Batman: Arkham City GOTY Edition uitgesteld naar november

Het komt regelmatig voor dat games eerst in Amerika verschijnen en later pas in Europa, maar over het algemeen hoeven Europeanen in zulke gevallen slechts een paar dagen extra te wachten. Het uitstel van de Game of the Year-editie van Batman: Arkham City begint inmiddels echter wel extreme vormen aan te nemen. Amerikanen kunnen al sinds mei aan de slag met deze game en een Europese release stond aanvankelijk gepland op 7 september. Dat deze datum niet gehaald is, mag wel blijken uit het feit dat de game nog niet in de schappen ligt.

Rocksteady maakte vandaag bekend dat het spel is uitgesteld naar 2 november. De ontwikkelaar verontschuldigt zich voor de gang van zaken:

Apologies for the confusion and the delay, we understand it is disappointing. Each of the territories determined the best time to release Batman: Arkham City Game of the Year Edition and for the UK, November is best.
Warner Bros. laat in een officiële reactie doorschijnen dat het uitstel te danken is aan de winkels:
[Rocksteady] weren’t part of the internal discussions held by the UK sales/marketing team but have full faith in their decision. A lot of the time we have to consider our relationships with retailers and what works well for them, it’s not just about release schedules.
De GOTY-editie van Batman: Arkham City, die alle reeds verschenen DLC bevat, is wel al verkrijgbaar op Steam.

 1.   
  stoneface's avatar

  spijtig nog 2 maandjes langer wachten maar ja, games genoeg op dit moment. 8)

 2.   
  firehopper211's avatar

  Ik snap niet wat precies het verschil is van de release versies tussen die van Amerika en Europa, niet dat ik het hoef te hebben omdat ik de game zelf al heb.

 3.   
  Superwasbeer's avatar

  klote, dan maar downloaden die hap