Favela-map Modern Warfare 2 offline gehaald wegens religieuze tekst

Hoewel Call of Duty: Modern Warfare 2 in 2009 is uitgekomen, hebben oplettende gamers onlangs pas een ongewenste religieuze, Arabische tekst gevonden. De tekens op de onderstaande afbeelding vertellen het volgende:

Allah is beautiful and He loves beauty
Nu lijkt een dergelijke tekst misschien geen probleem te zijn. Het punt is echter dat deze tekst in een badkamer hangt, terwijl het voor Moslims verboden is om daar heilige teksten op te hangen.

Activision heeft dan ook besloten om de populaire multiplayermap tijdelijk offline te halen om deze teksten te verwijderen. Het bedrijf laat in een statement ook weten zijn excuses aan te bieden aan eenieder die beledigd is door de afbeelding:

We apologize to anyone who found this image offensive. Please be assured we were unaware of this issue and that there was no intent to offend. We are working as quickly as possible to remove this image and any other similar ones we may find from our various game libraries.

We are urgently working to release a Title Update to remove the texture from Modern Warfare 3. We are also working to remove the texture from Modern Warfare 2 through a separate Title Update. Until the TU is ready, we have removed the Favella multiplayer map from online rotation.

Activision and our development studios are respectful of diverse cultures and religious beliefs, and sensitive to concerns raised by its loyal game players. We thank our fans for bringing this to our attention

 1.   
  mmx's avatar

  Rare jongens bij activision ๐Ÿ˜›

 2.   
  SN0WIE's avatar

  Hoe ver kan je gaan ๐Ÿ˜ฎ Dit is ook wel erg laat gevonden, modern warfare 2 is ook al weer een oud spel.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Are You F*cking Kidding Me ?!? ๐Ÿ˜•

  En daar komen ze NU pas achter.

 4.   
  Koen's avatar

  Als ze nou ook eens zo daadkrachtig optreden wanneer de game geteisterd wordt door hackers. Wanneer er religieuze druk achter zit is ineens alles mogelijk blijkbaar. Met de manier waarop ze zich verontschuldigen lijkt het alsof ze al met de dood bedreigt worden.

 5.   
  kater91's avatar

  wat een gezeik zeg…

 6.   
  Flapjack's avatar

  no offense maar sinds wanneer hadden ze spiegels en badkamers rond 100 na christus?
  ik snap best dat dit als spottend gezien kan worden maar kom op daar ga je toch niet opletten als je aan terroristen van donkere tinten aan het dood schieten bent… niet dat dat allah daar iets om zou geven…

  mijn mening.. laat die spiegel lekker hangen

 7.   
  FishHookz's avatar

  De leukste map van MW2 ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

 8.   
  Sa.'s avatar

  Activision pakt het slim aan door geen ophef te maken! En ik snap bijde kanten eigenlijk wel, alleen waarom moeten teksten worden weggehaald als je toch al Moslim strijders dood. Maar waarom staat er dat de map ook word aangepast in MW3? Daar heb je Favela toch niet? Of is er aangekondigd dat hij ook op MW3 komt?
  ๐Ÿ˜•

 9.   
  Overload14's avatar

  Dus meer dan duizend moslim soldaten tijdens de singleplayer is ok. Maar een klein tekstje zorgt dus voor paniek en chaos? De map offline halen is ook wel overdreven vind ik. Het zou toch niet echt zo moeilijk zijn voor activision voor een kleine update die dat tekstje weghaalt ofzo..

 10.   
  kik421's avatar

  hoezo dingen zoeken om je aan te ergeren beetje overdreven ๐Ÿ˜‰

 11.   
  marklin989's avatar

  wat een zever :s

 12.   
  Neolite's avatar

  Dit is behoorlijk overdreven…. Zijn ze soms bang dat moslims hun games niet meer kopen?