ongeveer โ‚ฌ10 in de winkel. Maar als een online bedrijf er โ‚ฌ8 voor vraagt ga je het nattuurlijk daar kopen. Met echte voluta zal een bedrijf dit minder snel doen. (โ‚ฌ5 vragen voor een โ‚ฌ10 kaart?) ๐Ÿ˜‰

 13.   
  Neolite's avatar

  Microsoft Points is een voordeliger systeem voor ons Nederlanders. Slecht nieuws dus!