Gerucht: Half Life 3 wordt open world-shooter

Als er een game is waar al jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken, is het wel Half Life 3. Een vers gerucht omtrent de status van deze game slikken we dan ook als zoete koek. Volgens een anonieme bron die dicht bij ontwikkelaar Valve zou staan, wordt Half Life 3 een shooter die in een open wereld gesitueerd zal zijn. Daarnaast zal de game pas na 2013 uit gaan komen.

Volgens de bron zijn vele toepassingen rondom Half Life 3 volledig omgegooid na een zeer chaotische ontwikkelperiode. De game zou aanvankelijk, net als haar twee voorgangers, een reguliere shooter gaan worden. In deze opzet wilde Half Life 3 echter niet van de grond komen, waardoor de ontwikkelaars meer in de richting van puzzels en exploratie zijn uitgeweken. Daarnaast maakt de bron duidelijk dat Half Life 3 een open wereld zal bevatten en vanuit quests zal gaan werken. Bovendien worden er ook RPG-elementen aan de game toegevoegd. De bron benadrukt ook nog maar eens dat het hier echt om het derde deel uit de populaire reeks gaat, en niet om Half Life 2: Episode 3.

Het blijft natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre deze geruchten op waarheid berusten. Onze nieuwsgierigheid is uiteraard weer gewekt. Wat denken jullie? Zou Half Life 3 baat kunnen hebben bij een open wereld-setting, of zou de game meer in het verlengde moeten liggen van de voorgaande twee delen?

  1.   
    Fox's avatar

    Het wijkt nu wel HEEL erg af van zijn voorgangers zeg.

  2.   
    morkop006's avatar

    open world…….. nou ik denk dat dit gerucht niet werkelijkheid wordt….halfe life had een geweldige scripted gameplay, dus ik denk niet dat ze dit 123 zullen veranderen

  3.   
    kater91's avatar

    kan iemand het zout even aangeven

  4.   
    theis's avatar

    hmmm ik vind het ook vrij onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren. De half life serie heeft altijd uitgeblinkt in hun linieaire gameplay. Aan de andere kant, als er een studio is die zo’n verandering binnen een serie kan laten werken, is het Valve

  5.   
    matdriks's avatar

    Kleine kans

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Gerucht is bijna zeker vals, dit omdat Half-Life om het verhaal gaat – vrije quests kan ik snappen maar een totaal vrije wereld geloof ik niet in, mede omdat ze de Source Engine in Portal 2 behoorlijk gelimiteerd hebben in het de hoeveelheid maximaal bruikbare ruimte.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik hoop het niet dat die gewoon blijft zoals half life hoort

  8.   
    EggieGame's avatar

    Hier geloof ik niets van in vergelijking tot de andere delen!

  9.   
    mmx's avatar

    Het zou echt jammer zijn als dit gerucht waar is ,ik hoop van niet .HalfLife 2 is gewoon een topgame en ik heb een klein hoopje dat de ontwikkelaars er rekening meehouden dat fans een goede game willen hebben en niet een waar je als een idioot moet knallen die zijn er genoeg .

  10.   
    Neolite's avatar

    Overigens hoop ik er vurig op dat de game alleen speelbaar zal zijn op de PC en de nieuwe generatie consoles, dus de Xbox 720 en de Playstation 4.

    Want daarmee zouden ze direct een gigantische game neer kunnen zetten. Grafisch gaat het er fors op voorruit en ook de gameplay zal een stuk beter worden. Dit omdat er heel veel rekenkracht overblijft voor de AI en andere processen. Op de huidige consoles Xbox 360, Playstation 3 en eigenlijk ook de straks te verschijnen Wii U zouden ze moeten kiezen. Wat gewoon extreem jammer is.

  11.   
    Kpyne's avatar

    ik denk eerlijk gezegd dat het erg lang gaat duren voordat er een nieuwe half life komt.. ALS hij ooit nog komt..