Xbox Music vermoedelijk al op 26 oktober van start

De nieuwe muziekservice van Microsoft genaamd Xbox Music zal vermoedelijk op 26 oktober van start gaan. The Verge wist meerdere bronnen te noemen die de releasedatum van de service op die precieze datum wisten te stippen. Kloppen kan het zeker, aangezien 26 oktober ook de releasedatum is voor het nieuwe Windows 8.

Het plan voor Xbox Music werd pas op Microsoft’s persconferentie voorafgaand aan de E3 dit jaar onthuld, maar zal weldra dus al van start gaan. Xbox Music zal een muziekplatform zijn in de vorm van het welbekende Spotify: gebruikers kunnen gratis naar gestreamde muziek luisteren met advertenties tussen de nummers door. Gebruikers die betalen voor de service kunnen muziek opzoeken en streamen zonder reclames in hun afspeellijsten.

Opvallend aan Xbox Music is dat de service niet alleen voor de Xbox 360 beschikbaar is, maar ook voor Windows 8 en Windows Phone apparaten. Microsoft heeft een uitbreiding voor iOS en Android ook nog op de planning staan, al is daarover nog weinig bekend.

Via Microsoft’s SkyDrive programma kunnen gebruikers van Xbox Music hun muziek en afspeellijsten gemakkelijk in the cloud opslaan, waardoor je op alle mogelijke platformen, toch altijd bij je favoriete nummers kan.

Gebruikers van het muziekprogramma Zune zullen merken dat Xbox Music straks de plek van Zune volledig in zal nemen. Xbox Music wordt dan ook de standaard media-app voor Windows 8 en Windows Phones zullen met de komst van de service ook gesynchroniseerd worden met de nieuwe Xbox Music software. Liefhebbers van Zune hoeven echter niet te vrezen: ook in Xbox Music vinden we het typische Metro user interface design terug wat Microsoft al jaren voert in het muziekprogramma, en nu dus ook op Xbox 360 en Windows 8.

  1.   
    Ariose's avatar

    Dit keer wel ondersteund in Nederland? Vast niet.

  2.   
    WarfailZ's avatar

    zal wel niet inderdaad, gaan buma/stemra en sena weer zeuren…