Sony klaagt Kevin Butler aan

Acteur Jerry Lambert, die al jaren het fictieve personage Kevin Butler speelt, wordt aangeklaagd door niemand minder dan Sony zelf. Kevin Butler staat al meerdere jaren bekend als het ‘gezicht’ van het PlayStation-merk. Ondanks het feit dat de acteur toch aardig de naam heeft opgebouwd dat hij enkel voorstander van de PlayStation is, werd hij afgelopen maand in een reclame gespot met een Wii.

Use of the Kevin Butler character to sell products other than those from PlayStation misappropriates Sony’s intellectual property, creates confusion in the market and causes damage to Sony.
Sony is hier alles behalve tevreden mee en klaagt de acteur hierom dan ook aan. Volgens het bedrijf verwart het gebruik van andere producten, dan die van Sony, het publiek. In de officiële aanklacht wordt dan ook “inbreuk op het merkrecht” genoemd. Jerry Lambert speelt echter in het filmpje van Bridgestone niet als het fictieve personage Kevin Butler. Momenteel is hij uit het reclamefilmpje gehaald.

 1.   
  Remco_MUFC's avatar

  Het gras is groener aan de overkant, zal wel weer met geld te maken hebben 😉

 2.   
  Flapjack's avatar

  je zou jerry lambert maar zijn… sony is niet goed snik, personages door elkaar halen en denken dat ze mensen kunnen eigenen.

 3.   
  Neolite's avatar

  Dit is dus compleet belachelijk. Als iemand als zichzelf speelt kan je dat niet claimen. Tenzij hij een contract heeft met Sony waar in staat dat hij dergelijke klussen niet mag doen, is de claim van Sony niet houdbaar.

 4.   
  SonyBoy's avatar

  Mensen zijn geen slaven Sony? Je kan geen mensen bezitten.

 5.   
  Gunrunner120's avatar

  die gast is een geniale acteur, sony is gek dat ze denken mensen te kunnen bezitten

 6.   
  Sa.'s avatar

  Dit verward misschien wel, maar zonder contract komen ze niet ver. En ook is het zo dat Sony een ontzettend slechte naam krijgt als ze hun “mascotte” buiten de deur zetten. Kortom, niet slim Sony!

 7.   
  soldierarjan's avatar

  Snap wel dat sony het doet en het zal waarschijnlijk ook wel in ze contract hebben gestaan.
  Voor sony is het niet slim om zo bekend gezicht aan te klagen maar de laatste tijd was die bijna nergens meer te zien.

 8.   
  ronineter's avatar

  I feel somthing anomynos comming

 9.   
  thomster013's avatar

  Xboxfan schreef, "Mensen zijn geen slaven Sony? Je kan geen mensen bezitten."

  de character die hij speelt wellicht wel ?

 10.   
  )GN(-Erik's avatar

  Als die supermarkt manager van de albert heijn opeens dat Plus teken zou doen in een reclame dan zou ik dat ook vreemd vinden. 😉

 11.   
  ps3 gek's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Als die supermarkt manager van de albert heijn opeens dat Plus teken zou doen in een reclame dan zou ik dat ook vreemd vinden. 😉 "

  Is inderdaad erg vreemd, maar al zou de plus meer geld bieden en er geen wettelijke overeenkomst is gemaakt, kan de albert heijn man ook zo overstappen lijkt me.

  Als sony geen duidelijke overeenkomst heeft gemaakt met Butler, zal het sony’s fout zijn.